Názory čitateľov


Názory k článku:
Koronavírus: Prečo ľudia v panike nakupujú a robia si zásoby

13. 3. 2020   janoprasivsky@zoznam.sk
Ja poznám cigáňov, ktorí od plodovej vofy žiadnu inú nevideli, možno dážď zo svojej chatrče... A korona sa im zdiaľky vyhýba,,,
13. 3. 2020   janoprasivsky@zoznam.sk
Ľudia, kúpte s vo svetene
j vode alebo mrtvolami špinavej vode Gangy, to jediné Vás zschráni...
12. 3. 2020   Tatraplán
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo vyzval v utorok Irán, aby ihneď prepustil zadržiavaných amerických občanov v súvislosti so šírením epidémie nového koronavírusu v islamskej republike.
Šírenie vírusu COVID-19 v USA je totiž neuspokojivé, lebo Amerika zaostáva za svetom.
Všetci miliardári už sedia v svojich protiatómových krytoch s potravou na rok a tešia sa, kedy konečne tá zberba vykape, aby boli cesty zase prázdne a mohli sa na nich preháňať so svojimi Ferrari, Porsche, Masserati, či Bugati plnými gulami lebo načo je komu Rolls Royce, keď sa musí vliecť v tlačenici s kadejakými Range Rovermi a inými Trabantmi ;)
11. 3. 2020   juribald
poznám kopu tzv dobrých gazdiniek, ktoré doma nemajú takmer žiadne zásoby. Riešia to tak, že - dnes idem variť cestoviny, tak sa zastavím v tescu a kúpim balíček. Ale keď hrozí, že v tom tescu žiadny balíček nekúpi najbližšie 2 týždne, prípadne 2 mesiace, tak si rozmyslí, či nechce rezervné zásoby. Všetci tí nepanikári sa tvária, že o týždeň bude všetko v normále, ale kľudne sa môže stať, že zásoby nebude mať kto dopĺňať a zo zahraničia nám nič už nedovezú, čo potom? Budeme strieľať našich diviakov a medvede a pásť sa na tráve?
12. 3. 2020   Ešteto Nezačalo
Hej - si výborný veštec.
Teraz totiž zistia, že štátne hmotné rezervy sú dávno vykradnuté a vytunelované.
Alebo snáď o tom pochybuješ ?
Však to by bolo proti princípom demokracie.
Myslím, že touto dobou už miznú aj diviaky a medvede, lebo iste nie si prvý, koho to napadlo ...
A ráno možno zmizne aj tráva ;)
11. 3. 2020   milan9
Čo je rozumnejšie? Keď nakupujeme zdravý, alebo nakazený vírusom? Ak sú dodávatelia zdraví a sklady plné, tak tovar doplnia, ak budú chorí tak ...
11. 3. 2020   anonym
Clanok to v podstate popisuje dobre, ale chodi okolo horucej kase, aby neurazil hlupakov. Je pravda, ze sme evolucne predurceny v usudku robit chybu typu 1. Ked sme sa totiz este ako neandertalci krcili v kriku a zaculi sme chrastenie, mohli sme uvazovat rozne. Ak si clovek pomyslel ze chrastenie v kryku moze byt predator, a pritom to bol len vietor tak clovek urobil chybu typu 1 - falosny poplach. Koniec koncov ale prezil. Kdezto clovek ktory usudil ze chrastenie krovia je len vietor a pritom sa tam krcil predator..... ten sa dopustil chyby typu 2 - podcenenie situacie a stal sa ranajkami pre predatora a dalej uz neprispieval vo vyvoji zapisom do genofondu. Takze prirodzenym vyberom sme dnes predurceni robit viac chyb typu 1.
Clanok ale zabuda na podstatnu vec. My uz nie sme neandertalci. Teda snad aspon poniektori z nas a nemali by sme tak ani spravat. Pravda je ze len uplne zaostaly, zadubeny a pribrzdeny clovek nabehne v takejto situacii na obchod a zacne nakupovat ako zmyslov zbaveny. Vsetci chodia okolo horucej kase a snazia sa to ludom naznacovat - ja ale hovorim ze to treba povedat rovno - Ludia co teraz hufne vykupuju predajne su idioti, ktori vobec nevedia sami urcit vaznost situacie a chyba im schopnost krytickeho myslenia. Spoliehaju sa tak na nepresne sprostredkovane informacie a cudzie nazory a spravaju sa na zaklade nich ako sprepacenim "neandertalci".
11. 3. 2020   classic chess
Keď nemá štát vytvorené dostatočné štátne hmotné rezervy (prečo sa pre upokojenie národa nepublikujú informácie o objeme štátnych hmotných rezerv, zložení, dobe po ktorú by mali stačiť, systéme distribúcie), si veľa občanov myslí, že si musí vytvoriť vlastné "štátne hmotné rezervy").
11. 3. 2020   @@@
jediny kto širi paniku je štat ....nepripraveny štat je tym najväčšim problemom a najväčšim širitelom paniky
11. 3. 2020   M.V.
Hystéria je ako listéria, ale tá našincom nikdy neprekážala.
1/2staršie