Názory čitateľov


Názory k článku:
Recesia za rohom: Doktor Skaza a riziká predpovedania budúcnosti

18. 3. 2020   anonym
A vsetkych zmrdov, co sa nabalovali na zdravotnictve a rozkradali ho ,by pozostaly , ktorym mozno zomreli a mozno zomru ich najblizsi , mozno mali zobrat utokom !!! Kaslem na takych sudcov a policajtov co ma neochrania a nezabezpecia spravodlivost v state.
17. 3. 2020   M.V.
Budú tlačiť peniaze po vagónoch a oplakávať, že už nezanikli národné štáty, ale socializáciou strát cesta skončila, občana neodškodní nikto a obvinia ho zo xenofóbie. Žiadna solidarita vo vnútri Únie sa neprejavuje, a tak to zostane.
17. 3. 2020   Dig
Hrat sa na EU a zaroven prevadzkovat národné štáty jednoducho nejde dokopy, jedna krajina tak druha tak, to je na nic potrebujeme spolocne riadenie, ale vykopat socialistov z kresiel, ti nikdy nic dobre nespravily, vzdy len presustruju peniaze tych druhych a vsetko je na konci v horsom stave ako bolo.
17. 3. 2020   adam
Sú náznaky že Koronavírus má zamaskovať ekonomický Kolaps ktorý je neudržateľný nezvratný.Túžba že bude ekonomika rásť neustále rovnako produktivita práce a zisk je SCIFI pardón Hlúposť. Ak k tomu pridáme že Čína sa má stať Ekonomikou sveta číslo 1 a nie všetkým sa táto predstava páči.Vyjadrenia číny o tom že až budú číslo 1 všetky obchody sa budú realizovať v Juanoch a nie v dolaroch.Ľudia sú nespokojny štrajkujú demonštrujú kritizujú elity EU všetko sa vyrieši ako mávnutím prútika Harryho Potera.Korona vírus nás zrovná a postaví naspäť na štart a všetci budeme opäť šlapať ako treba v obrovskej kríze si budeme vážiť všetko to málo čo máme.
17. 3. 2020   anonym
Je to podobne, ako ked v Cernobyle "zarvali jenom dva lide". Djatlov zarval na Akimova "vypni to!" a Akimov na Djatlova "Nejde TO!!" a potom sa o par rokov rozpadol aj Sovietsky zvaz..
O tom, ci to bolo, alebo nebolo tak ci onak, tato obrovska katastrofa, ku rozpadu napomohla nemalou mierou.
Koronavirus je akcelerator, katalyzator problemov.
Vsetky problemy, ktore boli pred epidemiou koronaviru, nebudu ani vatsie, ani mensie, ale budu sa zlucovat, syntezovat, spajat, nabalovat, granulovat a nakoniec sa bud vyriesia, alebo nas tie problemy zabiju, ked to nestihol koronavirus.
Je to napriklad nase zdravotnictvo, ktore je podfinancovane, je malo lekarov, sestier, pomocneho personalu. Vysledkom je, ze aj ked stat pomaha nemocniciam, nestaci to ani na zvysovanie platov. Predlzuju agoniu. Koronavirus preveri nedostatky lepsie, ako nejake cvicenie. Peniaze prestavaju hrat hlavnu rolu.
Po koronaviruse, budu problemy pozlucovane a nie nove, akorat budu mat ine nazvy a na rad pridu ako vzdy az v prvom rade ku slovu peniaze.
Tieto peniaze bude musiet kazda vlada nejako vydrat z ludskych zdrojov. Problem je, ak sa z ludskych zdrojov, stane siroka masa ludskych nepracujucich. Predlzi sa obdobie problemu o pol roka, po docerpani podpory. Ak tam bude prilis vela SZCO, dohodarov a inak pracujucich, plus zahranicnych murarov, moze sa zvysit pocet sebevrazd, ktore nepriamo moze mat na svedomi ako prvopricinu koronavirus a svet po nom.
Ak vlada nenajde ucinny sposob ako vydrat peniaze, budeme celkovo chudobnejsi, ale tak realne chudobny, bez uverov a hypotek, bez emocii zo somarin, ktore umoznoval zivot na dlh, bez cestujucich "influencerov" po prdeliach sveta.
Mozno budeme mat blogy o dlzke zivota mobilnych telefonov, vrati sa doba oprav mobilov a vymeny baterii, auta sa budu zase lepit z toho, co ostane po zapanych kolonizatoroch a pridu vhod napriklad obchody z obnosenym satstvom, na miesto drahej kozmetiky, opat indulona, tvrde jadrove mydlo a mozno budeme stopkat ponozky. Ale zase taka katastrofa to nieje, 40 rokov sme zili v ohrade a malo kto vycestoval "len tak" a prezili sme. Vdaka tomu, sme tam kde sme a v afrike nam tak zavidia, ze sa V4 z daleka vyhybaju..
1/1