Názory čitateľov


Názory k článku:
Pokles dopytu kvôli pandémii: Čo bude horšie, iInflácia alebo deflácia?

16. 5. 2020   anonym
Obojo dvojo, je na houno, vsetko sluzi na olupanie ludskych zdrojov.
12. 5. 2020   yzyz
Obidve ale len sa to tyka chudoby, holoty a novodobych otrokov! Ale tak ci tak ekonomika-ekonomia su pavedy nic viac a nic menej ... Chudoba v kazdej krize viac a viac zchudobnie! No a bohaty zarobia v kazdej krize!
11. 5. 2020   armádny akademik
Zapcháme si uši, alebo si začneme popiskovať a apokalypsa nepríde.
Tak ako za čias kubánskej krízy Kenedy.
Aj starí Kelti mali príslovie, že silou hvízdania odtlačíme nebo keď príde na to, že nebo na nás padne. Z toho mali veľký strach a preto si pohvizdovali.
Vidíte akým veciam ľudia v tedy verili, presne ako dnešní ekonómovia si vedia rozrátať pískanie a spraviť hotovú symfóniu strachu/ pardon istoty falošnej istoty.
11. 5. 2020   @@@
neznašam ekonomikce klamstva ....že vraj ludia odkladaju spotrebu je to nejväčši nezmysel ako kto prezentuje ....ludia vam na to s.ru lebo ludsky mozog funguje iracionalne takže k žiadnemu odkladu nedochadza ak dochadza je to vysledkom len nejakeho javu napriklad toho že ludia nemaju penazie to ale nie je odkladanie spotreby ale to že niekto nema prachy aby viac nakupoval ...človek nedokaže šetriť aspon vyše 90% ludi to nedokaže bez ohladu nato aki prijem by mali hoc by slovaci dnes mali 5tisic eur na mesiac a ceny by sa nemenili vyše 90% z nich by všetko minulo a o par rokov dokonca vyhlasovali že maju nizke mzdy ....dalšie klamstvo je že inflacia je prinos ...ale len pre dlžnikov na druhej strane ak si niekto mysli že inflacia pomaha tak isto vyrazne škodi a to tym ktory maju uspori ....lebo v preklade inflacia je v podstate len dalšia dan ...dan ktory pomože dlžnikov a poškodi sporitelov takže nakoniec to čo niekto prezentuje ako prinos je pre ineho strata ale o tom media zas len mlčia
11. 5. 2020   M.V.
Neviem ktoré úroky sa dajú znižovať centrálnymi bankami pri 0,05% ? Banky si to kompenzujú poplatkami a snívaním o zápornách úrokoch. Na tej fotografii s peniazmi a rukavicami mi podvedomo podsúvajú možnú nebezpečnú kontamináciu asi by znižovanie úrokov zachránila digitálna mena. Taký dlhý výpis z účtu by sa nedal overiť a tam by sa to skrylo aj s infláciou. Inak polovica výrobkov sú haraburdy.
11. 5. 2020   anonym
Inflácia nikam nevedie..
1/1