Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci len veľmi opatrne pristupujú k investičným aktivitám

2. 2. 2020   anonym
Slopaci len navonok vyzeraju ako opatrny investori.
Problem je, ze ak niekto ma valmi malo, alebo menej ako malo, tak z usporeneho mala, moze len malo investovat, nakolko to malo, nieje nicim poistene. Potom su investori, co investuju z garanciou najma konstitucnej kleptokracie, ako napriklad penta, vahostav, Ja a ty, pripadne cela suita dalsich. Svoj zisk ale vyvadzaju do danovych rajov, kedze zijeme v danovom pekle, vynosy z investicii su aj patricne vidiet, javime sa ako debilne dominium z lacnou pracovnou silou, vykonavajuci pracu z nizkou pridanou hodnotou, asocialnou politikou byvania, kde ludske zdroje, si musia na hypoteky kupovat predrazene byty, mnohe z cias socializmu, hnile panelaky, na vonok zateplene, ofarbene.
Navonok sa potom investicne kroky, javia ako velmi opatrne, ale treba si uvedomit, ze tu nemame minimalku, ako v Germanii, okolo 9 eur na hodinu, alebo taku australsku minimalku, okolo 24AUD, na hodinu, pripadne USA nepisany priemer okolo 20 USD-hod.
2. 2. 2020   ROBO
:)) Čo si tak všímam, na Slovensku sú 4 typy investorov. Prvý, čo nemá peniaze, tak nemôže investovať, resp. "investuje" do pôžičiek cez nebankové inštitúcie, a čaká, že mu inflácia zlacní dlh. Druhý, čo investuje do termínovaných vkladov, čo mu prinesie výnos nula nula nič mínus inflácia. Tretí "investuje" do životných poistení, to znamená, že na konci ma menej ako do toho dal, mínus inflácia. No a ten štvrtý je ten, ktorý skutočne investuje do niečoho zmysluplného, ale takýchto investorov je tak málo, že nemá zmysel o nich písať.
1/1