Názory čitateľov


Názory k článku:
Kto sa neprispôsobí, neprežije: Koronakríza posiela firmy do krachu, veľké mená nevynímajúc

13. 5. 2020   anonym
Opat sa musi povedat, na rovinu, ze u nas nemame prakticky ziadne cestovne kancelarie. Mame len distribucne miesta zajazdov. V dobe ked digitalizacia a internet, umoznuje cestovat ludom kdekolvek, zistit si ceny leteniek, zabookovat si letenky, zplatit letenky, zaplatit pobyt, bezhotovstne prevodom, holyday travel v dobe koronaviru, stratil zmysel.
Sluzil do urciteho casu, ako spoplatnena forma kupy zajazdu z prepravou niekam a naspat a pridana hodnota bola instatnej komfortnosti, zakupenia zajazdu zo vsetkym v konkretnom casovom useku z konkretneho miesta na konkretne miesto, a zasa naspat.
Cestovne kancelarie, ale nebolo mozne, ak tak skor vynimocne a inak velmi draho, zaukolovat napriklad poziadavkou, chcem v konkretnom datume odletiet z bodu priblizne A, do miesta B, pobyvat tam tolko a tolko casu a vratit sa do bodu A, po skonceni aktivity v bode B. Alebo stahujem sa z bodu A, do destinacie B, potrebujem zabezpecit prepravu vybavenia domacnosti v objeme cca 6m kubickych z vahou neznamou, prepravujem seba, rodinnych prislusnikov 3, domace zvierata 2ks, osobny automobil typ, WIN... motocykel, skuter a 4 bicygle typ MTB.. Surfovacie dosky 2ks, vodny skuter 1ks..
Toto robi bezna cestovna kancelaria, zabezpecuje nielen pobyt v dovolenkovej destinacii, ale aj prepravu osob a vybavenia, nie vsak tovaru, ale ani to sa nevylucuje.
Holyday travel v case koronaviru maju velky problem, ale daleko mensi, ako ludske zdroje, co by chceli ist na zajazd. Kto si kupil zajazd first minute, nema ziaden problem. Ak tak maximalne prisiel o zalohu, alebo o celu sumu zajazdu a ak bol poisteny a cestovka tiez, nema problem. Kto si kupil letenky, tiez nema problem, maximalne nikam nepojde, nieco dostane naspat, alebo aj nic, alebo pojde mozno o rok, alebo si o rok doplati, ak na to este bude mat. Svet sa kruti dalej.
Automobilka ak nahodou skrachuje, tiez sa nic nedeje, skrachovali vatsie podniky, v 90tych rokoch si to uz ludske zdroje nechcu asi pamatat, boli to tisice a desattisice ludskych zdrojov, co sa stali nezamestnanymi. Nikto ich nezamrazil, ani nehybernoval, pre potrebu doby nedavnej, ked sa musela pracovna sila importovat z chudobnejsich kolonii.
Dnes sa nic nemeni, koronavirus a najma opatrenia proti jeho sireniu, len urychluje zmeny globalne. Pozicovne aut, mozu poziciavat lacnejsie, alebo predat vozovy park, pripadne ukoncit leasing. Leasing sluzi na to, ze platim ked potrebujem, ak neplatim, vratim nepotrebne. Leasingova spolocnost potom jej nepotrebne, moze predat, alebo poskytnut leasing dalsiemu. Alebo take auto, moze rovno zosrotovat, ak jeho zostatkova hodnota bude prilis vysoka a nenajde si svojho noveho majitela. Auto odstavene na slnku, prachu a parkovisku, podlieha skaze behom cca 1-2 rokov. Potom sa obvykle zacne lupat lak, ma prestate gumy, ktore pri jazde zacnu buchat. Nehoviriac o zhrzdzavenych brzdach
13. 5. 2020   fero z BA
niektorých škoda nebude, požičovne áut podľa mňa by mali prežiť, i keď úplne "chorá" expanzia postavená len na dlhoch by ich mala zlikvidovať, žiť na úver sa stalo moderným
13. 5. 2020   majlanko
zabúdaš na predkoronakrízovy trend dovoleniek bez cestoviek. nákup lacnej letenky v zime, následné dokúpenie ubytovania cez zdieľanú ekonomiku a z letiska presun autom po krajine z požičovne. cestovky krvácajú, aerolinky krachujú, airbnb sa už len ťažko postaví na nohy a tie požičovne sú len ďalším okom pretrhnutej reťaze. vitajte v ére domácich dovoleniek!
13. 5. 2020   fero z BA
dúfam, že to nebude éra domácich dovoleniek... ale pri dnešnej digitalizácii sa význam cestoviek znižuje
14. 5. 2020   Mirec
dobra domaca dovolenka ci dovolenka autom tiez nieje zla
14. 5. 2020   majlanko
nemyslel som to tak, že je zlá, ale že na ňu použiješ vlastné auto a nie auto z požičovne, hoci ak by ceny zodpovedali príjmom, aj to by bolo riešenie.
1/1