Názory čitateľov


Názory k článku:
Strach a panika: Zastavenie šírenia koronavírusu je pre trhy kľúčové

1. 3. 2020   Spásateľ
Podľa BBC vírus zámerne šíri juhokórejská cirkev Ježišova Shincheonji Church of Jesus.
Tak zrejme preto ...
Inak je totižnepochopiteľné , ako by sa to v 21. storočí mohlo dostať cez všetky tie nekonečneé kontroly, keď človeku - ktorý nemá sutanu - zoberú naletisku aj vodu po holení, fľašku vody, či manikúrne nožničky, ktorými sa nedá zabiť ani väčší potkan.
https://www.bbc .com/news/world-asia- 51695649
26. 2. 2020   anonym
Tak uz maju vinnika, nieje to zoaden konkretny moloch, ako AIG, alebo Lehmannovy bratia, ani Trump, ale neobycajne obycajny, virus, hrozivy a smrtelny, takze idelany kandidat, na sirenie strachu a paniky, tahanie penazi z vackov este zijucich ludskych zdrojov, neuveritelny kolobeh houna v prirode. Zltacka je malo infekcna, AIDS neucinny, Mor sa da liecit, ale taky koronavirus, to je velky pan.
To je taky portret diabla, smrti a jemu je vsetko dovolene, vsetko zlo, bude len koronavirus, nic ine, len jeho zastavenie, je pre trhy klucove.
Inak bude nas zivot drahsi, smutnejsi a smrt nas bude cakat na kazdom rohu.
27. 2. 2020   Force Majeure
Šíri sa celkom dobre - ale zrejme horšie, než obyčajná chrípka - na celom svete je momentálne necelých 83.000 prípadov, čo je prd. Lebo tej obyčajnej chrípky bolo len na Slovensku za mesiac 50.000 prípadov (a zpočítaní boli len tí, čo išli k lekárovi).
Mortalita je priam žalostná - Corona zatiaľ dohromady zabila asi 2.800 ľudí - avšak automobily za rovnaký čas asi 200.000 a infarkty zhruba 3.000.000 - čiže tisíckrát viac.
Corona pritom zatiaľ zabíja iba ťažko chorých a prestárlých.
Takže je pravdepodobné, že ten vírus napokon dostaneme všetci - podobne, ako bežnú chrípku, prechladnutie, osýpky, rotavírus, herpes (či mumps, šarlach, rubeolu, ovčie kiahne, čierny kašel ako aj iné BIO dary prírody :) - a bohužiaľ aj to, že niektorí to nerozchodia :(
Teraz však bude veselá panika, čo spustili masmédiá - aby získali viac klikov pre Google - lebo epidémiológoviá a štáby Civilnej obrany sa práve dostali na výslenie a svojich 15 minút slávy si určite nenechajú uniknúť.
Karantána je totiž iná pakáreň, na ktorú budú mnohí spomínať, aj keď už Corona nebude nikho zaujímať. Ale aj nával pacientov,ktorým už nie je čo dať, lebo všetko sa minulo pre prvé desiatky. V podstate to je bankroti civilizácie - lebo počas karantény je skupina navzájom cudzích ľudí ponechaná napospas vnútornej dynamike a na druhej strane, keď vôjdete do ordinácie, kde už nie je ani tabletka aspirínu, len ťažko sa vás nezmocní depka a fatalizmus ...
Máme sa na čo tešiť, aleešte tonevypuklo, leboešte nezastavili dopravu (prvé budú lietadlá ...)
28. 2. 2020   Dadon
Absolutne zle, mortalita obyc.chripky 0,1 % , corona 2%, epidémia to je, takže šíriť sa bude, šírenie je rýchle a v postihnutých oblastiach je určite za deň viac mrtvých na corona ako zabitých autom. Virus zabija aj tehotne zeny, deti, starších ludí, takže my čo máme v rodine, máme dôvod na obavy. Panika nie je na mieste, ale opatrenia určite áno - dezinfekcia, ...
1/1