Názory čitateľov


Názory k článku:
Homogamia: Manželstvá bohatých rodín prehlbujú nerovnosť

19. 9. 2020   anonym
Novodoba aristokracia, teda rodiny byrokratov, politikov, alebo bankarov, sa mnozia zasadne na vzajom.
Nieje to len prakticke, ale aj gvazigeneticke, skor eugenicky prirodzene.
Je to o tom, ze sa jedna o prirodzenu afinitu penazi.
Aj cigani maju svoje kasty a aj ked sa rozmnozuju v ramci uzkej rodiny, je to najma poreto, ze pribuzenske incesty, umoznuju intenzivnejsie cerpanie socialnych davok, prispevkov, alebo v pripade degeneracie, dochodkov invalidnych.
rovnako nova slachta, bohatych rodin, alebo skupin v uradoch, instituciach, sa krizi a vytvara sexualne zvazky, alebo sa zoskupuje a mnozi navzajom.
Nie ze by vylucili upratovacku z gruppensexu, ale trvaly zvazok uzatvaraju prevazne navzajom. A to sa tyka nielen heterosexualnych, ale najma homosexualov, ktori cim su bohatsi, ukazuju svoju uchylku, ako nieco vynimocne a takto lakaju z portfolia chudoby na svoje zvratene myslenie dalsie zdroje potesenia. Homosexualitu neskryvaju a prezentuju ju ako nieco vynimocne a elitarske.
Opat rolu hraju peniaze. Elitarstvo ma jeden vazny problem, ze sa zmensuje moznost vyberu. selekcia a rozmanitost upada, nakolko sa zmensuje neustale priestor a rozmanitost. Nakoniec sa musia mnozit medzi sebou len velmi blizke rodiny a degeneracia ich zasiahne rovnako, ako ciganske osady. Na rozdiel od ciganov, degeneracia sposobi rozklad aj najsilnejsich rodin a adopcia je nepripustna.
Rovnako sa chovaju aj cirkve, alebo panovnicke rody.
Len to trva niekedy prilis dlhy cas, nez sa selekcia a genetika postara o konecne riesenie.
17. 9. 2020   anonym
Mam kamarata ...nema dobre skoly pracuje snazi sa dobrak od kosti...nahodou sa spoznal z bohatou zenou...ktora vystudovala vo svete vysoku skolu robi tam kvalifikovany job ma peniaze a v malom meste vo svete si kupila byt bez hypoteky...tipek nikdy nevyhladaval take zeny a bol skor tichy sportovec fajn kamos...jeho zena zaraba dost velke peniaze vsetko...stiahla ho do sveta pracuje...dlho su uz spolu a neponizuje ho ze nema vysoku skolu peniaze atd...niekedy sa stane ze tie bohate zeny co uz vsetko maju chcu uprimnu lasku...ale ked clovek hlada nasilu takychto ludi nikdy mu to nevyjde.
17. 9. 2020   anonym
Poznam chudobnes slovenky vo svete,..hlupucke ziaden prehlad nic....ale hraju sa na damy z aristokratickych rodin a pritom im slama z nohavic trci...jedna dnes uz casnicka vo svete chcela zubara...a podobnych...lenze zubar na zapade si zoberie seberovnu zenu nie zlatokopku z ostbloku...on vie ocom su nase baby...su lacne lahko prekuknutelne...pot om ta baba zo zolostou odisla zmesta na dedinu do alp...dalsie poznam maju 40r robia sluzky naroky na partnera velke...okrem plneho konta nic nemaju...chyba duchovno a hodnoty...na sk staci zene sa dobre vydat a nevadi jej ked ju muz podvadza hlavne ze zabezpeci rodinu...chore zvrhle...
17. 9. 2020   anonym
bohate rodiny co to v skutocnosti znamena? toje relativne...ono to nieje len o bohatsve a vzdelani...poznam chudobne zeny...nezaujima ich nic,...nemaju ziaden spolocensky prehlad nic...coby snimi robili bohati ludia? Myslim tych nie na Slovensku zlodejov ale niekde vo svete...
17. 9. 2020   fero z BA
to je predsa prirodzené, človek, ktorý sa pohybuje v dostatku si nenájde spoločnú tému s chudobnými. Každý vyrastá vo svojom prostredí, bohatý človek sa nemôže baviť o obrazoch s človekom, ktorý naháňa akcie v dajakom lidli. Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá
17. 9. 2020   @@@
nezmyselnost ...skôr je to o zružovani ludi a nie o tom o čom by sa rozpravali aj ten z lidlu môže byť schopny hovoriť o ekciovom trhu alebo ekonomike na dobrej urovni .... ..... ..... ale skôr ako to rozhoduje to že ked je niekto bohaty sa ta vylučne stratava z bohatymi alebo ludmi na vysokych postoch preto pravdepodobnosť toho že si najde bohateho je ovela vyššia ....to iste plati napriklad pri celebritach tiež su v spoločenstve bohatych preto take missky herečky spevačky si nachadzaju bohatych lebo nakoniec s takymi sa stretavaju ....dalšia z možnosti je to že ženu hore vytiahne iny bohač napriklad pre jej krasu tym padom ziskala vysoky post z určiteho dôvodu a nakoniec si zoberie nejakeho bohača čim vlastne ide o skreslenie lebo keby nebola pekna nikto ju hore nevytiahne a ona nebude mať žiadneho tak vysoko postaveneho človeka
17. 9. 2020   Kristie Lu Psychologička
....ďalšia z možností je to že ženu hore vytiahne iný boháč napríklad pretože je veľmi škaredá a on ju chce ľutovať ako takú chuderku a chce aby mu dzobala z ruky alebo sa jej chce posmievať a ponižovať ju pretože nemá univerzitu a má len maturitu, aby si vo svojej veľkoleposti boháč dokazoval aký je úžasný aby bol bohom pre tú chuderku a tá chuderka sa ponížila až na úplny suterén. Možno to boháča vzrušuje a dokáže to v ňom vyvolať obrovský pocit naplnenia a absolútnej moci nad chuderkou pretože boháč sa pohybuje v kruhu rovnocenných ľudí a druhých boháčov a žiadna boháčka by sa pred ním takto nespustila a neponížila ako jeho chuderka s ktorou si môže robiť čokoľvek ako s hračkou od sexu, cez ponižovanie alebo finančné vydeľovanie a vydieranie až po stratu akejkoľvek slobody a dôstojnosti ľudskej chuderky.
Možno to boháča vzrušuje až tak, že všetky jeho psychické komplexy z mladosti ktoré prežil pri ponižovaní ako dieťa a krutej sparťanskej výchove v kontraste s rozmaznávaním alebo psychické bloky boháča z mladosti ktoré si odblokováva ubližovaním chuderke, pričom sa na chuderku napojí psychicky- svoje nedospelé zablokované detské ja stotožní s chuderkou a svoje dospelé bohaté všemocné ja stotožní z tými, ktorí mu v mladosti ubližovali a takto si zmotní chuderku ktorá bojuje v jeho vnútri aj vo vonkajšku s ponižovaním a zámerne sa boháč s chuderkou zahráva ponižuje ju a ubližuje jej aby vybojovala za neho jeho prehratý boj z mladosti.
Toto je výstraha pre všetky ponižované chuderky ktoré sa hrajú na zlatokopky a chcú vycicať boháča z peňazí- "Viete milé zlatokopky nebude to zadarmo a nebudete to mať ľahké! Budete len chuderkami, stratíte dôstojnosť budete ponížené a takéto správanie vydržia len bezcharakterné osoby s hrošou kožou a také boháča baviť čoskoro prestanú!!!"
17. 9. 2020   anonym
... to opisuješ nejakú osobnú skúsenosť? Vyzerá to tak ...
17. 9. 2020   Kristie Lu Psychologička
Mala som taký prípad. Keď chceš vedieť viac, kúp si moju knihu.
17. 9. 2020   fero z BA
veru tak, taká PRETTY WOMEN okrem rozkroku nemá čo ponúknuť a preto musí zniesť také zaobchádzanie. samozrejme má možnosť zachovať si svoju dôstojnosť v drevenici
17. 9. 2020   M.V.
Majetková nerovnosť mala vždy významný vplyv na manželstvá a na Slovensku sa naháňali hlavne polia. a dokonca ani nezanesené v evidencii nehnuteľností. Následok boli svatby v rámci dediny kde boli rodina každý s každým a občas sa to prejavilo na neprebudených potomkoch. Bohatí ľudia majú spravidla aj dobré vzdelanie a nenechávajú sa spútať názormi ktorých sa nedá zbaviť po celý život a už ani nehovorím o náboženstve.
17. 9. 2020   @@@
opať skresleny pohlad kde sa vytvara len arogancia a povyšenestvo ja som bohaty kto je viac ....presne toto mnohi robia preto tolko ludi uraža bohatych a oni si neuvedomuju že zato si možu len sami svojim arogantnym postom kde vytvaraju predstavu že nikto nema vzdelanie len oni že nikto nie je inteligentny len oni že ti ostatny su chudobny len preto že piju alkohol a cely čas sa zabavaju zatial čo oni su ti jedina ktory v štate pracuju ....typicke skleslena predstava ludi čo sedia na vysokych postoch aj preto sa veci nedaju často pohnuť pre takych zadubencov ktory nedokažu vidieť dalej od svojho nosa
17. 9. 2020   M.V.
V čom je ten pohľad skreslený? Veď o svatbách bola azda celá slovenská klasická literatúra aj s problémom alkoholizmu ako jednej z mnohých príčin úpadku. Chudoba je zložitý a ťažko riešiteľný problém aj v najbohatších krajinách, kde sa spí v stanoch na chodníku veľkomesta.Rovnako sa nedarí ujsť náboženstvám, pretože hľadanie svetonázoru je veľmi namáhavé.
1/1