Názory čitateľov


Názory k článku:
Koronavírus, morálka a panické nákupy: Spoločenská izolácia vo svete preferovania individuality

29. 3. 2020   Greta Thunberg
Pozri sa do neba si svet usiera
od strachu vidím netopiera.
Kresťan nenávisť zakáže,
ma naháňajú jeho stráže...
_
Ref:
Chyťme sa za ruky a poďme svietiť
nás VUJE be be!
Chyťme sa záruky a poďme plieniť
nik nás neo be be!
_
Podaj mi ruku chcem mať kontakt s virotikom
už nezáleží či som astmatikom.
Veď ten svet už umiera,
od strachu vidím netopiera...
_
Ref:
Chyťme sa za ruky a poďme svietiť
nás VUJE be be!
Chyťme sa záruky a poďme plieniť
nik nás neo be be!
....
29. 3. 2020   anonym
Problem je, ze masove nakupovanie je fetis, ktoremu podlahnu aj celkom imunni, stadu odolny jedinci. Problem je, ze kto nakupuje na 1 mesiac dopredu, napr. byva na samote, alebo na periferii, kde nema moznosti casteho nakupovania, je v podstate v prdeli, lebo je nuteny nakupovat teraz castejsie, nakolko nekupi to, co potrebuje, raz za mesiac. Ono by ani nevadilo, ze si prdel budem vytierat slamou, alebo si budem musiet upiect chleba, problem robia ine veci, ktore su vypredane dlhodobo.
Ale clovek si poradi, akorat na miesto chleba, uz 2hy tyzden si robit kukuricne placky, znamena, ze kukuricu nebudu mat zvierata a budu zjedene skor, ako sa planovalo.
Bezne ludske zdroje z panelakov, nemaju problem prekorzovat sa pocas karanteny v obchodoch, ked zhanaju vela niecoho, co nepotrebuju.
29. 3. 2020   M. V.
Tony potravín sa každý rok zničia, nikto nevie kam dať vyrobené autá, ale mestská časť očakáva, že ľudia budú šiť rúška a prinášať ich na určené miesto. Tie dovezené sa rozvážajú pre vybrané profesie. Pre občana nikto nič nedistribuuje. Respirátor je za 50€ a nikto sa nesťažuje, že je nedostupný fyzicky aj finančne. Rúškasú po 4€ a mali býva meniť po dvoch hodinách. Určené nákupné hodiny vraj majú oddeliť generácie čomu dobre nerozumiem, aký je to blábol, ale tak som to zachytil V obchodoch je 50% hlúpostí, ale dezinfekčné roztoky nie sú. Vložte do výťahu v paneláku a je to simulácia davu. Dotknuté sa mädlí na vchode, ktoré nikto nikdy nedemzifikoval. Toto sú reálne problémy a ak si chce niekto kúpiť vrece škrobu nebudem mu to závidieť veď na to nemá ani dosť inzulínu, aby to telo zvládlo. Desať kilogramov slaniny? No nech sa páči. O koronavíruse sa nesmie písať lebo hrozí pre našinca 2 až 6 rokov ako liečba v špecializovanou ústave
29. 3. 2020   M. V.
Oprava: ,,,vlezite do výťahu,,, ( iPad mi nahradzuje slová. )
1/1