Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci začali optimalizovať svoje výdavky: Rušia sporenie a poistenie s pocitom, že viac ušetria

7. 4. 2020   anonym
Optimalizacia vydavkov, pre ludske zdroje kolonie EU, je predskokanom optimalizacie prijmov, ktore cakaju ludske zdoje v Slovakistane v blizkej buducnosti.
Je logicke, ze poistenie je jedna z prvych optimalizacii, ak vypadne prijem, je zbytocne poistovat za zvysene vydavky to o co aj tak ludske zdroje v urcitom case, budu sa musiet zbavit. Je to ako drahe vozidlo, byt, dom, ktore v urcitom case bolo statusom bohatstva, avsak v kratkom case sa stava nadbytocne, nehospodarne a drahe, inak celkom nepotrebne, potom aj jeho poistenie straca na vyzname, bez ohladu na to, ci sa jedna o hnutelny, alebo nehnutelny predmet beznej spotreby. Problem je len v tom, az si uvedomi jednak proletariat, ale aj poistovne, ze do hrobu si to nezoberu, pochvat ich v tom nepochovaju a ked sa budu chciet dat na pochod, musia vsetko aj tak napchat do vreciek, do batohu, alebo uzlika a to bude zhruba vseko, co im pomoze v blizkej buducnosti prezit. Vsetko to co mali, takmer vlastnili, alebo uz vlastnia, devalvuje globalnou chudobou na bezhodnotny balast, tvoriaci prekazky v krajine, na cestach a v dalsom prirodnom procese obnovy.
1. 4. 2020   Andre
Na základe akých relevantných údajov určil autor článku dlh tzv. bežného Slováka na 80 - tisíc eur v hypotékach a 20 tisíc eur na spotrebných úverov? A ako určil bežného Slováka? Pri súčasnom stave na akciovom trhu a zdravotnom kolapse bude pre poisťovne problém dosiahnuť akýkoľvek zisk a preto je potrebné presvedčiť poistencov aby platili viac a čakali menej....
1. 4. 2020   xxx
Autor článku je ideálny kandidát na slovenského politika. Vie holý ..... a informácie vydá z prsta. Už teraz ľutujem toho bežného Slováka čo má aj môj dlh. Pretože dlh 160 tisíc na hypotéke a 40 tisíc na spotrebných úveroch v dnešných časoch nie je sranda. Nech vírus použije do konca roka, aby už slovač konečne precitla. Čo je zdravé nech prežije a choré odumrie, zákon prírody.
31. 3. 2020   anonym
Poistovne su take zvlastne spolocnosti, do ktorych vkladate peniaze z nadejou, ze ak sa nieco stane vam, majetku, dopravnemu prostriedku, alebo niekomu inemu vasou vinou, tak vam poistovna pomoze preplatit skodu.
V praxi to ale funguje tak, ze z penazi poistnikov, vznikla byrokraticka masineria, ktora v pripade maleho problemu, sa snazi najst sposob, ako preplatit co najmenej z istiny, alebo v pripade problemu vatsieho, masovejsieho, alebo globalneho, nevyplacat vobec nic.
Podobne to funguje u PZP, kde sa jedna vzdy o formu vypalneho, lebo pripade skodovej udalosti, vam daju velke gulove. Su vsak vynimky, avsak sa jedna povatsinou specialne organizovanych klientov, ktori maju skodove udalosti, ako zdroj prijmu.
Lebo napriklad amortizacia vozidla, je uplna somarina, pretoze ak vozidlo pred havariou, zavinenou inym poistnikom, malo platnu STK, nieje podstatne, kolko rokov jazdi a kolko km ma najazdene, ale ze bolo pred skodovou udalostou funkcne a po skodovej udalosti nieje. Suciastky a praca v case zdrazievaju, malokedy su praca a diely lacnejsie, hoci aj po 20 rokoch. To znamena, ze ak poistovna uplatnuje akusi amrtizaciu a krati vyplatenie poistneho na opravu, pretoze ma pocit, ze je to v poriadku, tak v poriadku to nieje. Cisto prakticky a logicky, rozdiel pred havariou a po havarii, je v cene vozidla nasledovny. Pred havariou, ma cenu vozidlo cca 15r. napr. 5000 eur. Po havarii, je sice pojazdne, ale ma poskodene dvere, blatniky, okna, kapotu, svetla, vystrelene airbagy. Vo vykupe vozidiel v najlepsom pripade na suciastky, dostane poistnik za pojazdny vrak, maximalne 500 eur. /zachovaly interier, pre omladenie ineho vraku/ Cena skodovej udalosti je teda 5000 eur, ak vozidlo nebude odkupene poistovnou, za zvyskovu hodnotu, ale odovzdane do srotu, lebo inak sa vozidlo nesmie likvidovat, znamena to nasledovne 5000 eur cena vozidla, plus 15 eur likvidacia, vyradenie z evidencie, odtah. Minus zvysok vyplateneho casu, uz nepoisteneho vozidla z poistky na dobu uzavreteho poistenia. plus cena dialnicnej znamky zstatkoveho casu platnosti kuponu, plus cena zvysnej doby nevycerpaneho parkovneho, bez moznosti vratenia od miesteneho uradu /podstatna polozka, pretoze to parkovne, moze prevysovat hodnotu vozidla/
Ale to je utopia. V praxi dostene ludsky zdroj figu borovu a po likvidacii vozidla nedostane nielen ani cenu vahy druhornych surovin, co obsahoval vrak, ale ani cenu dialnicnej znamky zostatkoveho casu hodnoty kuponu a uz vobec nie, zaplatene parkovne, co moze byt aj 1500 eur-rok
31. 3. 2020   anonym
Kazdy mesiac alebo kvartal 1 dukat plus nejake to striebro v unciach a bude dochodok na ktory sa mozem spolahnut a uskladnenie? No zakopane - nie v bankovom trezore ked sa nieco zomelie tak mate prd!!
31. 3. 2020   koks
jebat vsetky poistovne dalsia zlodejska banda -
1. 4. 2020   apoliticky
presne tak... poistovne...darmozr aci...ked treba vyplacat hladaju dovody ako to neurobit...tiez som to zazil...
31. 3. 2020   Pandemia je vo vylukach?
Vrabce na streche stebocu,ze v taliansku sa na obete koronaviru nevztahuje zivotna poistka. Je to totiz pandemia a ta je vo vylukach. Treba sa spytat komu to tak vyhovuje a ci nahodou nie je tychnobeti trochu viac ako v skutocnosti aj koli tomu. Kto by podozrieval niekoho, ved ide iba o desattisice az statisice na neboztika a staci co lekar napise do spravy.zZivotnu poistku som nikdy nemal ani nebudem mat.
31. 3. 2020   Fero Hladký
Životné poistky sú dnes len zbytočne predražené produkty, na ktorých ryžujú poisťovne. Mám síce životnú poistku 20 rokov (chvalabohu som v poslednom roku jej platnosti)ale vynaložené prostriedky sa mi nikdy nevrátia, aj keď poisťovňa pri podpise zmluvy hovorila aj o výnosoch pre mňa. To ale neplatí pre vysokú maržu známej, veľkej poisťovne a asi aj pre zlé investovanie poisťovňou.
31. 3. 2020   molnar@gmail.com
Investovať do poistky sú pre bežných ľudí určite najhoršie investované peniaze.
31. 3. 2020   Janko Giertli
... ak sa dnes chce človek zabezpečiť, tak najlepšie urobí, ak si pravidelne odkladá nejakú sumu (nie do bánk), lebo tak nepríde o žiadne peniaze a koľko si odloží, toľko bude mať (aj pod vankúšom :D )
31. 3. 2020   Milan Mňačko
Svätá pravda. Poisťovne sú najvýhodnejšie pre nich samé, keďže im to zabezpečí pohodlný život a slušné živobytie - nie pre ich klientov. Toto ešte mnohí ich klienti dodnes nepochopili a s dôverou ich dotujú.
31. 3. 2020   mako
Dobrý deň!Platím životnu poistku už 21 rokov po 185€ a som v strate 500€!Zarobím na nej po 39 rokoch 3920€!ZLODEJINA!!!P o pol roku odkladania mám 1000€ v obálke a to len začínam šetriť!
1/1