Názory čitateľov


Názory k článku:
Robotické obchodovanie: Stroje vedia niečo, čo by sme sa od nich mali naučiť

2. 2. 2020   očotuide klustoutka
Ale vážení pri robotickom obchodovaní ide práve o technickú evolúciu, kde horší algoritmus je menej odmenený ako ten lepší algoritmus ktorý je odmenený viac. Evolúciou vznikajú lepšie svižnejšie dynamickejšie a univerzálne adaptabilnejšie štruktúry! Veď tu nejde len primárne o zisk z jedného uzavretého obchodu- robotické obchodovanie je dlhodobá technologická stratégia vývoja ako dosiahnuť na trhu trvalo udržateľný čo najmaximáľnejší zisk nielen z jedného obchodu ale zisk všetkých účastníkov trhu pomocou generovania sebazdokonaľujúcich sa štruktúr algoritmov- je to akýsi svätý grál trhu a jeho esencia; trhu ako základu kapitalistickej spoločnosti(aspoň podľa súčasných ideí).
__
Robotické obchodovanie nie je dranie procesorov naprázdno pri zbytočnom boji algoritmu proti druhému algoritmu a prelievanie a ožobračovanie raz jedného a raz druhého tak ako si to komunisti myslia že centrálne trhovisko akcií je len prázdne tliachanie húb nabudencov ktrorí sa vzájomne ožobračujú pričom nemajú koncept plánovania dopredu hospodárstva v päťročnici.
__
Článok je o kapitalistickej technickej evolúcii a nie o komunistických predsudkoch a nepochopení biznisu vážení!!!
2. 2. 2020   anonym
Roboticke obchodovanie, je cosi, ako keby gambler, poslal do kasina, za seba hrat robota.
Robot v kasine nepije, neje, nekadi, velmi rychlo sa prisposobuje prostrediu, nerozprava sa z krupierom, nerobi vtipy, ani neuraza personal.
Hra a musi hrat, aby vyhraval, mozno sa ciastocne nauci vytvarat protistrategiu, ale je tam preto, aby lenivemu gamblerovi, doniesol peniaze.
Lenivy gambleri, mozu zatial v klude hulit travu, snupat koks, bez rizika zlyhania v praci a bez rizika vyhorenia, infarktu, alebo rozsedeneho hemoroidu, otlacneho ucha od sluchatka, alebo seknuteho krku, za monitorom.
2. 2. 2020   Dobrú Noc
Nedá sa nesúhlasiť s konštatovaním, že podviesť blížneho svojho je ústredným znakom tzv. "demokratickej" spoločnosti.
Je to síce smutné, ale aj v prírode je to presne tak.
Utiecť, alebo zožrať - čo by vlastne ani tak nevadilo, keby s tým ten na nižšej strane potravinového reťazca namal problém.
Nejaký zákerák to však naprogramoval tak, ten čo je žraný pri tom necíti rozkoš, ako pri orgazme - hoci je vcelku jasné, že by to nemal byť problém - keby sme vedeli ktoré neuróny a ako ich prepojiť :(
Isté je, že tí čo žerú pritom majú opačné pocity a až tak sa im to páči, že neváhajú riskovať niektoré trestno-právne postihy - a to aj keby sa hneď obnovil trest smrti.
Ale najvýznamnejší argument je ten, že človek sa nestal človekom preto, že sa choval ako mu diktuje príroda - ale práve z opačného dôvodu - že s prírodou bojoval a objavil civilizáciu ...
Zdá sa však, že čoraz väčšia skupina zúfalo túži dostať sa na na stromy, či do jaskýn a zúfalo točí kolesom histórie dozadu.
Možno to bude tým, že vyššiu formu spoločnosti sme proste nedokázali dosiahnuť a tak treba uvoľniť cestu novému druhu.
Ale akému, keď sme tu len my ?
Muž zrejme tomu, ktorý sme zdanlivo umelo vytvorili - druhu, ktorý vydrží viac, lebo je kremíkový a ktorý je aj výkonnejší, lebo jeho stavebné prvky sú milión krát rýchlejšie, než naše neuróny.
Druhu, ktorý sa nepotí, nekrváca, negrcá, neserie a nestráca vrstvy odumretej pokožky - a tak ďaleko lepšie pasuje do umelého sveta ktorý sme si vytvorili a kam už dávno nepasujeme.
Duhu ktorý je tak čistotný, že ani nepotrebuje žrať mrciny, lebo si úplne vystačí s absolútne čistou energiou zo slnka - ktorej je mimochodom tak nekonečne veľa, že stravu má zabezpečenú na pár miliárd rokov - dokedy iste stihne vytvoriť ešte výkonnejší druh, ktorý vysporiada aj so Zrážkou Zeme s Mesiacom, či expanzii slniečka na červeného trpaslíka.
Proste vývoj nezastavíš ;)
2. 2. 2020   pavol
Myslim,ze si to vystihol tak ,ako aj ja asi myslim rozmyslam.
2. 2. 2020   jozi
lenze tu sa bavis o financnych trhoch .tu ide kazdy do toho s vedomym rizikom ze moze prist o peniaze, ale aj zarobit velke peniaze ktore by inde nezarobil ( pisem o spekulativnom obchodovani,) vsetko su to kseftari a tak tvoje prirovnanie nie je namieste. ked ide hrat sachista sach co robi so superom, klame a zavadza a snazi sa toho druheho prelstit. a ked sa mu to podari tak zarobi tiez. to iste aj pri spekulacii na trhoch.
V normalnom beznom businesse to takto kruto nefunguje
2. 2. 2020   Všetky Blchy Napomoc
Je skutočne milé, že máš ideály o businesse - závidím ti ...
Kam si chodil na ideovo-politické školenie ?
Tú poslednú vetu si normálne vystrihnem (a aj preložím do angličtiny, nemčiny ruštiny - a hoci aj malgaštiny) a budem ju ukazovať ostatným.
Takže keď budeš na nejakej spoločenskej akcii od USA po Činu počuť hromový rehot - od Trumpa cez Svätého otca a Putina až po Kim-Čong-Una, tak som ju práve prečítal :)
Tu si si vlastne zmýlil povolanie - však ty dokážeš rozrehotať aj cintorín :)))
3. 2. 2020   Lubeno
A kto to vlastne plati?
1/1