Názory čitateľov


Názory k článku:
Matematika dlhu: Závislosť z ktorej sa nedostanete

29. 1. 2020   bormy56
banky psychologicky využívajú sklony ľudí k pechorizmu a predháňaniu sa za každú cenu.
cenu ktorú za to platia je strata slobody.
29. 1. 2020   anonym
Toto by si mal precitat kapitan Danko on by sa len zadlzoval , urcite ale v sukromnom zivote kona inak.
28. 1. 2020   M.V.
Dlh vytvára aj civilizačné zaostávanie asi takého typu ako sa prejavuje denne na Slovensku a do značnej miery pramení aj z prekonaných predstáv o vzťahoch a rozvrstvením bohatstva medzi ľuďmi, ktoré vyplýva z vládnucích výrobných vzťahov. Ťažko sa o tom píše lebo vždy by sa niekto urazil a hlavne tí ľudia, ktorí si myslia, že pri stave populácie 30 miliard dostane ľudstvo zhora zlatý veniec a nastane zlatý vek hojnosti bez dlhov a práce.
28. 1. 2020   anonym
Problem je, ze niekto poziciava, motrokom v takejto kolonii, ako je slovakistan.
V principe by mala byt jednotna europska metrika, na bonitu klientov.
Takemu Germanovi, daju prd makovy a nie uver na kupu bytu, ak nema aspon 20r odpracovanych, nie na minimalke.
Problem je, ze v koloniach su bonitny klienti, vhodny na hypotekarne otroctvo, aj ludia v robotnickych profesiach, predavacky v obchodoch, dokonca aj mukli za pasom.
V zasade nieje problem pozicat aj chudakovi, ale vlastnit ho je potom problem, lebo zakopat nieje humanne.
Treba si pamatat, ze ak by ludske zdroje a motroci, sa prikryvali len takou perinou, na aku maju, musel by sa postarat aj nas kleptokratmi riadeny protektorat, starat o investovanie do byvania najomneho, nielen prehodit starost o byvanie, na mrzke uroky.
Bytov a byvania je dostatok, problem vsak tkvie v tom, ze tam kde je byvanie, nieje praca. Takze ludske zdroje sa stahuju za pracou, najma do miest, kde su drahe byty. Na vidieku nikto nechce existovat. Ani dochodci, ani poberaci davok.
Pritom uz 30 rokov vymierame, no stale sa riesi byvanie pre mladych mamahotelmi, alebo velmi a to skutocne velmi drahym byvanim najomnym, alebo vynutenym vlastnictvom byvania na uver, co saturuje ludske zdroje v prdeli, kde sice nieco zarobia, ale v skutocnosti su to len chudobny vlastnici byvania, bez dalsej perspektivy. V pripade, ze sa poondie pracovny trh, vdaka krize, alebo dalsej priemyselnej revolucii, potom ludske zdroje nesplacajuce, mozu akorat si lizat labu.
28. 1. 2020   Bezvírusová KristieLS z HK
V Číne postavili nemocnicu za týždeň!!! čo na to poviete? Za 4 dni postavili samotnú budovu a za 2 dni napriečkovali odelenia. Na každom oddelení je záchod a na každom záchode Röntgen pre 1200 ľudí a presne taká je veľká nemocnica.
2000 ľudí deň noc stavia v Číne nemocnicu, umierajú v základoch aby mohli iní žiť bez vírusu.
A my staviame 40 rokov nemocnicu na Rázsochách potom ju 2 roky demolujeme a ďalších 50 rokov budeme stavať ďalšiu nemocnicu až kým bude moderná a schopná pojať 1200 ľudí s #koronavírusom ktorí už 92 rokov čakajú v areáli rozostavanej nemocnice na ošetrenie a to preto pretože 40 rokov a 2 roky a 50 sľúbených rokov je práve 92 rokov, ale to nevadí pretože v roku 2070 sa ľudia budú dožívať 140 rokov pretože naše zdravotníctvo sa o nich špičkovo postará a zostane im sľúbených 140-92 rokov čiže 48 rokov konfortného života keď budú konečne ošetrení v Rázsochách v špičkovej novopostavenej nemocnici.
A nakoniec na zamyslenie: "Keby pán boch nekradol tak by 7 dní postavil #Nebo a nie tento #Svet ktorý sa buduje miliardy rokov a rozpadá sa s červeným posunom svetla zvaný aj #Vesmír a keby politici nekradli tak by na Rázsochách stála za týždeň nemocnica tak ako v Číne pre 1200 ľudí na každom oddelení Röntgen kúpelka a záchod."
"Veľkosť Číňanov nie je od zeme po ich uši ale od ich srdca po ich pracovité ruky
a veľkosť slovákov sa meria od kradmej ruky slováka k susedovej peňaženke."
29. 1. 2020   Lekar bez ostychu
V pripade potreby, mame pre cca 2000 ludskych zdrojov, do 3 dni, celu nemocnicu, z parkoviskom, pre 2000 aut, heliportom, priblizne vo vzdialenosti 30km od Blatisravy.
Aj karantennu zonu, komplet vykurovanie, klimatizaciu, betonova stavba, prakovisko je asfaltovane.
Outlet voderady, ak by bolo potrebne, tak Cerveny Kriz, ak by dodal kontajnerove RTG, alebo by sme neposlali do Afganistanu nase CT a RTG, alebo by armada demontovala to, co nechala vo vojenskej nemocnici pri Cervenom Moste, mame kompletne vybavenu modernu nemocnicu.
Staci ju vystriekat ajatinom, aby to tam malo nemocnicnu atmosferu, natahat igelitove zasteny z PE folie, na snury, nahadzat na zem matrace, pripadne z vozikov nakupnych, spravit pojazdove postele.
28. 1. 2020   fero z BA
a to je aj prípad Slovenska - dlh krajiny stúpa raketovým tempom a ficovoliči plesajú
28. 1. 2020   Dig
Pre svoju hlúposť nevidia dôsledky.
28. 1. 2020   Myjavčan
Aký národ, takí politici. Aký je vzťah Slovákov k majetku a hodnotám budovaných za generácie? Aký je vzťah Slovákov k práci a k boju za svoju pravdu? Odpovede na tieto otázky sú odpoveďami aj na iné.
1/1