Názory čitateľov


Názory k článku:
Krízy a katastrofy v nás prebúdzajú lepšia ja

20. 4. 2020   olgaelena
Celosvetová pandémia koronavírusov - aký je ďalší krok pre hospodárstvo našej krajiny??
Dobrý deň, dámy a páni. Moje meno je OLGA ELENA, som požičiavateľ pôžičiek a tiež finančný konzultant.
Ak potrebujete finančnú pomoc, som tou pravou osobou, ktorú môžete kontaktovať, každému tiež poskytnem finančné poradenstvo.
Mojou najvyššou prioritou je vaša finančná stabilita, neváhajte ma informovať a ja vám budem slúžiť.
Akútne potrebujete finančné posilnenie, odporučím vám kontaktovať moju spoločnosť.
Poskytujeme všetky druhy úverových služieb.
Môžete nás kontaktovať prostredníctvom e-mailu: olgaelena0001@gmail .com
Za Vašu odpoved vopred dakujem.
28. 3. 2020   anonym
V niektorych ludoch sa prebudi lepsie ja, ked ich horsie ja, sa premeni na popol a prchave latky, odidu kominom.
22. 3. 2020   Diktátor
Tieto ťažké časy z nás robia lepších ľudí - kotlebovci pomáhajúosadníkom ošetrovať členov LGBT komunity, katolíci otvvárajú kostolu pre komunistov (aj keď zatiaľ nie pre luteránov) Davidovi potomci zaviedli záporné úroky. Národniari chodia nakupovať onemocnaným Maďarom, agenti KGB už používajú len bezpečne zriedený Novičok, džihádisti slepé rozbušky a NSA venovala paraboly svojich antén Netflixu.
Ale najhumánnejší prístup aj tak prejavil americký prezident DInald Trump, ktorý nezištne ponúkol humanitárnu pomoc Kim Čong Unovi a šlachetne tak premostil isté drobné rozpory, ktoré týchto - inak veľmi podobných leaderov - rozdeľujú.
Drobný problém je snáď len v tom, že Kim zatiaľ Hummery premaľované na sanitky a SEALS prezlečených za zdravotníkov nepotrebuje, lebo CIA to zase raz spackala a zabudla prezidentovi povedať, že tí nakazení sú v Južnej a nie Severnej Korei.
Ale ako povedal Saša Baron Cohen - z US pohľadu sú všetci ostatní Arabi ;)
21. 3. 2020   pralinka
"krádeže toaletného papiera inému z nákupného košíka" - kym tovar nebol zaplateny, asi nepojde o skutkovu podstatu kradeze. Samozrejme ine by bolo, keby bol tovar uz zaplateny.
21. 3. 2020   anonym
Ak sa prebudi lepsie JA, zisti akorat to, ze bude chudobnejsie, asi ako boli ONI, co ich nemal rad.
21. 3. 2020   M.V.
Na solidaritu v Európskej únii by som sa nespoliehal - pre nich sme len barbari.Kým bola chudoba v Afrike ešte to s láskavosťou brali, ale mať to rovno pred dverami? Ako asi uvažuje západný malomeštiak z dobrej rodiny: Veď sú to národy o ktorých nič nevieme a ani sme o nich nikdy do 89-teho nepočuli.Aj to Československo spôsobilo Druhú svetovú vojnu pre akési Sudety, kde sa zle správali ku krajanom a teraz by chceli s nami sedieť pri jednom stole? Priliezli ako myši, keď sa im rozpadli zlepené štáty. Čo by chceli po prehratej studenej vojne? Sú to všetko rasisti, fašisti, možno aj nacisti a xenofóbovia. Aké dobré ja treba hľadať u tých Východoeurópanov?
21. 3. 2020   SKeker in GBpub
...
***Aké dobrO jE treba hľadať u tých Východoeurópanov?
***Krízy a katastrofy v nás prebúdzajú lepšiE ja
(Romale Britain school of slovenčina "i/y")
22. 3. 2020   M.V.
SKeker in GBpub: nenáležite porozumené.Slovo ja predstavuje nesklonné označenie subjektu, teraz dobrú časť subjektu, kým tvar "je" má význam ako tvar slovesa byť "on, ona, ono "je." Hovorí sa o "dobrom ja," ale v skutočnosti to nie je iba slovo.
22. 3. 2020   Šunka Alejkum
Múdro vravíš - ale našťastie je to komplikovanejšie :)
Nemci nemajú radi Čechcov (nielen skrz Sudety - ale aj preto, že na začiatku minulého storočia boli v mnohom vyspelejší)
Slovákov majú Nemci radi - lebo práve u nás urobili voľakedy Fuggerovci šťastie.
A nezabúdaj, že WWII rozpôtalo nemesko v spolupráci so Slovenskom (predpad Poľska) - tou dobou sa Taliani a Japonci ešte len prizerali, ako sa to robí ...
Pravdou ale je, že nás mali aj Sovieti radšej, než Čechov - ak si si nevšimol, tak ČSSR v skutočnosti viedol Dubček, Biľak a Husák (!)
A nás má radšej aj Amerika (veď práve my sme Europe dali americké víza) a dokonca aj EU !
A budú aj Číňania (už dnes sme ich bratia)
Že prečo ?
Lebo my dokážeme najrýchlejšie zo všetkých národv vliezť do zadku - a je nám úplne jedno, či je to Maďarský, Rakúsky, Český, Nemecký, Americký, Sovietsky, Eusácky, či Čínsky :)
A keď bude príležitosť tak hoci aj Marťanský ;)
1/1