Názory čitateľov


Názory k článku:
Etika a nakupovanie počas koronavírusu

8. 4. 2020   Korona Moja Zožerich
Som zvedavý, kedy pán Sulák začne strieľať nakazených :)
Lebo z ekonomického hľadiska je to nepochybne správne.
A vraj to už robia aj na Filipínach.
Skrz 500 mŕtvych si predsa hospodárstvo rozvracať nedáme !
A potom možno konečne začať strieľať aj starých, chorých a invalidov - lebo aj to je len záťaž pre hospodárstvo ;)
Rovnako, ako roboší drankajúci o vyššie mzdy.
Môžu byť radi, že smú robiť - po 40-ke stratia aj to.
A podľa pána Sulíka iste treba zrušiť aj komunistickú sociálnu poisťovňu - nech sa predsa každý stará sam o seba ...
Veď aj v prírode sa slabší dostáva na spodný koniec potravinového rebríčka a civilizácia bol len komunistický blud.
Každopádne demokracia zvíťazí - lebo je nepochybne demokratické, že ak sa štyria z piatich spoločníkov rozhodnú, že piateho zavraždia a jeho podiel si rozdelia (tak ako sa to v reálnej demokracii aj naozj robí)- tak je to v naprostom poriadku, lebo sa jedná o kvórum s kvalifikovanou väčšinou ;)
8. 4. 2020   anonym
Etika a nakupovanie, pocas akejkolvek vynimocnej udalosti, ci uz sa pravidelne opakujucej, ako su sviatky, alebo dni predlzeneho volna, ma masovo panicky charakter, ako keby pocas sviatkov a volna mal nastat absolutny hladomor a uz nokdy by obchody nemali byt otvorene.
Koronavirus je kceleratorom, katalyzatorom, no a v pripade nakupovania nasobicom pocitov potreby "zabezpecit" nakupit si, zasobit sa, alebo skratka mat "vsetko potrebne" doma. Vysledkom je niekolko tyzdnova panika, kde si ludske zdroje, nakupuju nadmerne zasoby aj toho co nepotrebuju, alebo si myslia ze budu potrebovat. Vdaka tomu zachranuju ekonomiku a retazce maju uz niekolko tyzdnov zatvu, aku nezazivaju ani pred vianocami. A na miesto sirokeho sortimentu hraciek, alebo nepotrebnych veci, staci ak maju na sklade a rychlo dokladaju zakladne potreby, ako WC papier, ryzu, zemiaky, chleba, mlieko, suchare, konzervy, udeniny a hygienicke potreby v podobe mydla, alebo cistiacich prostreidkov. Na letni sezonu, si myslim, ze chemicke sklady vypredali absolutne vsetok chlornan sodny, chlorove tablety a firmy zdravotnickeho zasobovania, vypredali vsetok ajatin, chloramin, aj rukavice a ruska.
A to len vdaka virusu, ktory ma vatsiu smrtnost.
Podla mna, ale ten virus ma vplyv aj na psychiku a spusta akusi panicku ocistu nakupovanim.
Mimochodom ma vplyv asi aj na mozog, lebo poskodil myslenie celeho naroda v slopakistane.
Regale plne chlastu a nikto sa netrha, sama akcia, sama zlava, liehoviny destilaty, vina, vermuty, likery.. Vsetkeho je plno a pritom v tomto regione, by to malo byt prve, co sa minie a potom by mala nastat prava panika, deliria tremens. Na miesto toho, aby si ludske zdroje oddychli, stravili svoj cas v izolacii, pekne naliaty a spokojne sa valajuci, oblozeny flasami a tesili sa z volna, chlastali a tlmili vasne, sedia doma nasrany, triezvy a su neprijemny, ako vred na zadku.
8. 4. 2020   Dig
zatial som nepodlahol tomuto osialu a dokonca nakupujem menej ako ked som riadne cestoval do prace, nechapem tych ludi, plne kose z nakupnych centier tlacia ako keby zajtra mala byt vojna, pricom ucite mnohe veci z toho vyhodia :). Zase na druhej strane je toto vynimocna zatva pre istu cast obchodnikov.
8. 4. 2020   doktor
článok sa venuje nezmyslu. rovnaké opatrenia by mali potom platiť aj pri epidémii chrípky a podobných závažných ochoreniach ktoré sa v minulosti šírili, šíria sa v súčasnosti a budú šíriť v populácii a nikto ich neriešil a nerieši.
8. 4. 2020   Dig
absolutny idiotizmus tu v SR nastal, lebo nemame ani cisla na to, ake opatrenia robime, a vzdy treba aj porovnavat voci inym realnym datam napr. pri obycajnej chripke, tieto nezmyselne opatrenia este draho zaplatime.
9. 4. 2020   anonym
Kto nestihne umriet na koronavirus, bude zomierat na nasledky prijatych opatreni, proti COVID xy..
1/1