Názory čitateľov


Názory k článku:
Ak sú akcie smiešne lacné, prečo ich Warren Buffett nenakupuje?

1. 2. 2020   Lež Akovež
By ma zaujímalo, koľko má Warren transplantácií, ale so svojimi peniazmi iste dožije aspoň 120 rokov - aj keď na ňom dovtedy zrejme niekoľkokrát vymenia všetky orgány.
Na druhej strane je to jeho vec a dôležitejšie je sledovať ktorá zlatokopka sa kedy nechala nevinne pretiahnúť, lebo si myslela, že nadržaný producent, či iný miliardár s ňou chce hrať šachy :)
Správa dňa je však iste zlý Kočner a dobrá ruská banka,ktorý tento zloduch znásilnil.
O tom, že sa Kočner v kapitalizme našiel asi niet pochýb, ale predstava dobročinnej ruskej banky ktorá len tak mir-nix-dir-nix ide na malebné Slovensko podporiť šľachtený projekt je už fakt SciFi prevyšujúce aj Matrix ...
Zjavne to neviete, ale banky nepodnikajú z filantropických dôvodov a ak peniaze rozdávajú, tak veľmi dobre vyselkovanému okruhu investorov, ktorí ju založili.
Prípadne aj šikovnému managementu - spravidla obom, lebo je len na nich ako sa zariadia. Keď sa nezariadia dobre, tak niektorého bankového riaditeľa občas nájdu visieť na moste niekde v Londýne - a možno aj opačne - proste tak, ako to už v demokracii chodí a pán Černák tak rád vysvetľuje.
Takže v prvom rade je tu otázka prečo banka MIB dala pánovi Čerepkaiovi 9 melónov ? No buď ju neuveriteľne šikovne oklamal (čo spravidla ide len s pomocou nejakého voleného zástupcu občanov - ktorých máme až priveľa) - ale potom mu tie peniaze nedala - ale naopak, čakala vysoký úrok a teda aj super zisk. Alebo to bol len biely koník - lebo tí nie sú len u nás a na Západe - ale aj v Rusku. Lenže potom banka utrpela škodu v prospech niektorého svojho zamestnanca - ktorý však úplne určite žiadnu škodu neutrpel - to sa v však pri rozširovaní podnikania do cudzích štátov stáva pravidelne.
Tak či tak je ale potom celá story naopak, lebo Kočner banku neobral, ale jej umožnil znížiť straty spáchané jej vedením. Banky totiž síce berú nehnuteľnosti, ako zálohu - ale samy ich neprevádzkujú - ba ani len nepredávajú, lebo ich podnikanie nie je o správe budov a predaji nehnuteľností.
Na to západné banky bežne používajú partnerov - dokonca ani nie realitky, ale napríklad veľké auditorské firmy.
Že to je čo za nesmysel ?
Nie je.
Bankoví zamestnanci spravidla zarábajú veľmi dobre na to, aby riskovali svoj job a tak aj lukratívnu nehnuteľnosť radšej prenechajú firme s renomé, ktorej povesť je nediskutovateľná (v skutočnosti aj s jej zamestnancami sa s troškou kočnerovštiny dá dohodnúť - ale už je to čisté ;)
Pravdou však je, že auditorská firma si tiež snaží udržať čistý štít, takže nehnuteľnosť ponúkne na verejnej dražbe, ktorá je transparentná a nikto do toho nemôže rýpať.
Trik je, že bežní ľudia sa na dražbách boja kupovať, lebo tie nehnuteľnosti sú vždy predávané bez záruky - a v takom stave, akom sú.
Mačka vo vreci - ak sa vyznáš, môžeš zarobiť - ak nie, môžeš prerobiť aj gate (doslova, lebo miestni Čerepkaiovci dokážu z nehnuteľnosti doslova spraviť nebezpečnú ruinu, schopnú spôsobiť 10x takú škodu, akou bola je "atraktívna" cena)
1. 2. 2020   investinegativna novinarka kLs
zhrňme si 2 fakty čo je dostatočný počet na vytvorenie logického súdu či názoru:
_1 Dôkaz:
"Warren povedal svojmu tajnému uniseexákovi v tréme, že to Rusi zabili kapitál, že to bola ruská veľká akcia do ktorej sa kapitál zaplietol len tak náhodou a náhoda neexistuje"
_2:
"Waren bohapusto odcudzil budovu jednej ruskej banky, defakto okradol ruskú mafiu a Ruská mafia nikdy nezabúda a nezabudla ani Warenovi tak že mu zabila kapitál a spreneverila to na neho."
_záver:
A teraz sedí na pr/Lavici Otca všemohúceho okiaľ z pekiel ho príde súdiť sám satan boží za všetky hriechy voči ruskej mafii.
_fízelná poznámka:
Nejedná sa o schvalovanie zločinov usvedčeného vraha jeho omilosťovanie a viera v jeho nevinu vzhľadom na 2 dôkazy, pretože vrah ešte nebol usvedčený, súd stále prebieha a platí prezunkcia neviny, totišto všetci musíme veriť že vrah je nevinný a hľadať iného vraha v spoločnosti vinného z vraždy dokiaľ súd nedokáže vrahovu vinu a až potom môžeme na právoplatne odsúdeného ukazovať prstom, pľuť a kliať v jeho mene. Vínimku tvoria vrahovi advokáti.
3. 2. 2020   daj sa vyšetriť
platí hlavne tá prezunkcia... také žvásty som už dávno nečítal
8. 2. 2020   investinegativna novinarka kLs
Typicky hlava Slováka v zahraničí sklonená a prikyvuje oblečený celý v čiernom a smrdí na nič rozumné nemá čo by rozumné odpovedal a keď sa mu niekto prihovorí a chce mu pomôcť ako k chudákovi úplnej socke tak zahraničnému povie že "daj sa vyšetriť!" čo je asi jediná zmysluplná veta ktorú si Slovák odniesol zo svojho materinského prostredia do zahraničia. Preto sú Slováci takí vítaní v zahraničí a preto Slováci chodia podkutí novými výrazmi zo zahraničia na Slovensko a používajú ich bez hlbšieho pochopenia ako boli použité keď boli Slovákmi počuté a nepochopené...
Počul si niekedy o substitúcii, komplemente štruktúrovanosti... ? asi len o prostitúcii, degremente a prázdnote. Tak ľahko súdiš a tak ľahko môžeš byť súdený!
1/1