Názory čitateľov


Názory k článku:
Predaj Slovenských elektrární vníma analytik pozitívne

17. 2. 2020   Norman
Panebože,myslel jsem,že Slováci jsou lepší než my v Česku.U nás hlupáci a darebáci prodali všecko a někteří za to,kromě peněz,dostali i cizácká vyznamenání.Bohužel jsme blbí všichn,doplatíme na to a nemůžeme si stěžovat.
26. 2. 2020   Alda
"Slováci" lepší?
V čem?
V chlastu,kradení,bre čení?
To ano.
NIKDY!!! nesrovnávejte Čechy a Slováky,to mě vyloženě uráží.
27. 2. 2020   Jozef Gabčík
tak ist potichu s dobou ako Cesi, na to sa nechyta nik vo svete.. dnes najvacsi demokrati, predtym najvacsi pionieri, este predtym klidecek pod nemcami.. v kradnuti a chlaste sme na tom cca rovnako..
17. 2. 2020   KoVo
Nič iné ako predvolebná rétorika liberálov, ktorú počúvame denne zo všetkých médií aj verejnoprávnych.
17. 2. 2020   BORAT
Legálna štátna mafia za svoje zločiny nikdy nemusela a bohužiaľ naďalej nemusí niesť žiadnu zodpovednosť a následky, nikdy nebola a nebude potrestaná, hlavne že od všetkých nás ostatných ju drakonicky požaduje a pod hrozbou trestu vyberá rôzne druhy výpalného, ktoré vzápätí rozkradne a robí si s nami čo sa jej zachce! Oni môžu všetko a my môžeme večné h.vno!
Netvrdím, že komunisti boli dobrí - lebo to nie je pravda - ale nemáte aj tak nepríjemný pocit, že vám niekto pretiahol v roku 1989 predkožku cez hlavu?
Bolo naozaj jedinou vývojovou možnosťou spojiť všetko zlé z komunizmu so všetkým zlým z kapitalizmu a korunovať to inkvizíciou???
S odstupom času môžeme len smutne skonštatovať, že komunizmus bol za h.vno, ale tento v úvodzovkách "kapitalizmus" novodobé dlhové otroctvo stojí za dve!!!
Nové strany, staré ksichty! A keď aj nové ksichty, stále tí istí oligarchovia!
Občania platia a platia! Politici rozkrádajú a rozkrádajú!
Keď sa opozícia dostane k MOČU, tak sa začnú vraždiť medzi sebou...! Tam sú silné EGÁ a jeden K je väčší ako druhý a ten druhý K chce byť viac ako ten prvý. Hlina bude strieľať na Matoviča, Sulík na Kisku a to bude ako " Vtedy na Západe ". Tešíme sa na novovystrúhaných K!
Toto nebudú voľby ale test IQ národa.... Zvoliť si dobrovoľne totalitu a liberálny fašizmus - tak to chce riadne vymleté hlavy....Ale uvidíme....Mainstre am klame až sa práši....Pravdu o stave slovenských hláv sa dozvieme po voľbách....
17. 2. 2020   Žrádlo Predebilov
Análitik nám zase raz predstavil obľúbenú schému "privatizácia zisku - znárodnenie strát" - ktorú vymysleli jeho americkí geniálni kolegovia pod pojmom "too big to fail". U nás sa tým vyznamenla NBS, keď zdôvodňovala výstavbu svojej - v tom čase - ultradrahej budovy, lebo to prostozdôvodnila tým, že stavia za svoje, lebo zisku, ktorú utŕžila pri operáciach na stabilitu meny. Dokonca to pravda. jediný drobný problém bol ten, že keď sa kurzy otočili a banka muesla intervenovať opačne, takže generelova miliardové straty - zrazu to neboli jej straty - však ona nie je komerčná organizácia, ale to boli naše straty.
Dnes je elektrina ako vzduch a pitná voda - celá civilizácia stojí na elektrine. Vypnutie elektriny by totiž znamenlo návrat o 200 rokov do histórie.
Pritom povinnosťou každej komerčnej spoločnosti - dokonca priamo zo Zákona (!) - je generovať zisk pre svojich majiteľov (a dane pre štát) - takže nikto nemôže súkromnú spoločnosť donútiť, aby išla do straty. A keď aj - tak len do výšky základného kapitálu (ktorý tam je práve nato. Inými slovami - ak straty narastú príliš, tak proste búdu zavriem a investujem inam. No a čo potom urobí štát -no musí to prevziať a znova rozbehnúť.
V bašte kapitalizmu, demokracie - Veľkej Británii - práve teraz znárodňujú železnice - lebo súkromná spoločnosť ich doviedla na šrot. A znárodňujú ich Johnsonovi konzervatívci a nie komunisti (!) Lebo vláda už nevládze čeliť kritikám obyvateľstva - inak by to samozrejme mala na háku, lebo oni sa vozia Rollsami, helikoptérami a ak Ryanairom, tak len charterovaným a hlavne s občerstvením ;)
Koniec koncov - pozrite si históriu ENRON-u ukážkového projektu najsprostejšieho prezidenta v dejinách USA (podľa ich vlastného vyjadrenia).
17. 2. 2020   fero z BA
Neriešme tu povinnosti každej komerčnej spoločnosti - sú to súkromné spoločnosti a tie nech si so svojim ziskom robia čo chcú. Žiadny zákon, ani zjazd SMERu nenúti súkromné spoločnosti dosahovať zisk. Zabudol si tu ale dodať, že FED na "privatizácii" amerických bánk pri kríze pred 10 rokmi zarobil lebo banky od neho tie akcie odkúpili so ziskom späť. Socialistickí slovenskí "menežeri" slovenské banky vytunelovali tak, že bol problém ich niekomu natlačiť "zadarmo", takže čím menej štátneho vlastníctva, tým menej problémov - to je skúsenosť, nie teória
17. 2. 2020   ainemunys
Zabudol ste na oddĺženie bánk z rozpočtu SR, teda z daní občanov ?
...americké banky odkúpili akcie späť so ziskom, to na tej transakcii zarobil FED ?
Teda podľa Vás , ak odkúpim Vašu krachujúcu firmu a Vy ju kúpite ozdravenú lacnejšie, ako som ju odkúpil, tak zisk budem mať já !!! Nooó .....
17. 2. 2020   milan9
Je to expert na nezaplatenie.
Ducký bral 20% z ceny zákazky a talian berie 200%. SE boli v strate miliard SK, teraz sú v strate miliárd EUR. Celý majetok SE je založený v bankách. Keď skrachuje SE tak ho bude musieť zachrániť ( kúpiť ) štát, inak sme bez elektriky. Cena nebude 800 miliónov Eur ako pri privatizácii. EBO3,4 , Mochoviec 1,2, a všetkých ostatných elekrární, ktoré mali vraj takú malú hodnotu, že im ešte pridali aj Gabčíkovo. Mochovce 3,4 budú stáť 5.75 miliardy EUR a to boli na 90 percent stavebne a technologicky dostavené pri privatizácii.
Skúste porozmýšľať kto toho experta ( drába ) platí, a zistíte že my všetci ( nevoľníci ), ktorých okradli. Dotiahnuté do dokonalosti, lebo štát je zlý vlastník.
1/1