Názory čitateľov


Názory k článku:
Prevádzkovateľ bankomatov reaguje: Niet dôkazu, že sa vírus prenáša na peniazoch

1. 4. 2020   Užmato Nebaví
Prečo masmédiá prinášajú evidenentne k0k0tské názory vymetených k0k0t0v ?
Citujem:
1) "Vírus potrebuje živú bunku, aby sa udržal aktívny"
2) "Na akomkoľvek neživom povrchu prežije (vírus) len chvíľu"
Že prečo tak zhurta a vulgárne ?
Lebo vírus nežije a ani nemá žiadnu aktivitu.
Vírus je m=rtva hmota - ako kuchynská soľ - akurát to nie je množina rovnakých molekúl - ale podobne, ako "modrá skalica" (hydratovaný síran meďnatý)je to priestorové usporiadanie viacerých druhov organických molekúl.
Kým "modrá skalica" pozostáva len z molekúl síranu meďnatého a vody - vírus je poskladaný z bielkovín a DNA, ktoré tiež držia pohromade len elektrostatické sily.
Istým spôsobom to je organický kryštál - aspoń čo sa týka jeho bielkovinového obalu.
Čo to ale znamená pre jeho životnosť ?
Pravdepodobne to, že ak sa nedostane do prostredia ktoré jeho súčasti rozkladá (vlhkosť, teplo, ionizujúce žiarenie), tak asi "žije" večne ?
Akoto potom, že už všetci dávno nie sme mŕtvi, keďže to musí platiť aj o ostatných vírusoch ?
Nuž je to extrémne mrňavé a tak sa to rýchlo rozpltýli - do mililitra sa zmestí miliarda a pritom zaberie iba miliontinu priestoru (!)
A čo je najdôležitejšie - jeden vírus zrejme nikoho nezbije - musia ich byť milióny, miliardy a možno ešte viac, aby prekonali prah, kedy otrávený organimus stráca rovnováhu a rúti sa do ochoroenia.
Úmyselne hovorím o otrávení, lebo vírusy sa nepohybujú a nenapádajú - je to vlastne špecifický druh jedu, ktorý pôsobí tak že ničí buňky, ktoré ho rozmnožuje vnútri organizmu.
Pacienta zabíja to, že zničené bunky začnú chýbať a navyše ich rozpadaom vzniká sajrajt (okrem nových vírusov), ktorý ničí oranizmus zvnútra.
1. 4. 2020   jaaaaaaaaaj
Ty si chytrý chlapec. Len si ešte nikdy nezistil, že bunky sú aj tie, ktoré sa dostanú na rôzne povrchy napríklad z kože prstov, slinami, výlučkami kašľania, kýchania...
5. 4. 2020   Tak Bacha
Čoby nevedel - však neznalosť zákona neospravdlňuje !
A Trestný zákon 300/2005 Z.z. v znení neskorších predpisov hovorí jesne a jednoznačne :
§ 159
(1) Kto neoprávnene odoberie zo živej osoby orgán, tkanivo alebo BUNKU alebo kto pre seba alebo iného taký orgán, tkanivo alebo BUNKU neoprávnene zadováži, potrestá sa odňatím slobody na dva roky až osem rokov.
...
§ 160
(1) Kto neoprávnene sebe alebo inému zadováži z mŕtvej osoby orgán, tkanivo alebo BUNKU, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
Na vírus našťastie Zákonodarci zabudli ;)
1/1