Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo by sme sa mali báť stagflácie

15. 2. 2020   anonym
Skratka a jasne, prelozene z newspeaku.
Zabudnite, ze sa budete mat lepsie ako vasi rodicia.
Starsi ludia, zabudnite, ze sa budete mat tak dobre, ako ste sa mali, bez ohladu na to, ze pracujete este 5,8,10 rokov po zavrseni dochodkoveho veku.
Mlady zabudnite na to, ze v zivote dosiahnete lepsiu istotu, ako su socialne davky, podmienena mzda, alebo nejaka forma umelej vyzivy, ak na nu bude nejaka krajina vobec mat, po dalsej priemyselnej revolucii.
Hypotekarny otroci, zabudnite na to, ze po dalsej krize, budete schopny splacat to, na co ste si pozicali.
Ti co uz maju splatene, byvaju a platia energie, poplatky a dane, je mozne, ze sa prostredie, krajina, politicka a bezpecnostna situacia, bude vyvijat v prospech investicie, prostredie a okolie nehnutelnosti sa moze v kratkom case dramaticky zacat menit, prevazne v neprospech vlastnika, co moze znamenat, bud zvysenie nakladov, alebo nedostatok zdrojov obzivy, nedostatok energii, nedostatok vody, opustene stavby a pozemky, nemoznost uskutocnenia dopravy do zamestnania, alebo poplatky, za osobnu dopravu, restrikcie na osobnu dopravu a rusenie lokalnej hromadnej dopravy.
Skratka prideme o komfort.
Prezit neznamena dozit, ale mnozit sa. Nakolko sa uz 30 rokov nemnozime, ale vymierame, aj tie "Megapolisy" sa stanu znacne nepriatelskym a drahym prostredim na dozivanie, nielen na rozvoj a zitie.
14. 2. 2020   Robo
Celý problem je v kapitalistickej teorii večného rastu. Proste 10 rokov sa rástlo a nik nechce pripustit recesiu a robia proti nej samé hlúposti ako neustále tlačenie penazí či znižovanie úrokovje miery pod 0 alebo fiškálne zadlžovanie sa pomocou finančných inekcií od vlád. Tieto veci potom zhoršia ešte následnú recesiu. Ludia nechcu pripustit,že si už nekupia hmotne veci ktoré chcú. A hlavne tam tí hore bankari a manageri nechcú príst o svoje velke príjmi ale jednoducho tak to je v ekonomike prídu časy kedy sa budeme musiet uskromnit na nejakú chvílu. Nedá sa rást večne. Za môj nazor ma vyhodili z roboty kedže vo firme je rast alfa a omega.
14. 2. 2020   eXtrem
Tak ako pises, pravda boli a nepaci sa nikomu. Sme v chorom systeme zvanom pyramida. Ludia su zmyslanim v naivite ala ruzova zahrada. A par jedincov ako sme my potom doplacaju na tento system. Ja osobne sa snazim zarobit si na vsetko a zijem bez dlhov. Ako sa vravi realna ekonomika. Vacsina ide na dlh a prerasta im to cez hlavy. Potom su nafuknute ceny hlavne nehnutelnosti. Mladych hlupych liberalnych nechapem. Proste si zoberu uver za nehnutelnost co je v chorejnerealnej cene na zarobky a ekonomiku. Takto nejako chcu mladych naucit. Cely zivot do smrti na dlh a par vyvolenych bude profitovat a uzivat luxus. Ja osobne som za krizu, prepustacky, vymieranie populacie. Znie to divne ale jedine takto sa spolocnost spameta a zacne inac. Ono aj stav zeme ekologia a priroda nas k tomu donuti. Ako sa vravi sama Zem matka nas preriedi. A tento sposob zivota bude mat obrovske starty na zivotoch v podobe rakovin mutacii dna. Sak vsetko znecistime pozabijame potom sme na rade my. VSETKO LEN KOLI NEJAKEMU RASTU a Kapitalizmu na tlaecen WC papierike ktore keby neboli tak kludne a inac zijeme.
14. 2. 2020   Zmysel Života
Sme rakovina planéty - a preto nielenže musíme robiť to čo robíme, ale aj sa neustále snažiť robiť to lepšie, rýchlejšie a robiť toho viac.
Už ste sa dnes boli vykadiť, chlapci ?
1/1