Názory čitateľov


Názory k článku:
Núti nás vzdať sa hotovosti: Strach z kontaminovanej meny otvára dvere digitálnym platbám   

7. 4. 2020   terezkaterka
Aj potraviny, ovocie a zeleninu by sme mali používať našu. Nie dovezenú z celého sveta.
5. 4. 2020   Rabour
Kecy. Treba si vybrať z bankstromatu železnú rezervu. Kým ešte majú čo vydávať.
31. 3. 2020   Rudolf
Žiaľ, už onedlho sa znova ukáže, že v čase krízy je hotovosť proste nenahraditeľná. Ja chápem bankárov a korporácie, že by hotovosť najradšej vymazali zo sveta, len dúfam, že ľudia nebudú takí sprostí, že im to dovolia. Bezhotovostné platby majú svoje čaro aj výhody, je však životne dôležité zachovať súčasne aj hotovosť a možnosť výberu spôsobu platenia.
31. 3. 2020   Corto
Prečo mňa, ako fanúšika hotovosti niekto núti do bezhotovosti, keď ani ja nikoho -fanúšika bezhotovosti- nenútim do hotovosti? To čo je za fašizmus?
31. 3. 2020   Andre
Článok je propaganda a redakcia ho mala označiť ako platenú reklamu.
31. 3. 2020   ibot
Prečo sa autor článku "project syndicate",ktorého chorú,"syndikátnu" propagandu v takmer pravidelných intervaloch pretláčate vo vašich článkoch,aspoň neanonymne pod svoj výtvor nepodpíše? Naozaj je v tejto dobe najpodstatnejšie používanie,či nepoužívanie hotovosti ? Ľudia nemajú strach z kontamínovanej hotovosti /použitie raz týždenne pri nákupe, kde podlahy, regále a tovar,tiež nie sú sterilné/. Oni majú strach z nedostatku ochranných pomôcok,liekov,vyba venosti a personálnej nedostatočnosti v našich nemocniciach. Majú strach z roztendrovaných,roz kradnutých zdrojov pre zabezpečenie plnohodnotnej zdravotnej starostlivosti. Denne sa tisíckrát dotkneme iných kontaminovaných vecí a pritom nechodíme zabalení v celofáne, ako čínski zdravotníci. Musíme si vystačiť s doma ušitou plátenou rúškou a vyhýbaním sa osobného styku s inými osobami za neustáleho umývania si rúk. A to je asi tak všetko. K riešeniu tohoto, nikto nijaké traktáty nepíše.Nevadí, však sa jedná iba o človeka a predsa používanie, či nepoužívanie hotovosti, je zrejme dôležitejšie. Ináč Bil Gates je nejaký svetoznámy infektológ,alebo vedec,že sa mienkotvorne vyjadruje k danej problematike,alebo mu na to právo dávajú jeho peniaze,/žeby hotovosť/?
31. 3. 2020   M.V.
Nenechajte si tlačiť do hlavy kaleráby. Človek nikdy nežil v sterilnom prostredí, vírov, ktoré majú medicínsky význam jeasi 5000, niektoré napadnú zvieratá a niektoré rastliny. Pod rúškom pandémie by sa mohli zavádzať opatrenia bez ohľadu na občianske slobody alebo hypotetické ľudské práva. Hotovosť je nevyhnutná apodkožné čipy tiež môžu počkať na ďalšie storočie. Nikomudnes neprekáža, že k obyčajnému človeku sa žiadne rúško nedostane, nemá kryt ani úkryt, žiadnu plynovuˇ masku, žiadne dostupné dezinfekčné prostriedky napríklad na výťahové kabíny, vchodové dvere, kľučky v byte. Miesto toho očakávam na weboch miestnych úradov skôr podrobnú informáciu o štruktúre covidu-19 než informáciu, kde si rúšky zakúpiť za netrhové ceny, kde získam dezinfekčný roztok, či domové samosprávy inštruoval upratovačky miesto informácie, aby sa vo výťahové kabíne vozil len jeden človek, ale to je pre 12 poschodové paneláky husto obývané aj psami nerealizovateľné.
31. 3. 2020   anonym
Nova totalita je tu. Nieje nad to, ked stratime poslednu moznost slobody. Na tieto a ine problemy, staci strbinova germicidna lampa, na bankovky. Pre lamy, staci aj zehlicka.
Ale my sa radsej vzdame pekne hotovosti, aby nam mohli bankstri ovladat zivoty, ako by nestacilo na Zlodejsku, ze nas okradaju politici.
31. 3. 2020   anonym
Presne sloboda je sloboda musime drzat spolu polozim aj zivot za slobodu,banda prasiva skusaju ci sa dame,samozrejme ked sa zamyslime tak virus je len cesta k zotroceniu a hned maju same vyhovorky,ze su kontaminovane peniaze!A ostatny tovar nie je kontaminovany?Vsetc i nie sme skolkari chytraci!!!!Potom uz len krocik ku cipovaniu na celo alebo pravu ruku a staneme sa otroci diablovi.V Biblii je to jasne napisane,kto sa da zacipovat.Uz bude neskoro ludia nariekat...
1/1