Názory čitateľov


Názory k článku:
Kvadrant zbohatnutia

26. 2. 2020   lenka
Si myslim, ze taketo clanky na slovensku sposobuju len vyssie vydavky na zdravotnictvo, bezny slovak po precitani sa asi bude citit horsie, ci sa mylim?
20. 2. 2020   anonym
Je to rozumne, ale problem je v tom, ze sa nemoze cely narod vystahovat a roztrusit po EU, aby si zabezpecil vyssie prijmy. Poliaci maju v trape, zo 40mil naroda v zahranici 20 mil. Rumuni maju okolo 44% naroda na murackach.
Madari maju na murackach 30% naroda.
V nasej kolonii, si ludske zdroje museli nakupit byty, najprv do vlastnictva a potom aj nove d vlastnictva a musia muklovat doma, inak je im kuca na uver na houby.
Kvadrant zbohatnutia, v kolonialnej krajine, kde vladne konstitucna kleptokracia, vykonava sa prevazne praca z nikou pridanou hodnotou, mzdy su nizke a umelo drzane nizko, aby sa udrzali investori montovni a kralikarni z openspace kanclami, je velmi problematicky.
Pretize ceny a naklady na vsetko, mame vyssie a europsky rovnake, ale platy mame stvrtinove.
20. 2. 2020   Kubík Betónu
Fico by zabodoval a určite vyhral voľby, keby na budúcej parlamentnej schôdzi chlapsky sľúbil, že prefinancovanie zvýšenia dôchodkov a prídavkov nebude pre šát problém, lebo SMER sa zaväzuje, že bude kradnúť o miliardu menej.
To by vypálil rybník aj excentrickému Matovičovi,ktorý by len ostal stáť s otvorenou hubou a vypúlenými očami :)
Beblavého by to zrejme zachránilo pred lynčovaním - lebo verím, že ak to zvýšenie neprejde (čo samozrejme prejsť ani nemôže - lebo posledný kto by o to mal záujem by bol práve Fico), tak on to zlizne a na ňom budú babky a dedkovia lámať palice, barle a ostatné invalidné vozíky.
Smutné je, že hoci miliarda je pri tých krádežiach nič, prvý kto by bol proti takémuto riešeniu by práve bola opozícia, ktorá už vyhladla tak, že nevidí - a načo by sa potom strkala do politiky, keby tam nebolo čo uchmatnúť ?
Však to jej jej jediný zmysel.
18. 2. 2020   rex
Samozrejme súhlasím s tým, že je potrebné viac zarábať a míňať menej a takto vytvárať viac úspor. Teória je však pekná, ale zabudlo sa na pár podstatných vecí a to sú:
výška mesačného sporenia. Ak neviete ušetriť viac ako 500€ mesačne, všetky Vaše úspory zhltnú nepredvídateľné výdavky. Stále nejaké pokazené auto, zatekajúca strecha, strata práce, kolapsy na investičnom trhu...
Obrovskou alchýmiou je nájdenie optimálneho pomeru šetrenia a míňania. Nie je problém jeden mesiac ušetriť 40%, ale nájdenie takého percenta ktoré sa dá dlhodobo držať a zvyknúť si na šetrenie tak že to ani nepocítite.
Obrovským problémom je aj investovanie malých objemov úspor. Už roky pátram po spôsobe ako investovať 100-200-300€ mesačne, tak aby to stálo za to. Lebo ak napr. podanie príkazu na kúpu cenného papiera stojí 9,85USD, tak ešte ste ani nezačali s investovaním a už ste 5% v mínuse. Špeciálnou kategóriou sú správcovské spoločnosti, ktoré aj keby trh urobil 30% Vám dajú 2-3% ostatné si nechajú. Peer to peer pôžičky, tam Vám nikto nič negarantuje, to sa ani neviete dopátrať komu tie peniaze vlastne zverujete.
A čo je najhlavnejšie, bez šťastia to nepôjde, všetko môžete urobiť správne a aj tak skončíte v nebankovke podpisujúc extrémne nevýhodný úver.
17. 2. 2020   Aliexpress
Je to zdanlivo off-topic - ale naozaj (?): Rakúska vláda práve požiadal Airbus o stretnutie ohľadom náhrady škod za stíhačky EuroFighter (vzorový projekt EU - hlavne v zmysle obrovských úplatkov) - a Airbus poslal rakúsku vládu do riti :)
Myslím, že voči Severnej Kórei by si to nedovolil - alebo len dva krát - prvý a posledný.
Inými slovami - väčší pes ľahšie zbohatne (nie nadarmo sa prvá garnitúra Mečiarovej "kapitálovo-tvornej vrstvy regrutovala z karatistov, zápasníkov a kulturistov - a až keď sa tý vystrielala, tak prebrali lead vexláci a pašeráci IT.
17. 2. 2020   anonym
nezmysel
17. 2. 2020   nellko
je to dobre napisane... Nekupuj si stale dookola nove veci a investuj. Nechod na kavicky, naobeduj sa doma a investuj.
17. 2. 2020   apoliticky
Skor je to blbost...pretoze ked kazdy by takto uvazoval...kaviarne a obchody by boli prazdne...ziadne trzby...krach a zvysovanie nezamestnanosti...j e cesta do pekla take sporenie ci investovanie...
17. 2. 2020   hoax
to nieje celkom pravda, môžem stále žiť s vyšším príjmom, nižšími nákladmi a trochou investovania s tým, že sa do tej medzery stále vojde raz za čas nejaká zbytočnosť (kávička/zákusok)
21. 2. 2020   kamci
Zarobis vzdy len tolko, kolko je ochodny ten druhy minut. Inymi slovami, najvyssiu pridanu hodnotu ma vytvaranie hodnot, teda realna praca, pokial nie si nejaky ponziho spekulant. Peniaze same o sebe zarabat nebudu, o financie sa treba starat, otazka je, ci bude obycajny clovek stracat cas nadbytocnym studovanim financii a investovanim, alebo ten cas vlozi do vzelavania sa v tom, co je pre neho prinosne a v com ma aspon aky taky talent. Kto dnes navadza ludi, aby investovali, robi to prevazne iba preto, aby ich okradol o ich uspory.
1/1