Názory čitateľov


Názory k článku:
Panika z koronavírusu: Ako využiť pokles vo svoj prospech

16. 3. 2020   ASAP
Drobná chyba scenára je, že ten vírus chýbal na vyučovaní, keď sa preberalo, že raz určite skončí.
Ale OK - raz naozaj všetko skončí a zo slniečkqa sa vraj stane červený obor, ktorý bude siahať až sem.
Problém je, že optimistické odhady predpokladajú (podľa vývoja v Číne a Južnej Kórei) 4 mesiace ...
11. 3. 2020   anonym
Pre neinvestujuce ludske zdroje, sediace v kolonii EU na prdeli doma, pocas karanteny je tu jedna rada. Na miesto jedenia tatraniek a konzumacie hnusnej ryze, otvorme si flasu a uzivajme si dni volna, ako nikdy predtym, lebo "potom" uz byt nikdy nemusi!
10. 3. 2020   JoeThePilot
Nepredávajte akciové podielové fondy ani nerušte Investičné životné poistenia (mimochodom najväčší "odžub" aký kedy mohol človek mať)! Držte pozície, pretože my finanční poradcovia nebudeme mať na lízing, obleky, kancelárie... Bóóóže, to budú storná! Predávajte vtedy, keď to už pokleslo o 80%. Treba vyčkať na mega straty! A nekupujte zlato (mimochodom, zlato sa vôbec nekupuje, ale vymieňa za menu), lebo má za sebou len 5000 ročnú históriu a len posledných dvadsať rokov, bez koronavírusu, voči menám rástlo v priemere o 8% ročne. A zo zlata my, finanční poradcovia máme strašne málo provízií. Prosím, prosím, nerobte to! Čo len s nami bude! Uáááá, uááá!!! Autor buď nemá absolútne šajn, o čom točí, alebo ak áno, za je to o to horšie, pretože spomínaní analytici hovoria presný opak, táto kríza bude trvať desaťročia. V najlepšom. A môžete sa hádzať milí poradcovia o zem "Gold is money and nothing else!". Začnite študovať, porovnávajte fakty, dospejete k jednoznačným výsledkom.
10. 3. 2020   anonym
Investičný guru, že? :-)
10. 3. 2020   sire
Po poklese vždy príde rast. A záleží na investičnom horizonte. Ak investuješ dostatočne dlho, tak výnos Ti vykryje aj prípadné poklesy.
16. 3. 2020   Verutakuž Mámepopiči
Po poklese vždy príde rast.
Po niektorých akurát tak rast machov, lišajníkov a papradí ;)
To na tejto planéte už bolo mimochodom viackrát - akurát zatiaľ nikto netušil, že vinníkom nebola sopka, asteroid, ani zemetrasenie - ale pitomý vírus, ktorý ani nevidno - lebo je tak maličký, že póry dýchacej masky sú pre neho ako sieť futbalovej brány pre mravca :)))))
10. 3. 2020   anonym
Je nieco velmi zvlastne, co sa deje nielen vo svete, ale aj u nas v dominiu, pretoze na miesto toho, aby udrel cely narod na regalez alkoholom, kupuje zbytocne serepeticky, ako WC papier a hygienicke potreby, trvanlive potraviny, alebo hnusne suchare.
Som zvedavy, kam to povedie, kedy vypnu bankomaty, alebo zakazu, ci obmedzia vyber hotovosti v bankomatoch.
Ani potom asi nezoberu ludske zdroje utokom regale z chlastom.
10. 3. 2020   Makovica
COVID-19 vám s radosťou oznamuje, že váš II. a III. pilier sa práve zosypali ;)
Vidly po dedkovi síce máte v stodole, ale úrady sú už v karanténe a preplnené lietadlo do Belize práve odletelo ...
Takže si ich môžte akurát tak zapichnúť do vlastnej, sprostej makovice.
10. 3. 2020   anonym
Tak zatiaľ celkom nie. Ja som vo výnosoch asi niekde na úrovni marca minulého roka.
..
Ale keďže sám už nakupujem fondy dlhšie ako 15 rokov a teda mám za sebou krízu ktorá zobrala viac ako 30% za 1/2 roka, tak viem, že následné nárasty boli vždy násobne vyššie ako poklesy v kríze.
10. 3. 2020   anonym
Ja dúfam, že pokles bude trvať ešte nejaký ten piatok, keďže 2. aj 3. pilier je postavený na pravidelnom investovaní a pred koronavírusom boli indexové fondy veľmi drahé. Takto sa budú kupovať lacnejšie.
10. 3. 2020   hoax
včera cca -20% dole na 90% portfolia .. ostatnych 10% islo o +10% .. ironia ... a dnes +20% z dnešného základu na celom portfoliu ... brutalne pohyby..
11. 3. 2020   anonym
Škoda, mohlo to chvíľu ešte vydržať na nižších úrovniach.
11. 3. 2020   aladar
snad nebude pokles ked pojdes akurat do dochodku, alebo budes este robit este tak 3-5 rokov aby si netratil :)
1/1