Názory čitateľov


Názory k článku:
Niektoré slovenské domácnosti nedokážu platiť účty za bývanie načas

26. 1. 2020   anonym
Problem nevidim v tom, ze niektore domacnosti nedokazu platit ucty, ale vidim problem v tom, co znamena niektore.
Niektore je mnozne cislo, neurcitok alebo je to prevazna cast, skryta za slovo niektore?
Vlastne sa jedna o subeh pracujucej chudoby, hypotekarneho otroctva, energetickej chudoby a kolonialne sposobu, oznacenia problemu, ako "niektore" domacnosti.
26. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Avšak v prípade tzv.DPH platia všetky domácnosti viac ako sa od nich požaduje, viac ako sa im nariaďuje, viac ako sa im prikazuje . . .
25. 1. 2020   lou
Síce pár eur na výpatách pridajú, ale vzápätí nám naše sociálne aj opozičné strany prinesú zákony, čo nám zvýšia ceny potravín, energií, bývania. Ďakujeme vám, my občania žobráci. Hlavne že sebe ste si platy navýšili o 1700 € hradní zbojníci.
25. 1. 2020   kukuc
Vážená slovenská vláda, mám na dnešnú dobu veľmi dobrý mesačný plat 500 EURO čistého. Napriek tomu Vás žiadam o pridanie 292 EURO mesačne, aj keď podľa Vás je tento plat postačujúci. Môj plat by po zvýšení predstavoval 792 EURO, čo je stále menej ako majú napríklad v Grécku.
Svoju žiadosť odôvodňujem takto: Mám dve deti a ženu, ktorá je s nimi v domácnosti. Bývame v jaskyni, nájom neplatíme. Mydlo a pracie prostriedky nekupujeme a pretože sa umývame v potoku, neplatíme ani za vodu.
Za elektrinu a plyn tiež neplatíme, pretože žiadne spotrebiče nevlastníme. Odevy a obuv taktiež nekupujeme, pretože ich zhotovujeme z kožiek lesnej zveri.
Do práce chodím pešo, teda peniaze nepotrebujem ani na MHD.
Na dovolenku ani na víkendy nikam nechodíme, do kina a do divadiel už vôbec nie. Náš rozpočet vyzerá takto:
Raňajky: 2 rožky a voda z potoka – 0,20 EURO Desiata: 2 rožky a voda z potoka – 0,20 EURO Obed: polievka a guláš z bufetu – 3,00 EURO Olovrant: 2 rožky a voda z potoka – 0,20 EURO Večera: polievka a guláš z bufetu – 3,00 EURO; 1 osoba na deň: 6,60 EURO, 4 osoby na deň (otec, matka a 2 deti): 4 x 6,60 = 26,40 EURO, Na 1 mesiac: 30 x 26,40 EURO = 792 EURO. Váš úctivý občan a pravidelný volič.
Odpoveď vlády: Na večeru sa netreba prepchávať, stačia Vám 2 rožky a voda z potoka, veď guláš je ťažký na žalúdok. Potom Vás to bude stáť iba 456 EURO a ešte Vám 44 EURO zostane. Takže ešte stále je Vám z čoho zvýšiť daň a my poslanci si môžeme zvýšiť platy … S pozdravom váš parlament
25. 1. 2020   anonym
8% nazvete niektoré ? už napíšte pravdu,že EU je novodobé otroctvo a cesta do pekla
26. 1. 2020   Jaro
Co s tym ma spolocne EU? Bolo by to bez EU lepsie ? Zase zvalujes vinu na niekoho ineho. EU s tym nema nic spolocne , problem je priamo v ludoch . Velka cast z nich nevie s peniazmi vychadzat. Poznam osobne , viem kolko zarabaju. Ked maju peniaze , tak chodia hned po vyletoch , kupuju naozaj zbytocnosti a potom im odpoja elektrinu , plyn... Skoro nikomu sa nechce vzdelavat , zlepsovat si kvalifikaciu...len chcu a hned. A to , ze nie su peniaze napr. na podporu slobodnych matiek s detmi, ludi so zdravotnymi problemami atd. nie je chybou EU , to je nas problem, ze dovolime politikom aby to tu rozkradali a smiali sa nam este aj do tvare. EU ale dava ludom mnozstvo prilezitosti ktore by bez nej nemali.
26. 1. 2020   apoliticky
A predstav si...ze bez EU by bolo Slovensku lepsie !...a priam vynikajuco by bolo keby slovaci KONECNE zacali volit ROZUMOM a nie podla reklamnych bilboardov a pochybnych prieskumov ! ...Slovač ma len takych politikov a vladu aku si zvoli, resp. zasluzi !
25. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri účtoch za bývanie /a nie iba pri týchto účtoch/ si všimnite z čoho alebo z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
1/1