Názory čitateľov


Názory k článku:
Viac ako polovica opýtaných chce bývať v rodinnom dome

19. 4. 2020   anonym
Uz teraz sa tvoria na sidliskach slovenskych geta kde idu drogy chlast vykrikovanie v noci atd a to bolo cca10 rokov blahobytu a teraz co pride budem z usmevom sledovat - hlavne tych hypotekovych co si mysleli ze 25-30 rokov nieco splacat je v tejto dzamahiri malina a este nejake to predrazene na splatky auto k tomu.
19. 4. 2020   M
Ono tu v Ba to pokrikovanie a chlast je aj nasledok stahovania roznych vychodniarov a stredoslovakov, ktori sa nestihaju asimilovat.
19. 4. 2020   anonym
Nudzove kolonie, budu buducnost byvania rodinnych domov. Je to standardom byvania v casoch krizy, medzi krizami, aj za doby 40r bolsevizmu. Postupne sa nudzove kolonie, stali sucastami mesta, napriek zlym a uzkym komunikaciam cestnym, chybajucej kanalizacii, alebo neplynofikovaniu stvrti.
Zakladom uspechu prezitia ludskych zdrojov, pocas vyrazneho vypadku prijmu, vysokej nezamestnanosti, zmene priemyselneho, na ine vyuzitie pracovnej sily, bolo maximalne lacne byvanie, bez ohladu na socialne vylucenie, pri velkych mestach, lebo na vidieku ludia byvali v stodolach bezne, akorat mali blizssie k ziskaniu potravy, vdaka polnostiam.
Ak dnes, je mozne nazvat bytovku panelakoveho kockateho typu, ako vila, pri znacnej fantazii developkara, tak panelakovy byt, sa stane absolutnym luxusom, v ghette podobnemu harlemu, alebo bronxu, nudzove kolonie, budu nazyvane hrdo "rodinnymi domami". Pravdepodobnost zhorsujucej sa hospodarskej situacie vo svete, zvysuje pravdepodobnost podobnych rieseni, pre ludske zdroje, ktore nedokazu splacat to, co si vzali na uver. Opustene satelitne byvanie a zvysena kriminalita na sidliskach, bude nasledovat v priebehu casu, ako nasledok nadutosti a viery vo vlastnu vynimocnost, ludskych zdrojov v koloniach EU.
19. 4. 2020   M.V.
Bez ohľadu na želania zostane realita ako riešiť sociálne bývanie bez bazénov, terás a záhrad asi ako to poznáme zo socialistických sídlisk, kde sa k ploche bytu započítava každá plôška z chodieb a rôznych hluchých priestorov a našťastie terasy vtedy neboli.Náklady na revitalizáciu domu sú po rokoch drsné a nezaobídu sa bez pôžičiek a založeniu bytov pri pôžičkách. Vyberte si.
1/1