Názory čitateľov


Názory k článku:
Situácia je iná ako v roku 2008, ceny nehnuteľností výrazne klesať nebudú

5. 5. 2020   ján
Nebudú klesať? Uvidíme!
5. 5. 2020   a podla mna
ked stupne nezamestnanost a kvoli strate prijmu ludia prestanu nakupovat, lacne hypoteky na podporu rastu realitneho trhu uz stacit nebudu. uz dnes kolki poziadali o odklad splatok uveru, nechapem, ako sa tato situacia nepremietne do poklesu cien nehnutelnosti umelo vyhnanych do nebeskych visin.
13. 4. 2020   kiki
A kto im bude tie predražené nehnuteľnosti stále bude kupovať a zadlžovať sa na 20 či 30 rokov ???? Veď Slováci sú najviac zadĺžený, ešte chvíľku tejto krízy a hotovo ....všetko bude stagnovať.
13. 4. 2020   Member
Pozdravujem všetkých diskutujúcich! Na margo komentov nižšie iba toľko: Majitelia nehnuteľností nikdy o nič neprídu. Jednoducho preto, lebo nech už ich cena v dôsledku krízy klesne akokoľvek, minimálne o toľko klesne cena tovarov a služieb. Inak povedané, prudko stúpne kúpna sila toho menšieho objemu peňazí.
13. 4. 2020   Frantisek Nahnevany
Bez ohľadu na cenu nehnuteľností keď to takto pôjde ďalej, dôležitého a strategického tovaru bude menej a menej a peňazí bude viac a viac. Už teraz rozdávajú. Poberajú sa bez práce a bez produkcie. Rotačky budú bežať 24 hodín denne. Peniaze nebudú kryté.Ich hodnota bude klesať . . . keď to takto pôjde ďalej.
9. 4. 2020   anonym
Ceny nehnutelnosti, mozu ostat vysoke a nemusia klesat, akorat nebudu obyvane, alebo budu obyvane riedko, co znamena, ze postupom casu, sa stanu neobyvatelnymi, ostanu len pozemky, ktore budu niest torza a rumoviska zvyskov nehnutelnosti.
Vsetko je pdriadene tomu, ako velmi je cenna, ta ktora cast krajiny, aka je dostupnost prace a kolko bude tvorit zdrojovy prijem ludskych zdrojov v tej ktorej lokalite.
Uspory nemusa stacit na dlhodobe uzivanie, ani na kratkodoby prenajom.
Napriklad budova Glance House, ma najcennesjie casti hnutelneho vybavenia uz davno v zbernych surovinach, ostala len prazdna schranka, ktora nieje obyvatelna, napriek vysokej cene bytov, dokonca existujucim vlastnikom, je napriek vsetkym predpokladom neobyvana a neobyvatelna.
Takto moze vyzerat buducnost, ak nebudu klesat ceny nehnutelnosti.
9. 4. 2020   Igor
Cena nehnutelnosti sa tiez odvija od dopytu a ponuky. Dopyt uz teraz strasne klesa, nikto sa nebude zadlzovat ked nema istu buducnost.. a vela ludi je uz velmi zadlzenych, maju nakupenych aj viac nehnutelnosti na spekulaciu. kto by dnes isiel kupovat nehnutelnost za maximalne ceny? Ceny nehnutelnosti zacnu prudko padat. Predavajuci mozu nehnutelnosti drzat a tak iba stratia na hodnote. Realitky manipuluju a maju zaujem, aby ceny neklesali.. preto je ten clanok tak napisany. Ocakavam prepad cien o minimalne 30%.
9. 4. 2020   Ja
Presne tak, ten článok sú len sny realitných kancelárií. Zmrazenie min. mzdy, nezamestnanosť a dlhová kríza v európe. Samozrejme že ceny pôjdu dole.
9. 4. 2020   anonym
Cen nehnutelnosti budu dovtedy uletene, dokial bbudu existovat hlupaci, zufalci a zlodeji, ktori budu ochotni platit nehorazne sumy.
9. 4. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri cenách nehnuteľností /a nie iba pri týchto cenách/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
8. 4. 2020   anonym
Otazka je, ci mysliet si, neznamena houno vediet.
Problem bude v tom, ze okrem ceny byvania, sa bude znizovat aj kvalita byvania, nakolko mnohe bytove domy, mozu ostat opustene, alebo sa bude znacne setrit na udrzbe.
Byty ktore budu opustene, vo viacbytovych domoch, prenesu naklady, na spolocne priestory, udrzbu, opravy, prevazne na este byvajucich vlastnikov.
Ak sa objavi jeden bytovy dom, plny neplaticov, alebo socialne vylucnenych v oblasti "slusnych" obytnych domov, znizi sa kvalita byvania v celej lokalite. Vid trebars taky Pentagon vo Vrakuni.
Ludske zdroje, ktore sa stanu nepotrebnymi, alebo nezamestnanymi, tiez budu musiet riesit bytovu otazku, takze si budu musiet stavat nudzove pribytky, najma v okoli vatsich miest, kde budu mat sancu na ziskanie prace. A to bude dalsi faktor, ktory posunie ceny byvania, alebo najmov, do inej dimenzie.
Vsetko tu uz bolo, nudzove kolonie boli sucastou zivota kazdeho mesta, len v ludskej pamati, sa tieto spomienky nezachovali.
https://www.asb .sk/architektura/hist oricke-stavby/kolonia -malych-bytov-vbratis lave
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Seznam _nouzov%C3%BDch_kolon i%C3%AD_v_Praze
8. 4. 2020   Vlko
Ceny nebudú klesať !! Prinajlepšom stagnovať. Dôvod? Bývania je nedostatok a je to stále najlepšia investícia. Čo sa môže zmeniť, že banky už nebudú tak ľahko poskytova´t hypotéky ....
8. 4. 2020   Superkriza
Snivaj dalej. Nedostatok je relativny. Kedysi zili trojgeneracne rodiny a neexistovali rozvody, nemohli si to dovolit. Dnes je kazdy druhy single, alebo slobodna matka. Ked sa ludia unormalnia, zistia, ze staci polovica bytov...lebo si to nemozu dovolit.
1/2staršie