Názory čitateľov


Názory k článku:
Od zavedenia eura devalvovala spoločná mena voči zlatu o 85 %

3. 5. 2020   kakadu
Keď Putin hromadil kopy zlata,
tak nepriatelia Rusi vypisovali ako to robí zle a dnes sa ukázalo,
že najlepší hospodár je Putin,
ktorý vytvoril pre Rusov zlaté rezervy, ktorých hodnota rastie
a nie devalbuje ako EURo, ktoré už plazivým spôsobom zdevalvovalo úspory občanov
viac ako menová reforma v ČSSR 1953 roku, urobená komunistami.
4. 5. 2020   zvedavý
Ako pomohlo úsporám ruských občanov Putinove hromadenie zlata ?
Aké množstvo zlata má jeden občan z tých zlatých rezerv?
A o menovej reforme z 1953 viete málo keď to porovnávate z EURrom.
1. 5. 2020   Junkers
Investicne zlato na burze ako derivat je ako pouzity toaletny papier, s ktorym si zidia robia co chcu. Jedine zlato ako investicia je to, co mate fyzicky vo vlastnej dispozicii.
1. 5. 2020   ja len tak ...
Zavádzate! Cena zlata medziročne rastie oproti všetkým menám. Od vyššej ceny zlata oproti € za 20 rokov ste mali odrátať zhodnotenie ceny investičného zlata na burze oproti všetkým menám.
Tento článok radšej vymažte. Nevypovedá o ničom, len plašíte ľudí, ktorí ekonomike nerozumejú.
1. 5. 2020   anonym
Zaujímavé a prospešné by bolo keby uviedli zmenu ceny zlata voči doláru a Libre v
tomto období...
1. 5. 2020   ja len tak ...
Jednoznačne. Zlato má ustálený rast hodnoty, ktorá sa postupne zvyšuje, vzhľadom na to, že sa ťaží už len v podstate zlomok toho čo je v obehu. A to je prirodzené.
Toto mi pripadá, ako propaganda na nákup zahraničnej meny (USD), ktorá stojí pred superinfláciou vzhľadom na miliardy dolárov, ktoré ročne tlačí do obehu od vypuknutia krízy (myslím tej poslednej ekonomickej, nie COVID-ovej).
1. 5. 2020   @@@
no a teraz chodte do obchodu a skuste za zlato niečo kupiť ....no čo sa stane ?...povedia vam že potrebujete peniaze a nie zlato že oni zlato neberu ako menu .... :D :D :D
1. 5. 2020   Junkers
Omyl, mince vo vyhotoveni draheho kovu (striebro, zlato) v platnej mene (euro) su platnym platidlom. Samozrejme v praxi a realite nikto normalny s tym by neplatil v obchode ...
1. 5. 2020   @@@
ved to že v praxi by ti ich v nejakom maloobchode ani nezobrali ....
1. 5. 2020   anonym
Ked je tam vyrazeny nominal tak zo zakona musia- zavolaju sice nejakeho managera a ten bude telefonovat do Bratislavy a ked aj tam su dubaci duty , tak budu telefonovat do Nemecka a na druhom konci aparatu sa ozve - zofort to zoberte !!! Na to ale nemate cas a nie ste blbi platit v striebre zlate - 1 OZ striebra ma nominal 1,5. € a zlata 100. € cize asi tak....!
2. 5. 2020   apoliticky
Len docka casu...uz nie dlho...a s papierovymi peniazkami si budes moct akurat vytriet svoj zadok...
9. 5. 2020   anonym
Blby argument. Skuste platit v obchode na Slovensku dolarmi alebo librami - napr. v COOP, alebo v Kauflande. Nekupite si nic. Chodte vsak so svojim zlatom (zlate tehlicky, alebo mince) do ktorejkolvek banky hocikde na svete a dostanete peniaze v miestnej mene podla aktualneho denneho kurzu.
1. 5. 2020   ferko
takzvane devalvovanie eura voci zlatu je uplna blbost - ucelove tvrdenie
pocas kriz sa zlato stava bezpecnym pristavom pre spekulantov a tak sa postupne tlaci jeho hodnota smerom hore
akakolvek mena "devalvuje " voci zlatu
1. 5. 2020   Stasi
Ano, ale nie na burze, mesiac marec bol priklad ked zidacki spekulanti na burze sucasne s padom ceny akcii urobili aj vyplach ceny zlata, co sa este v historii burzy nikdy nestalo. Na burze uz moze svoje peniaze tocit iba gambler. Rovno ich moze davat na ruletu v kasine 50:50.
1. 5. 2020   Pietro
Nie len že zlato zdražuje,ale hlavný podiel má na tom že eurá tlačia ako chcú a koľko potrebujú a nie sú kryte zlatom,tak ako boli v minulosti meny, terajšie euro je bezcenný papierik a neustále znehodnocujú úspory obyvateľov.
1. 5. 2020   anonym

Máš pravdu , ale v porovnaní s dolárom je to ešte super dobrá situácia...
1. 5. 2020   sleuth
Tak to dopadne ak sa jednoduchý človiečik pokúša vyjadriť k veci bez znalosti detailov resp. ako vedľajší výsledok ruskej a činskej ideologickej propagandy v rámci tej ich hybridnej vojny o nadvládu v tomto regióne. Za seba možem povedať ... som rád že sme sa zbavili tej tvrdej komunistickej zberby, ktorá nám tu vládla a rozkradla desiatky mld. EUR. Podľa ich vyjadrení neplánujú prispeť ani cent do fondu vzájomnej pomoci, ktorý bol pre nich vytvorený. Ostatné je už na Vláde SR s podporou civilizovanej komunity ku ktorej sa Slovensko hlási, aby im to primerane vysvetila. Na Kočnera určite zapôsobilo, keď sa dostal na sankčný zoznam USA a zrazu mal problém s platbami v rámci krajín, ktoré su spojencami USA. Mimochodom v Číne popravili vysoko postaveného súdruha keď u neho našli 13 ton zlata. Myslím si, že u nás sa pôjde civilizovanou formou tak ako v prípade Kočnera. Naštastie pre Slovensko už nie sme súčasťou Československa tak ako v 1948 keď komunisti podviedli svojich voličov v Českej republike, ktorí z vďaky potom zaviedli aj Slovákom menovú reformu, dokonca nepomodli ani protesty pracujúcich v českej Škodovke. Aké milé je počuť ochotných súdruhov, že nám tu Čína z bratských pohnútok poslala zdravotnícky materiál na boj s čínskym vírusom. Či nešlo náhodou o biologickú zbraň sa už vyšetruje, resp. boli podané žaloby o nákladu škody na súdoch v USA. Snívajte ďalej o tom zlatom ruskom rubli alebo činskom juane ako jednotkou zúčtovania v medzinárodom obchode. US Dolar je rezervná mena, bez ktorej sa dnes nepohnete v medzinárodnom obchode. Dopyt po USD je v čase krízy tohto rozsahu merateľný v triliónoch USD. Bližšie podrobnosti vysvetlí prof. Roubini na https://www (dot) youtube (dot) com/watch?v=wLgeW-l 9QzY.
1. 5. 2020   Jaga
Kto ti robi dilera? Truban ci Cinkota? 😂
1. 5. 2020   sleuth
Mǒj dealer je SaxoBank. Niečo mi hovorí že pri pohľade ma svet ala Bašternák (doba cashu), SaxoBank asi nebude tvoj obľúbený dealer pretože peniaze posiela výhradne na bankový učet. V tomto prípade sa príjmy z derivátových operácii musia zdaniť 25% (daň z príjmu), 14% (zdravotné poistenie) a ak peniaze použiješ na spotrebu 20% (daň z pridanej hodnoty). Chápem že nie všetci ktorých sa to týka sú nadšení z doplatku do fondu vzájomnej pomoci, ale pre tvoju informáciu rád uvediem že z dane z príjmov sa financujú výdavky miestnej samosprávy a vyššieho územného celku napr. prevádzka domovov sociálnych slušieb, cez zdravotné poistenie sa financuje napr. prevádzka nemocníc a DPH je príjmom štatneho rozpočtu, ktorým sa financuje napr. polícia, prokuratúra a súdnictvo, tieto by preto nemali ochraňovať mafiu a organizovaný zločin!
1. 5. 2020   anonym
Ja nemienim fibancovat korupcny aparat az ked sa to ocisti a to bude nikdy
1. 5. 2020   anonym
Kazdy ludsky zdroj, co vlastni kovove zlato, je na tom lepsie, ako ten, co dlzi za cokolvek.
Jedinu vyhodu ma clovek, co dlzi velmi vela, za veci ktore si nekupil, ale potajomky si nasysloval za tie pozicane penoaze zlato o ktorom veritelia nevedia.
Preto napriklad etnika, co sa mnoza na plne davky, su ovesane zlatom, pretoze je to ukazovatelom pohradnia spolocnostou, co veri papierovym peniazom a chodi pracovat, na miesto sporenia zlata.
1. 5. 2020   anonym 2
výstižné a pekne povedané
1. 5. 2020   Jaga
Ale zase kralom a princeznam dotycne etnikum prihadzuje do truhly aj bankovky v papieroch, neprehanaj zase 😂
1. 5. 2020   fero z BA
Aj Slovensko k tomu prispieva, koľko vládze.... sústavné deficity a dlžoby každú menu devalvujú - dôsledok socialistov pri moci
3. 5. 2020   anonym
aj v amerike sú socialisti pri moci ???
jebeti ?
1/1