Názory čitateľov


Názory k článku:
Súboj duopolu: Dve ikony amerického priemyslu sa ocitli v neľahkej situácii

26. 2. 2020   Ranné Prebudenie
A ako je to naozaj ?
Ešte nedávno - keď ľudia svietli petrolejkami a jazdili na koňoch, tak pri výrobe petroleja bol benzín nežiadúci (leboe xplozívny) odpad a tak sa vrafinériach spaloval v poľných horákoch.
Ešte nedávno - keď sa podarilo rozbehnúť prvé atómové reaktory - taksa používali výhradne na výrobu plutónia pre atómové bomby a prebytočné teplo sa zahadzovalotak, že sa ním vykorovali moria, rieky a vzduch. Neskôr niekoho napadlo, že z toho odpadového tela by sa dalavyrábať aj elektrina - lebopre výrobu atómových bômbnestačí len plutónium samotné :)Černobylský reaktor bola mimimochodom konštrukcia ešte z tej éry - Bohunice a Mochovce už vyrábať plutónium nevedia (teda aspoň nie hospodárne :)
A aj pre Boeing je výroba civilných lietadiel - či hračiek pre NASA - len vedľajšou výrobou. Teda aspoń mamagement je o tom zjavne presvedčený. Ža každý mesiac robí Boeing stratu jednu miliardu ? No a čo je to miliarda pre štát, ktorý každoročne vrazí na zbrojenie stovky miliárd ? (konkrétne 693 US$ za rok 2019) Však to sú drobné na charitu :) Stačí zdvihnúť telefón a zavolať do Pentagonu - "potrebujem dnes zopár miliárd,lebosa nám tu posralan ejaká somarina". A vybavené - kanceláriu možno pokojne zavrieť a ísť na golf ;)Však niekto to užnejako vyrieši a keď nie, tak nie - who cares - not every shit lying on the street is your problem - daňoví nevoľníci zapaltia (nielen na Slovensku :) ...
Najveselejšie je, že to absurdné zbojenie USA v skutočnosti nemá vúbec žiaden vojenský zmysel. Jediný zmysel je rozkrádanie štátnych peňazí v rozsahu o ktorom taký Kočner nedokáže snívať ani v delíriu. To sú iné igelitky a alobaly - či skôr vlaky igelitiek a alobalov. A že prečo tak a nie inak ? Lebo "safety" a "security" - ale hlavne security - security - security - a ešte top security. Tam si žiaden Kuciak ani neprdne,lebo by hneď skončil ako terorista, zradca, špión a sabotér v Guantaname - čo je pohodlné, lebo nikomu ani z princípu nehrozí nejaké vyšetrovanie, väzba, či súd. Akurát tak sud dobrej whisky (aj keď tá americká to zrovna nie je ;)
Vitaj v reálnej demokracii, Neo.
26. 2. 2020   fero z BA
pokiaľ existuje Rusko, tak zbrojný priemysel USA nie že nemá zmysel, ale je kľúčový, vidno na Ukrajine, že stačí prejav slabosti a ruský okupant hneď skočí
26. 2. 2020   anonym
FERKO KOMPOTIK
26. 2. 2020   anonym
Problem je, ze v tvojom nenavidenom, Rusku, ktoreho bolsevizmus, zasiahol aj nas, pred 30timi rokmi u nas akoze skoncil, vidia veci v ciernom zrkadle rovnako, ako v USA:
Lenze v USA, pouzivaju peniaze dobre zarabajucich ludskych zdrojov, na vojenskopriemyselnu masineriu, kdezto v byvalom ZSSR, nez skoncila obcianska vojna, uz mali GULAG-y a ludi otrocili pred II sv. vojnou, pocas IIsv. vojny a aj po nej.
Lenze po II sv. vojne, prislo nutne tazit uran, tak sme mali vlastne predsunuty Gulag aj u nas a potom prisiel komicky-kozmicky vyzkum a zase sa kopalo na Kolyme, aj u nas v JAchymove.
Problem je v tom, ze nakolko sme boli tak chudobny a sprosty, ze sme sa ani nestali zvazovou republikou, ale len protektoratnym uzemim ZSSR.
A vpodstate po opusteni sfery vplyvu po rozpade ZSSR, sme sa stali koloniou zapadu. Dnes zbrojime v nasej kolonii, za nase penaze, ale pretoze malo zarabame, tak mame vysoke dane, lebo robime pracu z nizkou pridanou hodnotou. A na zaklade naseho paktu NATO, musime zbrojit a nevyrabat zbrane, len nakupovat, lietadla, vrtulniky, oblecenie, obuv a vsetku techniku, aby sa mala z cim hrat nasa Slovenska udatna armada.
A ze je to kurva drahe, tie hracky, zial nic sa neda robit. Potom sa jedneho dna Medved zobudi, prdne si, a sme zase tam, kde sme boli, pred 30 rokmi, budeme v sfere vplyvu a budeme zase nemat zachodovy papier, ale budeme vyrabat tanky na export, gulomety a samopaly, granaty a miny..
A budeme robit pracu zvysokou pridanou hodnotou, ale dostavat budeme nie Ruble, ale zase nekonvertibilnu SKK, alebo rovno KCS.
1/1