Názory čitateľov


Názory k článku:
Zvládneme to, dokazuje to aj história

5. 4. 2020   Správa Ktorá Poteší
Johnson je v nemocnici ...
5. 4. 2020   anonym
Zvladneme to! idealne moto, ak bude na nahrobku vo formate:
Tu lezi optimista, co bojoval z koronavirom, nedostal ho, ale umrel hladom na nasledky opatreni. Zvladneme to!
5. 4. 2020   M.V.
Pád Rímskeho impéria rozrumil celú Európu a podnes sa objavujú nové príčiny pre ktoré sa to stalo. Prispieva aj podmorská archeológia. Antický svet na Slovensku asi nená dosť priestoru v uvažovaní ľudí a pritom Slovania žili hlavne v Rímskom impériu. Zostal náím len Limes romanus na Malom Dunaji ako výzva k jednote s rímskym svetom. Podunajsko, provincia Pannonia to sme my všetci.Petržalka nás spája na jednej strane s provinciou Noricum a na druhej strane až s výchdnými provinciami. Možno sa Pilát prešiel po Petržalke, keď sa občas vrátil na marcové Idy do Ríma, ale napokon ho trápil jeden proces a cisár sa ho spýtal po dlhej dobe čakania len stručne:"Prikázal ti to Tibérius?" Pluralus majestaticus "my" je jdnota s nerozdeleným rímskym svetom, výjdeme z hmly a to je očakávané zvládnutie. Preambula Ústavy vidí iba Veľkú Moravu, ale to je málo.
5. 4. 2020   Joshua Ha Nocri
Určite viem ktorý proces Piláta absolútne netrápil ;)
6. 4. 2020   M.V.
V inej situácii by bol proces bezvýznamný. Pilát nezastával žiadne vysoké miesto v administratíve, ale popravou Seiana, ktorý ho protežoval bolo riziko v akomkoľvek malom pochybení v tom chaose veľké a Judea bol naozaj trvalý zdroj nepredvídateľných problémov so Sanhedrinom a naviac mu aj Samaritáni pekne podkurovali. Bol to jeho posledný proces s ktorým odišiel do histórie a aj vyhnanstva do Vienna v Galii, kde si vraj stále umýval ruky vo fontánach a ukazoval ich ako čisté. Neviem presne prečo tak náhle nastal zlom medzi Tibériom, ktorý sa odsťahoval na ostrov Capri a Seianom, ktorý bol s ním spojený ako pravá ruka pevne celý život? Možno sa dokázala spojitosť so zavraždením Tibériovho syna Drusa?? Možno to vedia historici. Rímske impérium sa v Judsku opieralo o miestnu honoráciu a v Jeruzaleme to bola na 120% čisto náboženská honorácia. O náboženské spory sa Pilát nemienil starať, ale musel byť veľmi opatrný.Jeho úloha bola starať sa o dane, vyvažovať vzťahy medzi národmi v tomto kotli a udržať kult cisára v prostredí, kde nebolo dovolené zobrazovať ľudí a zvieratá. Bola to mizerná provincia, ale umožňovala byť mimo diania v Ríme. Galilejčana najprv oslobodil a miestodržiteľ Herodes Antipas to mal na stole. Vec ho trápila ďalej lebo medzitým sa zorganizoval ľudový míting a na druhej strane tu bol oslobodzujúci výrok.Situácia bola neúnosná a naviac sa už chystali pašie a na dôvažok si Kaifáš, ktorý mal plné pochopenie pre rímsku prítomnosť dokonca roztrhol rúcho. Ako z toho von? Obžalobu potom podali nielen v náboženskej rovine, ale aj v bodoch rozšírenú o velezradu a neplatenie daní a to už Piláta trápiť muselo.Čierno-biele to nebolo, ale dusila ho otázka prečo Pretoriáni v Ríme nezasiahli? Mohol sa spoľahnúť na Viteliové refrencie o ňom cisárovi? Tajná polícia referovala, že sa zle odhadli rziká - to znamená, že on Pilát ich zle odhadol. A čo s ním urobí imperátor Gaius nazývaný Caligula?
5. 4. 2020   Ste Somáre
Mnoho ľudí možno dokonca pochopí, že to, koľko zarábali nezáviselo od ich schopností, ani usilovnosti - ale od toho, koľko im bolo pridelené - a možno pochopia aj to, že ceny nehnuteľností sú naprosto umelé a v skutočnosti majú len funkciu regulátora - čiže odsávania prebytočných prostriedkov tak, by sa zbytočne nehromadili.
Štáty prote úmyselne riedia ceny nehnuteľností tak, ako príroda riadi horizont - je ho síce jasne vidno a dokonca je relatívne neďaleko - ale aj tak ho nikdy nemožno dosiahnúť.
Že to nie je pravda, lebo predsa každý niekde býva ?
No hej, ale ten, čo býva u mamy by chcel podnájom, ten čo má nájom, by chcel byt v osobonom vlasntícvte, ten čo ma dom by chcel vilu na Slavíne a ten čo má vilu na Slavíne poškuluje po mieste v rakete na Maras :)
Lepšie to je však vidieť v zahraničí - napríklad v Londýne, kde za dosť mizernú nehnuteľnosť - v ktroej by sa u nás ani pes nevysral - dáte aj niekoľko miliónov a ešte sa tešíte, aký ste čávo ;)
5. 4. 2020   CQD
London calling ...---...x...---... x...---...x...---...
1/1