Názory čitateľov


Názory k článku:
Pri uzavretí nového manželstva zaniká nárok na vdovský alebo vdovecký dôchodok

18. 2. 2020   M.V.
Rôzne kalkulácie s počtom detí by už vôbec nemali byť len nehľadáme iné objektívne kritérium na redistribúciu bohatstva o ktoré ide, pretože nepodmienený príjem by bol ešte nevhodnejší. Deti rčasto rodičia označujú ako daňových poplatníkov´ čo je to jnajsmutnejšie smerovanie výchovy a hanba doby. Na výpočet vdovskěho a teraz už aj vdoveckého lebo muži boli diskriminovaní má byť jednoduchý vzorec neviazaný na počet detí, ale na príjem manžela/manželky jednotlivo. Už je preč doba, keď ženy nepracovali a zaviedlo sa vdovské. Naviac je tam otázka, či detiM prežili 6 mesiacov. V dôchodkovom veku, o ktorý ide hlavne, je už počet detí minulosť a tam to malo byť finančne skončené. Dieťa sa má chápať ako občan s vlastným sociálnym statusom a všetkými právami, ktoré berie so sebou tam, kde ho existenčne zabezpečia lebo rodiny sú rôzne. Dnes deti odchádzajú do zahraničia a musia prevziať iné normy.
18. 2. 2020   Miriam
Prečo nie su dôchodky rovnoprávne? Ja ako vdova ktora som vychovala 2 deti nemám nárok na dôchodok,obnoví sa mi az vo veku 52rokov..vdova ktorá vychovala 3 deti ma narok na dôchodok nepretržite..chorý cely systém.
17. 2. 2020   Tereza
Prečo nedostava vdovske druh a druzka kolko mladych ludi zije v spolocnej domacnosti vychovavaju spolu deti,teda aj staršich parov,platia si odvody štat ich doslova okrada aže socialny stat
17. 2. 2020   Otazkaa
Lebo v našom štáte ešte stále existuje inštitút manželstva. S ním súvisia určité povinnosti a práva. Ak ľudia neuzatvoria manželstvo, tak asi nikdy nebudú vdovcami a vdovcami, následne nebudú mať nárok na vdovský alebo vdovecký dôchodok. A je to takto správne.
16. 2. 2020   Pozde Pozde Milý Drozde
Najkrajšie na systéme je, že oni nepovedia vdove, že má nárok na nejaký vdovský dôchodok - a normálneho človeka, čo sa stará sám o seba, to ani nenapadne.
Veď ženy ostávali doma - ako domáce - naposledy v minulom tisícročí.
Takže známa zistila až po13-tich rokoch, že má na niečo nárok - qa potom jej tí fasi povedali, že spätne jej môžu vyplatiť len posledné tri roky.
Asi za to môže Kočner (aj ukradnuté riadiatory na železničnej stanici v martine, korona vírus, SNP, hypotekárnu krízu a tri punské vojny :)
No ale aspoň je konečne niekto, na koho sa dá všetko zvaliť - nezabudnite sa rýchlo postaviť do radu, kým Lišpic zhrabne všetky love ...
16. 2. 2020   classic chess
Poberatelia vdovského a vdoveckého dôchodku by mali do ôsmich dní nahlásiť Sociálnej poisťovni uzavretie nového manželstva. Alebo do ôsmich dní opäť ovdovieť.
16. 2. 2020   anonym
Predpokladam, ze manzelstvo ma byt po zasluhe potrestane, najma uz u neplodnych dochodcov, co si po smrti svojho povodneho manzela-ky, chcu spravit radost. Ale je to genderovo vyrovnane, rovnako ako niesu podporovane mlade mazelstva a ani deti, tak zoberu aj starym.
Je pravdepodobne, ze najma u urciteho etnika, by mohlo vznikat retazenie vdovskych dochodkov, najma u mladych mamiciek, co su v 37 rokoch stare mamy, castokrat maju niekolko deti z niekolkymi uz zosnulymi muzmi.
1/1