Názory čitateľov


Názory k článku:
Globálny kolaps s výnimkami: Prečo koronavírus nezasiahol aj ruskú ekonomiku

8. 4. 2020   anonym
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it https://bit.ly/2Vam lO5
6. 4. 2020   asd
Kto pise tieto kecy? Rusko je sebestačna ekonomika preto je to tak ... a nie je to len zlate pozlatko ako zapad. A vraj sa ruska ekonomika izoluje. Dali im sankcie temny zapad tak preto sa staraju sami o seba a dari sa im to ... temny zdegenerovany zapad moze len zavidiet.
7. 4. 2020   Blame Game
moja rec.
3. 4. 2020   propagande imúnny
Celkom rozumný komentár, vystihujúci pravdivo ekonomické postavenie Ruska pri súčasnej situácií. ALE nemôžem súhlasiť so začiatkom komentára o "Rozdúchaní vojny" a "anexii" Krymu, dokedy sa tieto bludy budú šíriť ? Putin robí vynikajúcu zahraničnú politiku a na sankcie naopak najviac doplácajú vazali americkej zahraničnej politiky !
3. 4. 2020   fero z BA
putin je taký istý ch,,uj ako všetci ruskí diktátori
3. 4. 2020   anonym
Nuž chlapče z BA, tvoj komentár je na úrovni tvojho IQ tak max 95 !
5. 4. 2020   Blame Game
No ved hej, podla teba je lepsie lizat rit alebo nieco ine predstavitolom USA a Nato, ze? Kde je ta solidarita a pomoc spojencom? Trump za cash skupuje na letisku v HK zdravotne pomocky ( surovo ponukne nasobok ceny ) za nieco co malo ist ich spojencom do Fr a De. Tak kto je tu vacsi chuj? Rusi a Putin, co pomahaju Talianom a dalsim (taktiez do Usa poslali pomoc ) alebo Pirat Trump? Trump este ako tak, ale ti pred nim...skoda slov. A NATO teroristicka organizacia ako pomaha? Jaj, ved hej strazi hranice agresora Ruska... Snim sibuz dole tie prozapadne okuliare, alebo sa prosto priznaj ze si plateny troll od Zapadu.
2. 4. 2020   antikrist
Samozrejme, ze Putin vymyslel a aj poslal ten virus do sveta. Nakazil Charlesa aj Borisa - osobne( v noci). Tusim, ze zabil aj Kennedyho a aj Elvisa...
Kvazi fakty, ktore su len autorovym zboznym prianim....Zaviedli sankcie, rozputali vojny, len im to nejako nevyslo a teraz sa rucaju praveze ich ekonomiky...neprije mne..."Uplne Rusko odrezali", len je divne preco potom Nemci buduju plynovod priamo z Ruska do Nemecka. Len aby sme este nezobrali o suchy chlebik z opacnej strany hranic ked uz nebude za co si v plnom markete kupit kus žvanca... EU nam ho asi zadarmo neposle..Videli sme aka solidarita a pomoc sa dostala Talianom..., ale nevadi..mame cyklotrasy a chodniky...to je hlavne...naco nam je priemysel a hospodarstvo..:)
5. 4. 2020   BORAT
Presne tak! Lebo: "Na to sú nám eurofondy." a podobné slogany j.bnutých reklám oj.bávačských, byrokrat.ckých, eurohuj.rských a zlodejských zmrd.v! V4EXIT!!!
2. 4. 2020   Blame game
Ziadna protizakonna anektacia Krymu a rozduchanie vojny na Donbase sa zo strany Ruska neudialo. Zakonne referendum na Kryme a odpor vlastencov na Donbase proti USA dosadenej vlade v Kyjeve. Zas len sproste kopnutie do Ruska a Putina. Este napiste ze za vsetko moze Putin, aj za Koronavirus, nech sa zasmejem.
2. 4. 2020   anonym
ROZUMNA REC
2. 4. 2020   gibonik
Hned v uvode po vete "Ruská ekonomika je menej citlivá na terajší šok, pretože sa už posledných šesť rokov sama izoluje" bolo jasne, ze tento clanok bude naivna, sprosta propaganda. Rusko je izolovane jednostrannymi ekonomickymi sankciami uvalenymi USA a ich zapadnymi mopslikmi. Nesposobili rozvrat na Ukrajine. To USA podporovalo a hlupi fasiscticky pohrobkovia na Ukrajine sa na to chytili a zacali degradovat rusky hovoriace obyvatelstvo. Preto Donbas a Luhansk odporuje a preto sa Krym oddelil a nasledne priclenil spat k Rusku. Teraz sa ukazuje, ze tie sankcie boli na nieco dobre. Rusko je tak ekonomicke odolnejsie a samostatnejsie ako by bolo, keby sankcie neboli. A SVK ako otvorena ekonomika zalozena na automobilkach bude uplne v kanali po par tyzdnoch, mozno mesiacoch. Mozno dobre ze ta korona aj dosla a ukazala, ze zit na dlhoch, fikciach a sluboch sa neda.
1. 4. 2020   Yebem NATO
Práve som sa pobavil - Rakušáci už totiž došli k záveru, že je načase začať nosiť tie rúška, lebo vraj majú 26x toľko nakazaných ako my (ale unás sa len možno evidujú, ako rómska kriminalita, či dlhodobo nezamestnaní - resp. ešte možno stále platí, že vírus sa nestal ;)
To by nebolo nič zaujímavé - lenže oni ich budú dostávať zadarmo - pri vstupe do samoobluhy (ktorá ich musí zabezpečiť)
U nás sú síce ruška poviiná už dávnejšie, ale súčasne platí zákaz ich predaja a tak mi posledne skoro ukradli v lekárni tú moju.
Každopádne na mňa v každej lekárni pozerali, ako keby som tam prišiel kuppovať motorovú pílu, či desať deka tresky ...
Nuž na Slovensku po Slovensky a je zrejme len otázkou času, kedy budú infikovaných liečiť orgány činné v trestnom konaní, ako narušiteľov krehkej demokracie.
2. 4. 2020   ivan_kvc@yahoo.com
Presne tak, platime si povinne zdravotne poistenie atd. ale dat tak rusko zadarmo kazdemu ovbcanovi tak to by bola zahuba slovenskej ekonomiky ako vypisuje ten blazon pozdravujeme do KE rovnako ako vlaky zadarmo, 13. dochodok, prispevok na dovolenky, rovnako nikomu nevadi ze ropa teraz nema ziadnu cenu ale ked sa cena ropy zvysi o jeden cent tak nase benziny aspon o 5 hoci stale ropa bude len okolo 30 $ za barel .Ked su vysoke ceny ropy tak zemny plyn sleduje cenu ropy teraz ked je ropa lacne tak sa ziadne sledovanie nekona
1. 4. 2020   anonym
Globalny kolaps, je taka vtipna poucka, ze kolaps pocituje len ludska civilizacia, aj to len vtedy, ked umieraju ludske zdroje, bez toho, ze by sa zabijali na vzajom a nemohol byt na konci nejaky vitaz a nejaky porazeny. V Globale teda v guli, cela priroda kolabuje na rozvoj ludstva a pretoze nerozprava, nekrici, tak si to nikto nevsima. Ani si to vsimat nemoze, pretoze je jasny vitaz a jasny je aj porazeny. Ludsvo bude vitazom aj porazenym zaroven.
Co sa tyka Ruska a tej obrovskej krajiny, tak kto tam bol, alebo nejaky cas musel byt, asi mu bude jasne, preco koronavirus tazko zasiahne Rusku ekonomiku.. Jednak preto, ze v Rusku ekonomika, je nieco ako Potemkinova dedina, za druhe je to tak rozsiahle uzemie, ktore ma obrovske zasoby nerastnych surovin a lesov, ze je pravdepodobne, ze len tajga a sibir, by dokazala zvysok onej populacie, uzivit z lesnych plodov a zveri. Ale je jasne, ze civilizacne postihnuty mestsky ludia, asi nebudu jest sobola a chytat ryby v bazinach, ale umru normalne, civilizovane hladom, alebo na koronavirus. Avsak v mestach nieje marginalna zlozka tej ruskej populacie. Aj keby sa opat rozpadli na kniezatstva a vybojne kmene, nevymru, lebo na to nieje este technologia, nakolko v permafroste, maju zamrazene potraviny od poslednej doby ladovej. Lebo ak prezili obciansku vojnu, bolsevicku velku vnutoenu vojnu, Gulagy, zvitazli nasledne oslabeny, unaveny z gulagov v II sv. vojne, tazko ich po 70 rokoch "blahobytu" skoli nejaky koronavirus a nieto este aby poskodil nieco, co tak dlho vlastne ani nefungovalo.
1. 4. 2020   yzyz
Ekonomika-ekonomia su pavedy ... Ziadna Nobelova cena za ekonomiku neexistuje! Ekonomika je spolocenska veda nic viac a nic menej. Rusi tiez vedia pocitat ... A uz dneska ani Amerikana kapitalisti na dlhy banderovci nehraju na ekonomiku! USA-SSA hraju na udzanie imperia-rise svojej aby nejako fungovalo ... Preto aj imperator Nero-Trump dneska total otocil inde tak!
1/2staršie