Názory čitateľov


Názory k článku:
Budúcnosť v rukách vlády: Štyri možné podoby sveta po koronavíruse

12. 4. 2020   anonym
Ak je buducnost v rukach vlady, rovnako ako je v rukach vlady sucasnost, alebo minulost, ktora je prepisovana vitazmi, necaka nas ziadna buducnost.
Najpravdepodobn ejsi scenar buducnosti, ak ta vzdialenejsia, ma byt este realna, je, ze vlady a slilove zlozky vlad, sa pocas problemu ukryju, alebo ich rozhodnutia, nebudu mat prilis velky vplyv, rovnako ani fundament stada, sa nebude spoliehat na buducnost v rukach nejakej vlady. Inak je snami amen.
6. 4. 2020   st
Ja som chcel k tomuto len jedno: štátny socializmus načrtnutý v článku ako všeobecná záchrana ľudstva nie je nič iné ako komunizmus definovaný pred viac ako 100 rokmi. Všetci vieme, ako to dopadlo.
6. 4. 2020   apoliticky
a ako to dopadlo?...Komunizm us NIKDY na svete NIKDE nebol...bol socializmus !!...a ten si ludia musia zasluzit...Co polozilo socializmus ?...chamtivost a nenazranost ludi...nestacila im stabilna praca, zdravotnictvo zadarmo, byvanie bez hypotek, dovolenka raz v roku...nie kazdy chcel byt milionar...a pytas sa ako to dopadlo?! vacsina ma ,,hole zadky,, !!!... socializmus nie ze by bol chybny stystem...bol takmer dokonaly....mimocho dom kapitalizmus je system stary 300 rokov...uz by ho bolo nacase vymenit !
6. 4. 2020   anonym
Mylite si dojmy a pojmy.
U nas sa nebudoval nikdy socializmus, bol to po puci v roku 1948, Stalinsky bolsevizmus. Komunisticka strana, sa postupne zbavovala komunistov, aj socialistov, prevladli len bolsevicke kadre, ktore pracovali pod hlavickou komunistickej strany.
Socializmus sa u nas nebudoval Do Stalinovej smrti, sa u nas tazil uran a nechceli nas ani ako zvazovu republiku ZSSR, hoci najvatsi bolsevici, po tejto forme nadvlady tuzili. Prakticky sme teda boli zapadny protektorat ZSSR.
Nakolko jedine dostupne v Europe uz 100 rokov tazene lozisko smolinca, bolo v Jachymove a neskor otvorene vydobyvky v Pribrami a neskor chemicka tazba na Ralsku, jednalo sa popri vychodnom nemecku a Kazachstane uz o nezaujimave sekundarne loziska.
Nakolko nam za tuto surovinu prakticky ZSSR neplatil, nezaplatil a nikdy nezaplati, lebo ani bansky dlh neexistuje, mame vlastne z onoho obdobia houno.
Dolezite je, ze po smrti Stalina a nastupe Chruscova, sa natolko zmenila potreba protektoratnej ochrany, ze kovany bolsevicky kati a dokonca aj agenti KGB, prestali dohliadat, nad vykonavanim politiky strachu, poprav, monsterprocesov a po vzore sovietskeho zvazu, po prepusteni velkej casti politicky odsudenych, zo suostrovia Gulag, aj u nas doslo ku prepustaniu a politike, ktora sa niesla opatrnejsie v duchu skoro bolsevickeho scializmu, pod vedenim prezlececnych bolsevikov, za komunistov z ludskou tvarou. Vsetka radost trvala len do doby, nez upratali Chruscova a po nastupe tvrdej linie neostalinostickej kliky v ZSSR, teda od Brezneva, sa zacalo nove obdobie sovietkeho protektoratu CSSR. Normalizacia trvala po roku 1968, do roku 89.
Stary kovany, kriminalom prevereny ohybny a tvarny bolsevici, tu bacovali dokopy 40 rokov. Ohrada v ktorej sme boli, musela byt sebestacna, pevna a takmer na veky. dovody boli celkom jasne. Nikto nam nepomohol, RVHP bol paskvil ekonomickej debility a staci si spomenut, ake vztahy boli medzi ludmi, ako ne-fungoval trh a ako ucinne fungovala policia, tajna policia, statna policia, ako a kto sa mal dobre a kto vlastne mal to dedicne houno.
6. 4. 2020   anonym
Jedine co sa stalo, po natupe G. Husaka, sa zacali rodit deti, podpora rodiny bola enormna, predpokladala sa nova vlna industrializacie a proexportnej politiky. Ta skutocne prisla, ale z rokom 89 aj skoncila a to uplne, vratane zivocisnej a rastlinnej vyroby.
Dnes sme kolonia, alebo dominum. Dominium Euroskej unie, ktora funguje na principoch fasizmu. Nie nacizmu, ale kolonialneho fasizmu.
Boľševici (rus. боl 3;ьшk 7;виl 2;и) je pôvodne frakcia Sociálnodemokratick ej robotníckej strany Ruska a boľševizmus ich hnutie resp. učenie. Neskôr pojem boľševizmus označoval aj všeobecne podobný smer sociálnodemokratick ých resp. komunistických strán (neskôr sa tento smer skôr označoval ako marxizmus-leninizmu s, ale to je širší pojem).
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Bo%C4% BE%C5%A1evik
„druh modernej politiky, ktorej ašpiráciou je vytvorenie totálnej revolúcie v politickej a spoločenskej kultúre určitého národného alebo etnického spoločenstva. Zatiaľ čo je extrémne heterogénny v špecifickej ideológii rôznych svojich permutácií, spoločenskej podpore, forme organizácie, ktorú príjme ako antisystémové hnutie, a i v type politického systému, režimu či domova, ktorý plánuje vytvoriť, obecný fašizmus čerpá svoju internú kohéziu i citovú hnaciu silu z mýtického jadra, podľa ktorého vnímané obdobie dekadencie a degenerácie bezprostredne alebo časom ustúpi a dá priestor obdobiu znovuzrodenia a regenerácie v post-liberálnom novom svetovom poriadku.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Fa%C5% A1izmus
Nacizmus vznikol spojením koncepcie fašistického štátu (zahrňujúci vodcovský princíp) a rasistických teórií o nadradenosti árijskej rasy a o pokroku cez konflikt medzi vyššou a nižšou rasou, riešený podrobením či likvidáciou nižšej rasy. Nacistická ideológia ďalej čerpá zo socializmu (privlastňuje si prvky kolektivizmu či sociálnej demagógie vyhovujúcej nižším vrstvám), antiboľševizmu (vyhovujúci vyšším vrstvám), nacionalizmu (umožňujúci získať podporu konzervatívnych síl) a antisemitizmu. Filozofická podstata nacizmu obsahuje prvky výrazného iracionalizmu, okultizmu a ezoterizmu.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Nacizm us
Komunizmus môže označovať:
spoločenský a hospodársky systém založený na spoločnom vlastníctve výrobných prostriedkov a na beztriednej spoločnosti (jestvujúci ako myšlienkový konštrukt); politická ideológia vychádzajúca z teórie marxizmu-leninizmu
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Komunizmus
6. 4. 2020   anonym
Protektorát (lat. protectio - ochrana) je označenie pre formu štátneho zriadenia. Ide o formálne autonómny štátny útvar, ktorý je pod ochranou alebo priamou správou iného štátu, prípadne spoločenstva štátov. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy, alebo tak, že dovtedajší suverénny štát strpí jeho jednostranné vyhlásenie zo strany ochrancu (silnejšieho štátu). Ide o medzistupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože vzťah medzi protektorátom a ochraňujúcim štátom je stále medzinárodnoprávny. [1]
6. 4. 2020   696
To vážne píšeš tak rýchlo alebo si si ten elaborát plný slov dopredu pripravil?
9. 4. 2020   anonym
Pisem pomaly, len ked to nevleze do jedneho okna, musim to delit na kusy.
6. 4. 2020   anonym
Verit, ze nejaka vlada, pouzije nejaku krizu, na prestavbu a vytvorenie niecoho lepsieho, je velmi naivna.
Nestalo sa to ani po prevrate a inak neznej revolucii v roku 1989. Namiesto zapadneho protektoratu, nam tu zacala vladnut mafia z prezlecenymi STBakmi a ked sa minuli zdroje na rozkradanie, Mafuko spolu z velkym Muftim ruka v ruke, spravili z nas koloniu EU.
Nas Hranol, doviedol legalnu formu rozkradania na uroven svetovo kompatiblnej konstitucnej kleptokracie.
Dalsie kroky vlad, po prehrmeni koronaviru, budu smerovat ku sanaciam skod, svetovej hospodarskej krizy. Nasledky budu len zvysenie dohladu a kontroly, nad ludskymi zdrojmi, perzekucie, buzeracie, nove poplatky a dane, ale vsetko pre "lepsiu buducnost".
Kto uz raz budoval socializmus, zavrety v ohrade, prvych 20 a nasledujucich 20 rokov, potom zil v krasnej porevolucnej dobe dalsich 30 rokov, je stary a nemoze mat iluzie.
Mlady si nemozu pamatat, ale v strednom veku vedia, avsak radsej nepvedia. Maju na krku uvery, hypoteky, starosti a tie ich saturuju v strachu, takze pristupia na cokolvek, co im aspon zdanlivo zachova cast majetku, ktory im vlastne ani nepatri.
1/1