Názory čitateľov


Názory k článku:
Stávka na akcie úspešných firiem: Podnikanie do značnej miery súvisí so šťastím

16. 2. 2020   Evelyn
Nejak mi táto veda nepasuje k Tesle, Uberu, Facebooku, WhatsApp - a tak ďalej. neviem sa ubránť dojmu, že viac pomáha, ak sú v skutočnosti majiteľom firmy - cez nastrčených bielych koňov - "trojpísmenkoví" - a ak ich nafúkol kapitál náboženskej skupinky, ktorú je zdravšie nemenovať. "Trojpísmenkoví" koncom minulého storočia objavili nielen u nás, že je rozumnejšie nahradiť tých diletantov, ktorým dovtedy slúžili - aj keď len v takej primitívnej krajne, ako sme my, to tak plasticky vyplávalo na povrch, že to Tóth a Szoltesz mohli popísať aj bez toho, aby ich niekto v tichosti neodmontoval (to vo vyspelejších krajinách nie je možné - ani na západe, a už ani na východe). A čo sa týka onej kontroverznej náboženskej skupinky - tá pracuje s viactisícročným plánom (nad horizont bežného, rýchlokvaseného ekonomického blatošľapa) - ktorý dokonca ani nie je nijako utajený (a pravdepdobne viac než 50% slovenskej populácie má minimálne jeden exemplár doma - ale kto by už v dobách Netflixu čítal (a snažil sa pochopiť) Starý Zákon - keď pre starších je pohodlnejšie si ho nechať vysvetliť pánom farárom a pre mladších si zahrať GTA). Sme osprosteli a čoraz viac považujeme čora zväčší bullshit za čoraz väčšiu vedu. Nikto nás do Matrixu netlačí, sami tam lezieme. Asi najkrajšou ilustráciou sú americké sankcie voči Severnej Kórei. Však čo iné by si mohol Kim-Čong-Un priať viac ? Čo iné dokáže severokórejčanov stmeliť okolo Neho silnejšie než nenávisť voči USA ? Že ich ovláda bodákmi a tankmi ? No to skúšal ťažko chorý Brežnev, lebo ho o tom presvedčili poradcovia, ktorým však v skutočnosti išlo len o ich kariéry a povýšenia. A tak to aj dopadlo. To sa nedá. Čo stmeľuje je boj proti spoločnému nepriateľovi. Preto sa nemenovaná náboženská skupinka stáročia stmeluje správaním, ktorým svoje okolie popudzuje - ale aj preto Rusi vyhrali proti Nemcom vo WWII - hoci mali prevahu v technike, výcviku, civilizácii a kultúre (čo dokonca ani žiaden Rus nespochybňuje). A tu naši Americkí priatelia robia zrejme obrovskú chybu, lebo sa čoraz viac spoliehajú na technológie - lebo to čo ich napokon zničí, zrejme nebudú rozzúrené miliardy východoázijcov, ktoré sa dajú na pochod a utlčú ich čapicami - ale práve tie ich vlastné technológie ... (to len aby ste pochopili, prečo každé US veľvyslanectvo má ploty a protitankové zátarasy aj v tej najspriatelenejšej krajine).
16. 2. 2020   Vizionárka a bisnismanka s Ázie
Predstavte si svet v ktorom nepotrebujete nikoho iného než seba samého na dosiahnutie svojho biznis plánu, svojho blahobytu a nasýtenia. Svet v ktorom je samotná technológia a vedecké poznatky na takej úrovni že dokážeš spraviť takpovediac čokoľvek bez pomoci druhého. Svet v ktorom nie je potreba obchod, výmena tovaru a nie sú potrebné peniaze.
TENTO SVET PREDSTAVUJE INDIVIDUALITU a nemôže existovať pretože vždy budeme závislí
od zdrojov hodnôt a práce iných vzhľadom na naše vedeckotechnické slabé poznanie a definujeme sa ako sociálna spoločnosť vzájomne previazaných ľudí ktorí na sebe závisia a pomáhajú si navzájom. A možno raz príde doba STAR-TREKu kde budeme môcť individuálne expandovať do vesmíru s futuristickými poznatkami!...
.
.
.
Teraz si predstavte svet v ktorom jednotlivec na svoje základné fungovanie potrebuje niekoho iného, nutne je na všetkom a všetkých závislí. Ukradne čo sa dá pretože sám nemá vlastnoručne vytvorenú hodnotu s ktorou by obchodoval a ktorú by vymieňal za iné hodnoty, tovar, či služby, robil tak biznis a postupným úsilím a injektovaním vlastnej pridanej hodnoty by zvyšoval svoj zisk. Takýto človek najskôr ukradne hodnotu a postupným vexlovaním za nejakú províziu len výmenou tovaru bez pridania vlastnej hodnoty prežíva a okráda druhých.
TENTO SVET PREDSTAVUJE NIČOTNÍKOV a takýto svet pozostávajúci z takýchto ľudí nemôže existovať pretože nikto nevytvára žiadne hodnoty a celkový systém ide ku dnu.
(bývalý sebou vyčerpaný socializmus)
16. 2. 2020   anonym
Je dobre oddelit pomenovanie podnikania v kolonialistickych krajinach a koloniach.
U nas podnikanie, nesuvisi zo stastim, ale prevazuje schopnost prepojenia zameru podnikatelskeho z konstitucnou kleptokraciou.
1/1