Názory čitateľov


Názory k článku:
Dedenie cenných papierov: Dôsledky kupónovej privatizácie ešte stále nie sú na Slovensku minulosťou

13. 3. 2020   M.V.
Možno sa niekomu stalo, že zdedil "cenné papiere" po 1000 Kčs firmy, ktorú zbúrali a už ani fyzicky nejestvovala a keď ste žiadali papieriky vyradiť, napísali vám, že váša požiadavka je nezdôvodnená, mám to odložené od pani inžinierky. Jasné každý sa zviezol na poplatkoch. Potom sa také papieriky začali likvidovať.
12. 3. 2020   Ateista
Smutný príklad, prečo si ľudstvo zaslúži pandémiu.
Svätá Korona - patrónka mäsiarov a hľadačov pokladov - síce má chrániť proti epidémiam a nečasu - zrejme sa však už na to nemohla dívať a tak prišla s korona vírusom COVID-19 aby zachránila ľudstvo samo pred sebou tak, že ho pošle k Stvoriiteľovi predčasne.
Svätá Korona má u kresťanov mimochom na starosti aj peňažné záležitosti, neoblomnosť vo viere a úspech v lotériach (že ste nikdy nevyhrali ? - tak už viete prečo :)
Narodila sa v roku 161 - alebo 287 - v Damasku, Antiochii, Alexandrii, Marseille, alebo na Sicílii - a bola ženou vojaka Viktora, ktorého popravili, lebo húževnato odmietal zradiť svoju vieru (nie Vieru ;)
Aby to bolo symetrické 16-ročnú Koronu prikázal popraviť Antonius Pius - alebo Dioklecián - spôsobom, ktorý by iste uspel aj v show Slovensko má talent: priviazali ju o dve ohnuté palmy - stiahnuté lanom k sebe - a lano presekli.
Palmy sa vyrovnali a chudera Korona bola na dva kusy ...
Nejaké relivie z nej boli - alebo sú sú údajne aj v Prahe
Keďže svätá Korona má na starosti peniaze, niet divu, že pred eurami sme mali koruny (nie, slovo "koruna" v skratke Kčs nevymysleli komunisti, aj keď drvivá väčšina z nich boli prezlečení katolíci, lebo zásadne chceli cirkevné pohreby :)
Pútne miesto svätej Korony je od roku 1504 v rakúskom Wechsel-i, ale rakušíci majú aj mestečko St. Corona am Schöpfl.
Takže katolíban nám zase narobil problémy ...
1/1