Názory čitateľov


Názory k článku:
55 miliárd eur z daňových príjmov: Regulácia pomohla lúpeži storočia

27. 2. 2020   Ekonóm z Harvardu
Jediný dôvod prečo sa tá regulácia robila, bol ten, aby bolo ako vytiahnúť tie miliardy z magorov, čo ešte stále platia dane ;)
1. 3. 2020   Frantisek Nahnevany
Napríklad pri tzv.DPH, pôvodne die Mehrwersteuer /Mwst./ neskôr VAT, TVA, IVA . . ., sa veľká časť sumy dane, ktorá je denno-denne vymámená od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov, stráca v nenásytných hrtanoch bezodnej priepasti. Inými slovami daňové subjekty /podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o, a.s., . . ./ si veľkú časť tejto nezmyselnej a ničím neopodstatnenej dane /od roku 1993 na Slovensku a v Česku tzv. DPH/ ponechávajú.
3. 3. 2020   ROBO
Značne sa mýliš. Až tak značne, že to čo píšeš, je úplne zle. Zjavne nechápeš princíp DPH, ako väčšina jednoduchých ľudí. A okrem iného od 1.1.2014 je v SR zavedený tzv kontrolný výkaz, t.j. nielen že si nič podnikatelia, obchodníci, exekútori, s.r.o., a.s., či iné, tebou tak nenávidené subjekty, nič neponechávajú(a už vôbec nie značnú časť), ale ešte musia robiť aj výber DPH od spotrebiteľov zadarmo. Keby si niečo ponechali, to by si videl tie fofry. Ak si chce aktuálne niekto niečo z DPH ponechať, musel by v tom byť zapletený štátny aparát, a to na tých najvyšších miestach, takže odtiaľ aktuálne smrdia všetky DPH podvody, ak ešte sú nejaké.
3. 3. 2020   Frantisek Nahnevany
Približne šesť hodín som bol mimo siete. Z toho dôvodu odpovedám teraz.
Od spotrebiteľov sa v skutočnosti žiadny výber DPH /dane z PRIDANEJ HODNOTY/ nekoná. Daňové subjekty /podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ inkasujú od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov pod ZÁMIENKOU DPH finančne vyššiu daň, t.j.daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane. A pekne natvrdo.
Následne odvedú /teda keď odvedú/ štátu finančne nižšiu daň, t.j. de facto daň z rozdielu medzi cenami na výstupe /cenami pri predaji/ a cenami na vstupe /nákupnými cenami, nákladmi, výdavkami . . ./.
Od roku 1993 tak vznikajú a kumulujú sa pri tzv.DPH pre štátny rozpočet straty. Od roku 1993 sú to miliardy SK /od r. 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od r.2009 Euro.
A ešte niečo.
Do podvodu tzv.DPH ako takého sú zapletení o.i. a predovšetkým FS SR, MF SR, Daňové riaditeľstvo, Finančné riaditeľstvo, DÚ, NR R, NAKA a Finančná polícia, NKÚ . . . Minimálne tieto inštitúcie a tiež Zákon o dani z pridanej hodnoty /DPH/ k podvodu tejto nezmyselnej a ničím neopodstatnenej dane /tzv.DPH/ na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch priam nabádajú. K podvodu priam nútia. A ešte vzlykajú, nariekajú, hromžia nad nízkym výberoom tejto tzv.DPH. Tejto nezmyselnej a ničím neopodstatnenej dane tzv.DPH - povodu par excellence.
27. 2. 2020   Kryptokomunista
A kto bol potrestaný ?
Nikto.
Preto nenávidím tú túto vyijebanú deformu démonkraxie.
24. 2. 2020   anonym
Aj v Germanii, maju banksterske spiknutie. Akorat nemaju vo vlade konstitucnu kleptokraciu, ale merkelbabu a cely ansabel vitacov afriky.
24. 2. 2020   PoorTeacher
Fero z BA sa nevyjadri ?
27. 2. 2020   Znalec Slovenskej Duše
Platený provokatér (úväzok: "angažované diskusné príspevky") má asi dnes voľno. Alebo práve prechlastal - s kamarátmi bezďákmi - posledný honorár a práve spokojne leží ogrcaný pod lavičkou v parku,takže namá prístup na internet ;)
24. 2. 2020   živnostník
Zvýšiť tresty za milionové podvvody.
Tiež zakázať schránkové firmy.A hlavne doživotie za učty v daňových rajoch.Tam idu peniaze zo zlodejiny a podvodov.
1/1