Názory čitateľov


Názory k článku:
Bezosova exmanželka sa zbavuje svojich akcií Amazonu

28. 1. 2020   Jozef
Neskutočné, ako sa dá rozprávkovo zarobiť na posúvaní a prebalovaní krabíc.....
28. 1. 2020   Po Lopate
To je ten sprostý kapitalistický model.
Lebo Amazon nič neprebaľuje a vlastne len konkuruje štátnej pošte.
Čo vlastne nie je žiaden problém lebotí poštoví idioti dodnes nie sú schopní poskytnúť ani trasovanie balíkov - hoci iste spálili miliardy na IT (ovšem nie za účelom poskytnutia lepších služieb - ale skrz provízie, ktoré inkasujú tí, čo predstavujú "verejný záujem" lebo dokázali zmanipuľovať demokraciu, tak aby boli zvolení a potom si mohlii robiť čo chcú (chránení ochrankami verejných činiteľov a beztrestnosťou - takže bez akejkoľvek trestno-právenej zodpovednosti - za komančov aspoň zopár z nich povešali a za nacistov obesili na klavírnej strune :(
Inými slovami dnšná pošta stále funguje tak, ako keď ju založil Džingischán (a školstvo za tak, ako ho založila Mária Terézia ...)
Ale ešte názornejšou ukážkou je napríklad WhatsApp.
Lebo to je komunikačná platforma, ktorú realizuje telekomunikačný operátor, ktorý ju však z neznámeho dôvodu neponúka. Smiešne je, že tie dôvody nie sú neznáme, ale je to preto, lebo nechce kanibalizovať svoje ziskové produkty, lenže chytráci prišli na to, ako ich model obabrať, takže to robia aj tak a z ich pohľadu zadarmo. Čiže s kľudom by mohli svoje ceny znížiť a potom by si spoločnosti ako Facebook akurát tak mohli hodiť mašľu. Ale nie, oni zanovito pokračujú - lebo však prečo nie, keď ich financuje daňový poplatník, ktorý sa nemôže brániť.
Celý bullshit internet je v podstate len telegrafná služba do ktorej sa včlenila aj telefónna (akonáhle sa podarili digitalizovať analógový signál).
Takže tak ako voľakedy pošta dávala účastníkom telefóny, dnes by mala dávať počítače - a inkasovať to, čo voľakedy inkasovala za telefóny - lebo to v skutočnosti aj robí - len nesmierne komplikovane a cez hromadu vmezerených sprostredkovateľov.
Takže hoci by tá komunikačná služba mala byť lacnejšia než voľakedy (lebo sa zvýšila efektivita) - v skutočnosti je o hodne drahšia.
Problém je, že keď sa zo všetkých oblastí ľudsekej šinnosti vyztrihnú všetcizbytoční (ael výborne zarábajúci) prostredníci - tak možno len 10% obyvateľstva by muselo pracovať a všetci by mali skoro všetko prakticky zadarmo - lebo tá produktivita a efektivita sa skutočne zvýšila.
Takže načo je celý tento mrdík dobrý ? Len na to aby si pár zbytočných jedincov mohlo dokazovať, že sú niečo viac než tí ostatní a kupovať si stupídne limuzíny, vily, "značkové" handry a mrte iných absurde predražených produktov.
A že človek nie je opica :(
28. 1. 2020   A s Krompáčom
Z dnešnej "západnej " tlače: Veľká Británia sa chystá znárodniť železnice ktoré sprivatizovala tá puča Thatcherová pod zámienkou, že po privatizácii budú spoľahlivejšie, efektívnejšie, lacnejšie a presnejšie.
Výsledok boli najprv nehody (skrz redukciu personálu a úsporu nákladov na údržbu) a potom explózia nákladov, takže sa stali nutnými štátne subvencie (ktoré však okamžite odchádzali formou dividend). Takže znárodnenie dnes netlačia ani komunisti, ani socialisti, ale konzervatívci !
Netvrdím, že komunisti boli dobrí - lebo to nie je pravda - ale nemáte aj tak nepríjemný pocit, že vám niekto pretiahol v roku 1989 predkožku cez hlavu ?
Bolo naozaj jedinou vývojovou možnosťou spojiť všetko zlé z komunizmu so všetkým zlým z kapitalizmu a korunovať to inkvizíciou ???
28. 1. 2020   na kolaji na oleji
v Amazone želva sedí a cez zuby si cedí:
čo to je?
."
na koľaji na oleji,
stojí vodič vlaku celý,
pokiaľ ho fízli na drezine neojeli.
.
štrajkoval protestoval
že výplatu nedostával.
a dzurindov sudca mu napapuľoval.
.
a teraz stojí železničiar sa bojí
že ho banda znova oholí.
.
Ficova istota krát železničiarova robota
zdvihne z pred stola daňovníka okota.
a zasadne veľká porota za kmeň na kolaji toho okota.
to je sakra robota!!!"
1/1