Názory čitateľov


Názory k článku:
Dá sa to aj lacnejšie: Pre a proti robotického investovania

3. 12. 2020   anonyim
Zdravím Vás
ten obchod vstane funguje, že niekto predáva nietko kupuje ak odrátame malých investorov, ktorý na obchody nemajú žiadny vply ostanú nám veľké spoločnosti, fondy a pod... no a tie budú obchodovať medzi sebou s automatmi, ktoré využívajú rovnaké obchodné stratégie som zvedavý ktorý automat zvíťazí :)))
3. 12. 2020   som robot chobot
"s relatívne nízkym rizikom" :)))
opäť masírujú stádo a ponúkajú zázračné riešenie. 20 rokov som portfólio manažér a naozaj je toto ten najnebezpečnejší nápad, ktorý opäť povedie iba ku nárastu nedôvery k dlhodobému investovaniu. etf sú super, ale zostavte si vždy ptf sami!!!! "Zázračný robot" nie je nič iba algoritmus, ktorý vytvorí nejaký 20 ročný analytik na základe jemu sa páčiacich historických dát, ktoré o budúcnosti absolútne nič nehovoria. Ak budú trhy v trende a korelácia trhov pôjde podľa histórie, výsledky budú fajn, ak trend skončí resp. korelácia sa skončí, títo "roboti" osklapujú ľudí až na kosť :)
3. 12. 2020   XMen
No podla mna maju tieto systemy celkom velke poplatky. Napr. taky Finax si pyta aj celkom dost. Asi to nema velky vyznam.
1/1