Názory čitateľov


Názory k článku:
Rozhodnutie nemeckého súdu rozhojdalo Európu a bude to ešte oveľa horšie

12. 5. 2020   Sudca
Nemecko nie je suverénny štát a preto nemá právo na vlastnú ústavu.
Vyvolalo dve najstrašnejšie svetové vojny a ak nedostane náhubok, vyvolá aj ďalšiu.
Pretože expanziu na východ (Drang nach Osten) má v DNA.
Každopádne obe vojny prehralo a reparácie nezpalatilo ani za tú prvú (za druhú platilo len východné Nemecko Rusom).
Z hľadiska medzinárodného práva sa však jedná o porazenú krajinu, ktorá existuje len z milosti veľmocí ktoré ju porazilia donútili k bezpodmienečnej kapitulácii (inak by bala nasledovala Hirošima - akurát vo väčom merítku a realizovaná klasickými vojenskými prostriedkami)
Takže Nemecko môže mať takurát "domový poriadok", ktorý mu napíšu právnici USA, Ruska, Anglicka a Francúzska - a nie ústavu, keďže sa samo a vlastnou vôlou pripravilo o sebaurčenie.
Fúzkatý rakúsky kancelár v hodnosti slobodníka, ktorého meno je zakázané písať, sa totiž dostal k moci demokratickou cestou v slobodných voľbách.
To sú historické fakty.
12. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
A navyše vo vtedajšej nemeckej ríši - Deutsches Reich bola v roku 1919 podvodníkom Karl-Friedrichom von Siemens predložená a zloduchmi zavedená die Mehrwertsteuer /Mwst./ ako oklamanie a podvod na obyvateľstve a teda na štátoch vtedajšej nemeckej ríše /Deutsches Reich/. V nasledujúcich rokoch prevzali túto podvodnícku daň ďalšie krajiny v podobe VAT, IVA, TVA . . . A od roku 1993 aj Slovensko, Česko, Maďarsko . . . ako tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/.
13. 5. 2020   Alda
Kolaborující slovač ho podporovala z pozice úlisného poddaného.
13. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
A podvod tzv.DPH na obyvateľstve a teda na štáte podporujú aj v Česku. Dodnes.
15. 5. 2020   anonym
Kolaborujíci češi podporovali komunistov a boľševikov z pozice úlisného poddaného
preto po vojne vyhrali voľby komunisti,teraz majú premiéra slovenského eštebáka.
15. 5. 2020   majlanko
veru, niet im čo závidieť, pekne to povedal v TV kňažko, našich bratov čakajú prezidentské voľby, môžeme dodať aj do funckie prezidenta niekoho.
12. 5. 2020   fero z BA
chvalabohu, nebyť Nemecka, už je euro tam, kde bola kedysi talianska líra
9. 5. 2020   anonym
Bola sprostosť prijať euro ale čo keď im sľubovali hory doly potom malo k...t holý
12. 5. 2020   fero z BA
to bolo najlepšie čo slovensko vo svojej historii spravilo. Neviem čo kto sľuboval, sľubovali vždy len komunisti a tí o tom nerozhodovali
7. 5. 2020   ohoho
cakam ako Euro padne,ked Taliansko uzakoni paralelnu menu k Euru. Nic ine im ani neostane ked EU ( Nemecko ) neda peniaze. A aj Spanieli budu mat problem.
Taliani ale asi vacsi. Je mozne ze padne sucasna vlada v IT a pride Salvini. Ak sa toto stane, Euro pojde dole, mozno neprezije. Koniec Eurozony a mozno aj EU.
Blyska sa na lepsie casy? ( ale najprv si budeme musiet prezit ekonomicke peklo asi)
12. 5. 2020   anonym
Mám pocit, že niektorí si viac želajú to peklo len kvôli nejakej nenávisti k Euru, že ohoho?
13. 5. 2020   ohoho
Nie nenavist k Euru nie je namieste, ale musis uznat ze ako funguje EU a Eurozona, je padnute na hlavu. Uz to davno nie je spolocenstvo nezavislych Europskych statovale cista autokracia Bruselu, nikym nevoleny funkcionari... A to peklo si naozaj nikto nezela
7. 5. 2020   G.S.
Jednoducho Nemecku vyhovuje situácia aká je. Nemecko parádne cez nižšie úroky zarába na takejto politike a tak nechce pripustiť aby muselo platiť vyššie úroky. Ono nechce prispievať na dôchodky iných ale s radosťou berie príspevky iných na svoje dôchodky. Jednoducho spoločná mena nemôže byť bez spoločného rozpočtu, hospodárskej politiky a spoločných dlhopisov aj keď by to Nemecko chcelo udržať.Nemecko chce len výhody zo svojej dominantnej pozície v EU a nechce žiadne záväzky z toho vyplývajúce(a to pri všetkých ich drístoch o solidarite a nejakých hodnotách). Nie nadarmo pokiaľ viem marky nezničili, len uskladnili. Ale zas keď si predstavím, kam nás títo agenti USA a veľkokapitálu s boľševickým zafarbením zavedú, tak ma des chytá.
7. 5. 2020   tony.kasicka@gmail.com
Ide o to, rozhodnúť sa či budeme veriť potomkom HITLERA, alebo STALINA?! Krajinky vždy boli od niekoho závislé a existovali "Z JEHO VôLE"
Z času na čas sa niekto vzbúril a aj doplatil na to, najviac Jánošík, ktorého zavesili za rebro!!!!! Bolo to hrozné. Dnešní naši Jánošíci nás radšej predávajú, ženú do montážnych dielní a sľubujú krajšie zajtrajšky .... Ale čo už
12. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Krajšie zajtrajšky "by mohli byť". Predpokladom je však skutočnosť, že daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ budú odvádzať štátu plnú výšku sumy tzv.DPH, ktorú už od roku 1993 pod ZÁMIENKOU DPH denno-denne inkasujú od naivných a nič natušiacich spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov. A financie zo strany štátu budú. A budú miliardy . . . Euro.
7. 5. 2020   anonym
Uz konecne citatelia prispevkov Openazoch, pochopili, co znamena, ked tuna pisu nejaky anonymovia, ze Germania je kolonizatorska krajina, rovnako ako Frantici a Benelux, je pracka na peniaze aj zo Svajciarmi a na hrubu pracovnu silu, maju vychodne kolonie EU. Slovensko je defacto, koloniou zapadnych krajin EU. Je to fakt a podla clanku, aj potvrdeny dokonca Sudom Germanskym.
Momentalne sa ale pracujuca chudoba, nachadza v stave chudoby docasne nepracujucej a to ak sa bude menit na povodny stav, moze znamenat aj taku curinu, ze nizka pridana hodnota prace v kolonii, bude mat este nizsiu pridanu hodnotu.
7. 5. 2020   Dig
ty kolónia a koľko z tých ľudí čo robia dnes pri páse vieš postaviť k počítaču, aby niečo vytvorili s vyššou pridanou hodnotou. Je ti aj odpoviem - len veľmi malé promile, tak tu netrep hlúposti o kolónii.
9. 5. 2020   anonym
Pracou pri pocitaci, sa netvori vyssia pridana hodnota, ak zisk firmy, je evakuovany a daneny v inej krajine. Vatsina firiem, ktore maju pobocky a montovne v tejto kolonii, vyuzivaju krajinu ako kolonialny zdroj lacnej pracovnej sily.
Az prestanu vytazovat ludske zdroje pracou z nizkou pridanou hodnotou, bude kopa nezamestnanych. Neda sa povedat, co je lepsie, alebo horsie, ale problem je v tom, ze ak ludske zdroje, zarabaju malo, maju vysoke danove a odvodove zatazenie, pri cenach rovnakych a vyssich ako u kolonizatorov, je niekde chyba v sposobe, ako sa vykonava sprava krajiny a protektura zo strany kolonizatora a protektora.
EU nieje idealny spravca a protektor vychodnych kolonii, ale je trocha humannejsi, ako napriklad Rusko. Bez sfery vplyvu, by to bolo este tazssie, najma pre kolaborantov, co demokraticky vladnu v tejto kolonii. Nemali by skym kolaborovat a to je este vatsi pruser, ako 30% nezamestnanost.
12. 5. 2020   ivan_kvc@yahoo.com
ty kokso ako ze co by pridali nejaku hodnotu ved platime vsetci uplne nezmyselnu a zlodejsku dan z pridanej hodnoty my chudaci 20% a ti bohatsi casto len 10 alebo dokonca 5 %
Anajvacsi parados prave teraz nasi najvyssi predstavitelia hlavne asi vsdaka nasej princezne a jej zahranicnemu podrz taskovi podpisali a slavnostne deklaraciu nasej vernosti EU a euru a eurozone a schengenu a CAP, ilegalnym migrantom atd. a teraz taka blamaz ze nejakyn narodny ustvny sud odmietne respektovat nadradeny ECJ a EK mame smolu vernost a to tomu co sa pomaly stava mrtvolou
13. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
A ešte keby to tak v skutočnosti daň z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/ bola . . . Ale nie je.
31. 5. 2020   L.P
dig,odkedy niekto pri PC vytvaral hodnoty?
11. 5. 2020   Adam
Nechápeš slovu Kolonia?Príklad ktorý som zažil. Rovnaká Fabrika v Nemecku a na Slovensku. Nemec obsluhuje 3 stroje a má plat 2500€ SLovák obsluhuje 7 strojov rovnaké stroje za mzdu 470€.Tak mi to skús vysvetliť ako sa to dá pomenovať? Slovák urobí o 200% viac práce a dostane 20% mzdy nemca.Toto je slušný spolok nazvaný EU.
12. 5. 2020   anonym
Nech si nespokojní Slováci postavia svoju fabriku,môžu si v nej robiť čo chcú,môžu si dat výplatu akú chcú a nemusia závidieť Nemcom a nebudú kolónia.
Ak to nedokážu môžu sa stažovať v diskusiách na tú velikú nespravodlivosť .
14. 5. 2020   fast
kolonia alebo vazalsky stat ako v staroveku a stredoveku, nic ine, nic viac nie sme. Nasi politici sa o to zasluzili ked nas zapredali zapadu za 30 striebornych a uz to robia 30 rokov, nanestastie. Tak ako si opisal s tou fabrikou, to je cista pravda a realita.
7. 5. 2020   Sincerely Covid19
Rakúsko dnes zažilo tretiu drvivú porážku (ako po I. a II. svetovej vojne - raz v úlohe Rakúsko-Uhorska - druhý raz ako krajina ktorá Nemcom dala Vodcu v hodnosti slobodníka - čiže o jeden stupeň pod degradovaným vodcom SNS :)
Generálny prokurátor EU poslal totiž srdnatých ochrancov dunajských komárov do šune aj sich žalobou proti štátnej podpore britskej atómovej elektrárne Hickley Point :))
Súsnu dvoj EU síce ešte rozhodnutie nevydal, ale medzinárodné právo jasne hovorí, že väčšľí pes má lepšie reprodukčné šance a tak drzé štekanie krajiny, ktorej vojanská sila spočíva iba v ešusoch plných gulášu nemá šancu voči nukleárnej mocnosti, ktoru Veľká Británia nepochybne je (na rozdiel od Severnej Kóreje rakety síce vyrábať nevie a tak ich nakupuje od Amíkov - ale termonukleárne bomby si robí vlastné (zhodou okolnosti neďaleko bývalého Škrípalovho bydliska :) A aby ich moholo robiť aj naďalej, nutne potrebuje tú atómovú elektráreň :)))
Rakušáci si svoju atomku Zwentendorf zničili dobrovoľne, takže nemajú čo štekať.
Majú byť radi, že aspoň dposiahli pokorenie svojho slovenského suseda, keď ho donútili zbytočne odstaviť atomku V1.
A Slováci si to zaslúžia, lebo sú jednou z máala krajín na svete, ktorá by dokázala vyvinýt, vyrábať aj použiť jadrové aj chcemické zbrane - ale obyvatelia tejto krajiny svíň (to povedal Szoltesz) a bielych koní sú príliš zamestnaní kradnutím, podvádzaním a vzájomnou likvidáciou - ako aj žobraním v EU a národným športom daňových vratiek, jatiek a iného zvracania :(((
7. 5. 2020   googletranslate
toto pisal Google Translate?? uplne si viem tie vety premietnut do anglictiny a neda sa to citat... absolutne neprirodzene....hro za
1/2staršie