Názory čitateľov


Názory k článku:
Štatistici budú zisťovať príjmy, navštívia takmer 7-tisíc domácností

10. 2. 2020   anonym
Staci predsa vylosovane osoby, podrobit preskumaniu odvodov, do SP,ZP, DU.
Ostatne je uz len sfalsovana statistika.
11. 2. 2020   Hastalavista Baby
A porovnať s katastrom, registrom EČV, registrom súkromných plavidiel a prípadne aj registrom súkromných lietadiel. Keďže veci možno mať napísané na firmu, tak samozrejme aj obchodným a živnostenským registrom a prípadne aj registrom úverov.
V podstate všetko je už dnes v nejakom registri - akurát niektoré sú voľne prístupné (kataster),niektoré za úhradu a niektoré sú až absurdne utajované (register EČV).
Takže ak niekto získa prístup do všetkých týchto registrov (čo by nemal byť problém, lebo admini nezarábajú nič moc a každý z nich si zrejme rozmyslí, či má 40 rokov koňovať - keď tú istú sumu môže získať naraz a cash, včítane odvodov a daní - pre záujemcu - miliardára by to nemal byť problém, akurát nakúpi menej sprostostí :) a dá si tu robotu,aby cez weekend napísal jedno excelovské makro - tak v pondelok vidí republiku (lepšie povedané "demokraciu"), ako na dlani :)
Akurát keď to v utorok bude publikovať, tak ho v stredu zastrelia :(
Ale raz to nejaký stroj spraví z vlastnej iniciatívy ...
10. 2. 2020   Karol
Prečo je najviac domácností z Blavy. Tá je asi najbohatšia. Ešte to ani nezačalo a už tam vidieť skreslenie výsledkov k lepšiemu.
11. 2. 2020   Michal
Bohatsi su ti, ktorym ostane na konci tyzdna nieco v penazenke. Neviem preco to vsetci hladaju prave v bratislave, mozno si to treba skusit na vlastnej kozi, inak sa asi nepoucia.
11. 2. 2020   Miloš
že by preto, že má ako mesto najväčší percentuálny podiel na počte obyvateľstva?
10. 2. 2020   Yebal Vaspes
Bohatí sa nepriznajú, lebo majú strach, aby nedopadli, ako Kočner - a chudobní sa budú hanbiť, že sú looseri.
Okrem toho úspešní zásadne, vždy a všade z princípu klamú, lebo zistili, že hovoriť pravdu obyčajne škodí.
Je pritom veselé, že ak sa chcem niečo dozvedieť ja, tak mi nepovedia ani, či svieti slnko - lebo GDPR.
Ak však chcem vyplniť hoci len formulár do zamestnania, tak mi drzo strčia minimálne 150 drzých otázok, aké si nedovolili klásť ani nacisti a komunisti :(
Takže je to len yet another vyhadzovanie peňazí daňových poplatníkov von oknom - pričom tí bohatí dane zásadne neplatia.
Finálnym výsledkom je ďalšie ochudobňovanie chudobných.
Aj preto si myslím, že "demokracia" je zvrátená (hlavne preto, že so skutočnou demokraciu má asi toľko spoločné, ako mal ten vojnový prídelový systém, čo tu bol prevádzkovaný do roku 1989 s komunizmom - nie je zrejme náhodou, že občiansky zákonník, ktorý platil za Stalina platí aj dnes - a možno platil aj za Hitlera a pravdepodobne ho vymyslela Mária Terézia ...)
10. 2. 2020   fero z BA
v tejto skorumpovanej krajine určite nikomu nebudem vešať na nos svoje príjmy a skutočný stav domácnosti -- a tipéri budú mať hody
10. 2. 2020   ludmila
Som zvedavy, ci ma tato represivna krajina uz ma nachystany aj trestaci zakon pre ludi, ktori nebudu chciet zdielat osobne udaje s uradnikmi.
1/1