Názory čitateľov


Názory k článku:
Rakúsky expert: 13 opatrení vlády nestačí, bez Kurzarbeitu hrozia stovky nezamestnaných

22. 3. 2020   14. Opatrenie
Rakúsky "expert" si asi nevšimol, že tých nezamestnaných sú už teraz stovky - ovšem tisícov. Raz darmo "expert" je ešte horší, než "odborník". Ale kto vlastne títo "experti" a "odbornícií" sú ? Preložené do ekonómie, sú to "biele kone" novinárov. Čiže hocikto, kto je ochtný strčiť tvár do kamery a verejne potvrdiť to, čo si novinár vymyslel - alebo ešte častejšie, čo niekto v pozadí chce, aby si novinár vymyslel a je ochotný to aj zaplatiť. "Bieleho koňa" čo túži stričť xicht do kamery je pritom problém zohnať asi tak, ako modelku do pornofilmu za €200 :) Koniec koncov, pekne to vidno na globálne obľúbených zvrátenostiach typu "Ďžamahíria má talent". V skutočnosti je to však ešte jednoduchšie, lebo voľby ukázali, že followera možno získať na úplne všetko - demokraciu, komunizmus, národ, ekonomickú reformu, kanibalizmus, pridelenie ľudských práv psom a psích ľuďom, ľubovoľného Boha - ale hlavne vidinu peňazí. A len o tom to celé je.
20. 3. 2020   fero z BA
hviezda SMERákov raši ani netuší o čom točil, videl som to podľa toho, že Kurzarbeit vyslovil ako "kurzarbeit" a nie "kurcarbeit", čo svedčí o tom, že ani netušil o čom hovoril..... a takého hviezdy KSS-SMER ožobračovali túto krajinu dlhé roky
20. 3. 2020   anonym
Take opatrenie, ako Kurzarbeit, si mozu dovolit bohate staty, ktore maju kolonie v ktorych na cas vyhlaseneho kurzarbeitu u kolonizatorov, budu makat motroci za mrzku almuznu v koloniach.
Chudobnej kolonii, by na kurzarbeit, museli prispievat zahranicny vlastnici motrokarni, ale to by sa im vobec nepacilo, pretoze naklady na neokolonialnu pracovnu silu, by dosiali na ceny, bliziace sa dotacii na neoeurpanov, prichadzajucich na gumovych clnoch.
A to uz by nebolo vyhodne. Kolonia bola a vzdy bude, miesto pre lacnu pracovnu silu a vykon prace z nizkou pridanou hodnotou, nie nejake kurzarbeity a ine vesele opatrenia.
V koloniach sa tazi pracovna sila, ludske zdroje a ak maju motorci v kolonii problem, je to problem kolonie, nie kolonizatora, najma ak sa jedna o ekonomiku, alebo koronavirus.
To nieje o nejakej internacionale a proletaroch. Je to kruty globalny svet.
Zachrana topiacich, je vecou topiacich.
20. 3. 2020   fero z BA
ale nemuseli sme byť topiaci sa, mali sme čas naučiť sa plávať
21. 3. 2020   anonym
Je to asi takto:
Keby sme sa ucili roky chranit, pred utokom zralokov, bolo by to vsetkym velmi smiesne. Rovnako, ako branne cvicenia, pripravy na jadrovy vybuch, prezitie po jadrovom vybuchu, utoku chemickych zbrani hromadneho nicenia, alebo na vybuchy v chemickych tovarnach, zamorenie cpavkom, alebo skusanie plynovych masiek. Rovnako evakuacie autobusmi, deti zo skol a pod.
Vsetky taketo "cvčenia" naju ale jeden spolocny charakter. Znamenaju pripavenost na "nejaku situaciu" a maju charakteristicke prvky, pripravy a organizovanosti.
Keby sme teda cvicili a pripravovali sa na utok zralokov, co je velmi mala pravdepodobnost, pre krajinu, ktora nema ziadne more, ale turisti co sa chdia kupat do exostickych krajin, by mali mozno z toho srandu, avsak v priemere, sa moze jednat o uzitocnu vec. Nic by to nestalo, len trocha penazi, ludi co by prednasali o zralokoch, ich sposobe zivota a moznom preziti po napadnuti a pohryzeni.
Alebo keby ludi pripravovali na utok jedovatych hadov, je to to iste, mame tu maximalne jeden druh jedovateho hada a aj ten je skor endemiticky, avsak priprava je priprava.
Keby vymenili noty prednasajucim o utoku zralokov, alebo jedovatych hadov, za noty o koronaviruse, mali by sme takmer 100% pripravenost na danu situaciu.
Je to smiesne, je to hlupe prirovnanie, lepsie ma nenapadlo.
Kedze sa ale nepripravujeme na nic, vsetky postupy a prijate opatrenia, su velmi drahe a velmi poskodzuju ekonomiku, ktora aj tak, nieje zdrava.
A bez funkcneho hospodarstva, bez funkcnej ekonomiky, nezvladneme nasledky, bez velkych strat a obeti. Nechcem povedat ze bez strat na zivotoch, alebo obeti ludskych, ale po tejto epidemii, pride relaita vsednych dni a to bude narocnejsie zvladat, ako to 2 tazdnove sedenie doma.
Pretoze strata "celoplosnej karanteny" sa nasobi geometrickou radou.
V podstate by som si dovolil napisat, ze kazdeho z nas, vyjde tato epidemia plus riesenie nasledkov, asi 1 rocny prijem, ktory sme dosahovali pred "krizou".
Ono to nieje ani vela, ani malo. Niekto kto zaraba malo, tak ten rocny ubytok 5000 eur je rovnako smrtelny, ako ebola. Pre dobre zarabajuce ludske zdroje, je rocny ubytok 20.000 eur tiez bolavy, ale preziju to, aj ez dovky v karibiku, na miesto rodinneho SUV Germanskej znacky, budu mat daciu ruster..
No a pre hypotekarnych otrokov a pracujucu chudobu, to moze znamenat stratu vsetkeho pozicaneho, plus blby rejting a to dozivotne, kovid-nekovid, proste pruser a na miesto pohodlneho otroctva z precerpanym kontokorentom, len splacanie dlhov, zivot v pivnici, alebo altane u znamych, bez vyhladu na zlepsenie. A potom su tu deti.. Tie budu mat vesely zivot bez ajfounov, na pieskoviskach, ako my, alebo nase deti, obcas vyhrabu macacie houno, alebo dnes skor injekcnu striekacku. Na miesto laserovych mecov zase palice a velku predstavivost..
22. 3. 2020   Bakchanále Žurnalizmu
Sa prebuď.
Dobre zarabajuce ludske zdroje dnes ročne vydajú € 20.000 za psa.
A to nehovorím o tých skutočne dobre zarábajúcich zdojoch, ale činžiakových.
Ak dnes nemáš aspoň trojku v čistom mesačne, tak si socka a v podstate bezďák.
Celý korona vírus je len extrémne nafúknutý hoax - aby novinári mali o čom písať a vystrašené stádo im na to klikalo do zodratia mší - lebo ujo Google zapaltí fazuľku za každý klik.
Že blúznim, lebo v Číne už zomrelo na tú strašnú epidémiu 3255 ľudí za púhe tri mesiace a bolo tam 81008 nakazaných ?
Zlatko moje trubirohové, v Číne ročne pribudne jedno kompletné Slovensko(pred 30 rokmi to bolo 4x toľko) - to znamená 460.000 mesačne.
Za 3 mesiace je to 1,5 milióna, z ktorých 3000 sú 2 promile.
V Číne normálne ročne zomrú dve Slovenská - to sú mesačne asi dve Bratisalvy (cca 800.000 ľudí) tých 1000 obetí COVID-19 predstavuje 1 promile - čo znamaná, že hrobári musia namiesto 1000 hrobov vykopať o jedn viac a stolári musia ohoblovať namiesto 1000 truhliel o jednu viac. Pohrebné služby tak môžu - vďaka "pandémii" - zvýšiť svojim zamestnancom plat o 0,1% ...
1/1