Názory čitateľov


Názory k článku:
Nemecko plánuje zvýšiť mzdy opatrovateliek o 60 percent, hrozí ich odliv zo Slovenska

4. 2. 2020   anonym
Mali to urobit germani uz hned po vstupe vychodnych kolonii do EU, bez obmedzenia trhu prace pre migrujuce ludske zdroje v ramci Schengenu a dnes by na meisto kusu Afriky a kusu blizkeho vychodu, mali kvalifikovanu pracovnmu silu, Slopakistan by mal emisnych robotnikov, co by si nosili mzdzu domof a neboli bz sme pracujuca chudoba
4. 2. 2020   Ako sa robí Demokracia
Ako vedia demokrati zabezpečiť, aby bola minimálna hodinová mzda €15,- ?
Nuž ako tá Zlatá rybka:
Bol raz jeden rybár, čo ulovil Zlatú rybku.
Zlatá rybka mu síce okamžite vysvetlila, že bohužiaľ nemá vratky z DPH, ani známych na získanie Eurofondov a že vo vode sa okamžite rozmočia všetky nástenkové tendre - ale že vďaka kvantitatívnemu uvoľňovaniu mu aspoň jedno prianie predsa len splniť môže.
Takže nech si dobre rozmyslí, čo je pre neho to najdôležitejšie ...
Rybár nezaváha ani sekundu a okamžite vybľafne, že by chcel penis dlhý až po zem !
Na to sa rybka demokraticky usmeje, zošikmí obočie a odtne mu obe nohy ;)
3. 2. 2020   nazor
nemci si vytiahnu ludi(lekarov,opatro vatelky) z vychodnej eu, ak je vychodna eu zalozena na nizkych mzdach tak nedokaze s tym urobit nic..otocilo by sa to v tom pripade kebyze sa odvazi dodanit vo vychodnej eu tie korporacie co tahaju zisky na zapad , inak je to iba pozeranie ako tela na malovane ... dalej nepokracujem radsej , riesenie je zamedzit odliv divident z vychodnej eu tak nebudu mat nemci z coho rozhadzovat na svoj socializmus na zapade od prahy..
4. 2. 2020   fero z BA
nemožné - chvalabohu. Nemožnosť voľne nakladať so svojim ziskom by úplne zablokovala investície vo východnej europe a bez investícií zo západu by sme "umreli od hladu"
4. 2. 2020   apoliticky
Ozval sa nam ,,expert,, co tu smradi stale so svojimy zvratenymi nazormi...Pravda je je opak ! a to taka, ze ten tvoj ,,vysneny,, zapad...bez strednej a vychodnej Europy jednoducho skape od hladu ! a ten cas je blizko !
4. 2. 2020   lepsie uz bolo
len aby ludia v strednej a vychodnej europe neskapali od hladu o nieco skor ako ten zapad.
4. 2. 2020   Dig
Neskáč do Fera, má 100x lepšie pripevky než ty.
4. 2. 2020   Jaro
Nie Nemci nas okradaju. Slovaci nas okradaju. Ved sa poobzeraj okolo seba. Ale pre ludi to nie su zlodeji. To su ti sikovni. Az tak je pomylene nase myslenie. Tam hladaj chybu. A nie lebo Soros , Nemci, USA atd. Problem je v nas.
4. 2. 2020   PoorTeacher
co teda brani vam kapitalistom, aby ste vytvarali prilezitosti a platili take platy, aby ludia neodchadzali opatrovat ?
11. 2. 2020   jo
a čo teda bráni vám socialistom aby ste si pre seba vytvárali svoje príležitosti a platili sebe také platy aké chcete mať?
4. 2. 2020   Dig
Presne tak!
11. 2. 2020   kapitalista
ja ťahám zisky na východ,chodia mi dividendy zo západnej eu a usa,stačí si kúpiť dividendové akcie a môžete ťahať zisky aj vy.
3. 2. 2020   fero z BA
Je ťažké priznať si, že neúspešný komunisticky experiment vo východnej europe tieto krajiny zničil na mnohé generácie, možno aj navždy lebo ostatné krajiny na nás čakať nebudú. SR pritom rebí všetko preto, aby to zaostávanie zväčšovala vďaka aj takým ficovcom na čele krajiny. Komunisti to riešili tým, že obyvateľov uväznili v krajine, čo dnes chvalabohu nie je možné. SR to zaostávanie voči západnej europe nedobehne nikdy
4. 2. 2020   WorkingClassHero
a pred komunistami tu snad bolo Nemecko ? .. keby sa za komunistu budovalo takym sposobom ako dnes, tak este kurime petrolejkami a liecime sa doma mastickami.. ved dodnes z toho ako krajina zijeme, ty dristac..
4. 2. 2020   fero z BA
úplný nezmysel - zničenie ekonomiky a jej zaostávanie za civilizovaným svetom už nedobehneme vďaka nainfikovaniu spoločnosti komunistickým myslením
4. 2. 2020   Jaro
Ako pises. My na to nemame mentalne. Som zufaly, ked pocujem ludi nadavat a mudrovat, ze " to" niekto ma urobit. Ved ten niekto sme my. Nadavame na zapad , ale najviac nas okradaju Slovaci. Ale nie sme schopni to vyriesit. Ba priam naopak. Zo zlodejov a klamarov sa stali vzory. Klameme , kradneme, falsujeme statistiky, robi sa len akoze atd. Vsetko typicke komunisticke atributy.
4. 2. 2020   Blavák
Väčšina mojich známych dá mesačne za psa viac než €700,- :)
Čiže asi toľko, ako bolo za komančov 700,- Kčs - čo bolo nič, lebo farebný televízor stál 15.000,- Kčs, videorekordér tak isto, Sinclair Spectrum 6.500,- Kčs a Žigulák 60.000,- Kčs.
A to mali všetci.
Navyše mal každý aj nejakú záhradu s väčšou, alebo menšou chatou.
Skôr väčšou.
Dnes je €1,- = 1 Kčs - ale pravdou je že sú pomaranče aj banány.
Síce 100W žiarovka sa stala nepredstaviteľným a nedostupným luxusom - nuž ale to je vývoj.
Alebo závoj ?
Ak zvíťazia politici typu Druckera, tak moji známi zrejme dajú za psa mesačne €7.000,-
Jednak budú maž vyššie príjmy a na druhej strane inflácia urobí zo zajtrajších €7.000,- dnešných €350,-
Ja psa nemám, lebo nemám rád štekot, psie houná a ten zvlášty psí pohľad, keď vidím, ako potajomky šacuje ako asi chutím.
Preto sa teším, že keď príde korona vírus, tak vytlčú všetkých psov a mačky.
A možno aj Druckerov a Ferov z BA.
Ale to by bolo moc krásne to be true.
4. 2. 2020   Bratislavcan
Si si dnes zabudol zobraz prasky?
4. 2. 2020   Dig
Lieky beres pravidelne? Dnes si zabudol.
4. 2. 2020   Dig
Falšujeme dokonca vzdelanie.
11. 2. 2020   jo
po vojne tu Nemecko nebolo,ale nemeckú národnosť malo veľa ľudí a tých odsunuli preč. komunisti budovali z nakradnutých(znárod nených)prostriedkov,o drbali ludí v menovej reforme v 1953.
pretože v západnej eu nevládli komunisti tak sa tam ešte kúri petrolejkami a lieči mastičkami(babka mi povedala,že petrolejka je lepšia na svietenie ako na kúrenie).
z čoho ako krajina žijeme dodnes,ty drístač.
1/1