Názory čitateľov


Názory k článku:
SaS vo vláde: Rovná daň, vyrovnaný rozpočet a nárokovateľné eurofondy

10. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
V strane SaS /a nie iba tam/ dodnes nevedia čo taká tzv.DPH v skutočnosti obnáša.
V skutočnosti je tzv.DPH od roku 1993 na Slovensku a v Česku podvodom na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch.
11. 2. 2020   Juraj
Ja som za to, aby bola zrusena rovna dan, je to nespravodlive. Progresivna dan je ovela spravodlivejsia, a je vsade v europe. Ked uz rovna dan, tak aj platy nech sa zvysuju kazdemu rovnako, a nie niekomu o 10€ a niekomu o 1000€. Rovna dan iba poriadne roztiahla pomyslene "noznice" medzi chudobnymi a bohatymi. Ak by bola progresivna dan, tak chudobni by mali viac penazi, a viac by mohli kupovat, a kapitalisti by neplakali, ze ludia nic nekupuju, a ze maju vysoke naklady na odvody. Bohatym je to jedno, aka je dan, ti aj tak nikdy ziadnu dan neplatia, a ani odvody.
11. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
A navyše daňové subjekty /podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ pod skratkou DPH od roku 1993 odvádzajú resp. platia oveľa nižšiu sumu ako je suma, ktorú tieto daňové subjekty zinkasujú pod zámienkou DPH od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov.
Na FS SR, MF SR, na Daňovom riaditeľstve, na Finančnom riaditeľstve, v NR SR, v NAKA a na Finančnej polícii . . . pritom vzlykajú, nariekajú, hromžia nad nízkym výberom tejto nezmyselnej a ničím neopodstatnenej dane /tzv.DPH/.
Pri tzv.DPH sa kumulujú straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od r.2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od r.2009 Euro/.
Keď sa tzv.DPH okamžite nezruší a nenahradí sa inou daňou, tak postupom rokov budú straty v štátnom rozpočte na tzv.DPH z roka na rok vyššie a vyššie.
Na FS SR, MF SR, na Daňovom riaditeľstve, na Finančnom riaditeľstve, v NR SR, v NAKA a na Finančnej polícii . . .môžu nad nízkym výberom predmetnej dane /tzv.DPH/ vzlykať, nariekať, hromžiť aj naďalej. Koľko sa im len páči.
15. 2. 2020   Root
Opǎť tu tapetuješ blázon jeden!
15. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
V prípade podvodu tzv.DPH na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch predkladám ekonomické fakty podložené matematickou istotou.
11. 2. 2020   PoorTeacher
rovna dan 19% a sucasne vyrovnany rozpocet.. to uz aky imbecil musi clovek byt, aby uveril takym nezmyslom ze ked sa bude znovu vyberat este menej ako dnes, tak rozpocet bude lepsi.. nasledky rovnej dane nesieme dodnes okrem ineho aj na nizkych platoch v statom sektore, verejnom investicnom dlhu atd.
rovna dan je aj politicky kontraproduktivna, preto si ju v civlizovanom svete nedovoli zaviest ziadna velka mainstreamova strana.. uz sa to raz (pocas krizy) ukazalo aj u nas a fasisti z SaS sa aj tak nepochopili..
11. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Áno. Ja sa však v tejto diskusii zameriavam na podvod tzv.DPH, ktorý tu máme už 27 rokov, jeden mesiac, jeden týždeň a štyri dni.
12. 2. 2020    michal1234
Klamete. Mzdy rástli najrýchlejšie o zavedení rovnej dane. Rovná daň vystrelila životnú úroveň na Slovensku prudko hore.
Nemáte šajnu o fungovaní ekonomiky. Venujte sa radšej záhradke.
12. 2. 2020   Michal1234
Vy nemáte šajnu o veciach , ktoré píšete. Rovná dať je najspravodlivejším riešením. Všetci máju rovnakú percentuálnu sadzbu. Nevidím jediný dôvod prečo by mal pracujúci čo zarába napríklad 700e platiť 10% , ten čo zarába 1000e 20% a ten čo zarába 1500e 30%. A prípade firiem , je to totálna sprostosť.
12. 2. 2020   Michal1234
Všetci experti nevedia čo je DPH , len vy v tom máte jasno.
12. 2. 2020   Frantisek Nahnevany
Nevedia . . . a keď náhodou vedia, tak sú to podvodníci. A že experti . . .
Vo fakte, že tzv.DPH je od roku 1993 na Slovensku /ale aj v Česku/ podvodom na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch majú dnes jasno státisíce.
10. 2. 2020   Jozef
a propos eurofondy. Eurofondy sú najväčšia zlodejina a okrádanie Slovenského národa, za čo by sa mali kompetentní zodpovedať. A prísne!!! Myslím tým eurofondy, ktoré sa rozdávajú súkromným osobám na ich súkromné aktivity, napr. stavby rekreačných rezortov, hotelov, výrobných hál, nákup automobilov a množstvo iných súkromných aktivít, na ktorých potom tí vyvolení ryžujú a sú v obrovskej výhode oproti tým, ktorí dotácie nedostanú. Eurofondy áno, ale iba na investície, ktoré slúžia pre všetkých občanov SVK, nie iba pre vyvolených.
1/1