Názory čitateľov


Názory k článku:
Covid 19 a nájomné zmluvy: Aké nároky môžu vzniknúť po zatvorení prevádzok

1. 4. 2020   Zhnusený Účastník
Za viac než 2000 rokov vývoja práva ste toho moc nevymysleli :(
A hlavne ste to - zrejme úmyslene - povymýšľali tak, že to nie je konzistentné,
Snažíte sa algoritmizovať správanie spoločnosti programami, zvanými "zákony" - no z informatiky by ste nezvládli ani prvý deň štúdia a už na obed by ste si zrejme hodili mašľu.
Ale zato na ryžovanie, to vás človek užije - keby vás prevelili na pestovanie ryže hoci aj na Sahare, či v Antarktíde, tak ľudstvo sa môže okamžite zdesaťnásobiť a aj tak sa prežerie ...
Keby sa však boli tak vyvíjali počítače, ako sa vyvíjalo právo tak dnes by sme nemali ešte ani PMD-čka :(
1. 4. 2020   anonym
Prazdne sklobetonove molochy, sa stanu realitu zajtrajska. Mnohe budu mat ciastocne vyuzite, ako platene parkoviska, kde aj tak bude parkovat len minimum ludskych zdrojov, pretoze napriklad v centre a sirsom centre BA, sa aj bez parkovacej politiky, da preprkovat cela vyplata a este nieco na viac. Skutokova podstata, upadku nakupnych centier je naplnena. Otazka je, ci to prinesie nieco pozitivne, alebo sa tieto nakupne centra, stanu len na cas utociskom urbexerov, neskor ludi bez domova, do casu vytazenia kovovych casti, ako druhotnych surovin, pocas tazby v case rozkladu. Taketo a mnohe ine, su vidiet najma v USA, kde od napriklad ropnej krizy v 70tych rokoch, schatralo este nedostavane, alebo zacalo chatrat uz postavene a pouzivane, nakoniec si to vzala naspat priroda.
Tieto novodobe "brownfieldy" mozu byt realitou uz zajtra, bez ohladu na peniaze investovane, od bank, sukromych investorov, pretoze zmena zivotneho stylu, je uz dnes sucastou bezneho zivota.
1/1