Názory čitateľov


Názory k článku:
COVID-19 a ropa zadarmo: Čierny scenár budúcnosti v znamení bezprecedentných zmien

27. 4. 2020   anonym
... splácanie dlhov bude pravdepodobne nemožné :))) to si kto ešte myslí, že tie dlhy je možné niekedy splatiť ?
27. 4. 2020   anonyim
nemožné
27. 4. 2020   ayrton
uplne so vsetkym nesuhlasim ...je to napisane tak ako je realita ale absolutne samostatne ekonomiky uz nemozu fungovat ....stalo by to nepredstavitelne financie aby sa to vratilo do obdobia pred globalizaciou ..na to nikto nema a nikto ani neda bol by blazon -vysledky by sa dostavili az po mnohych rokoch !!!!!!!!!!
problem je v systeme spolocnosti - kapitalizmus uz dosluzil ale nikto ho nevie nahradit novym typom -vsetci vedia ze je za limitom ale co ?????????nie vyroba spotreba aaaaaaa - system fungovania spolocnosti ako takej - to je problem problemov
28. 4. 2020   anonyim
Možno by sa malo začať uvažovať so znížením pracovných hodín, neviem, automatizácia umožňuje vyrábať veci oveľa rýchlejšie, viac s menej pracovníkmi, automaty nechcú väčší plat, neštrajkujú, robia nonstop :), problém je v tom čo budú robiť ľudia , nie každý je pc talentovaný
27. 4. 2020   anonyim
Totálne zle....uvažovanie, akoby sa tu niekto snažil presviedčať ľudí, že po tejto chorobe bude už všetko inééé, zlé, koniec sveta.......
Spýtam sa kto vytvára hodnoty ? banky? štátna správa?.....
predsa podniky, ktoré založili schopní a šikovní ľudia alebo zamestnávajú týchto ľudí,
banky sú tu na finančnú zábezpeku, štát na vytváranie pravidiel pre podnikanie
nechápem príde jeden vírus, kde je úmrtnosť oproti klasickej chrípke menšia aj oproti rakovine a ideme tu položiť celosvetovú ekonomiku....... Je to normálne???
Ak príde na jeseň a v jary silnejšia chrípka znovu všetko pozatvárame na 3-4 mesiace??? chrípka je tu 2 x za rok a umierajú na ňu ľudia s nízkou imunitou alebo s pridruženými chorobami,
ak by sme sa mali tým riadiť - Všetci robme z DOMU ( poskladám si počítač, TV, kuch. linku)kúpte si voly - pluh -roľu a môžme sa vrátiť o 200 rokov dozadu.
Zvýšené hyg.opatrenia sú potrebné ale nie totálne vypnutie ekonomiky.
27. 4. 2020   anonym
Problem je v tom, ze svetova hospodarska kriza, klopala na dvere, rok pred koronavirusom.
Koronavirus nieje dovod spustenia svetovej hospodarskej krizy, ale zavedene opatrenia, su vybornym spustacom krizy svetovej.
Koronavirus bol oznaceny ako vinnik vsetkeho zleho.
Skutocnost je vsak taka, ze oznacili nespravneho vinnika. Problem je onen "primerany" a nemprimerany zisk, uzkej skupiny bohatych. Motroci teraz maju byt donuteny, aby zaplatili z urokmi to, si pozicali alebo bolo pozicane bankstrom.
vysledok je ten, ze motroci a ludske zdroje, pracujuca chudoba a hypotekarny otroci, ostali z casti bez prijmu z casti bez prace a tak nejak prirodzene klesa spotreba, okrem potrebneho. A teraz mozeme robit "cierny scenar"..
27. 4. 2020   anonyim
Tak to to môže byť, problém nie je vírus ten je spúšťač, ale dlhy......, no zase ak klesne spotreba, na ktorej je vlastne ekonomika závislá tak neviem riešenie pre bežných ľudí
27. 4. 2020   anonym
Napriklad ludske zdroje vo vychodnej kolonii EU, vobec netrapia ceny ropy, ktora je "zadarmo", lebo za benzin a motorovu naftu, platia rovnako, ako ked ropa stala 80USD za barel. Ak nie rovno 100USD barel..
Druha najvatsia kravina je..
Neprimerane nízke ceny komodít
Príjmová nerovnosť vyvoláva slabú kúpnu silu u časti obyvateľstva. Neschopnosť nákupu konečných výrobkov má tendenciu udržiavať ceny komodít príliš nízke na to, aby mohli výrobcovia dosiahnuť primeraný zisk.
Bud chcu dosahovat neprimerany zisk, alebo dosiahnu zisk primerany slabej kupnej sile. Ked neboli komodity a suroviny v minulosti drahe, tiez dosahovali "neprimerany zisk",?
Su to bludy.
Teraz sa ukazuje, ako su relane nadhodnotene ceny komodit, byvania, sluzieb, tovarov a potravin. Tiez sa ale ukazuje ako neprimerane male prijmy maju ludske zdroje a ake vysoke dane platia a houno za to maju.
30. 4. 2020   milosi6
pre: anonym súhlasím až na ten začiatok. Ropa "zadarmo", t.j. dokonca v zápornom pásme bola chvíľu, a bola to ropa Brent, (americká) s ktorou my vo "východnej kolónii EU" nemáme absolutne nič spoločné. Cena poklesla z dôvodu nečakane veľkého poklesu jej potreby pre spomalenú či pozastavenú ekonomiku najmä v USA. My vo východnej kolónii EU dovážame aj v maďarskom Slovnafte spracúvame ruskú ropu - nie Brent. Ruská nezaznamenala skoro žiadny výkyv v cene - nemala dôvod - zatiaľ.
1/1