Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako banky pred krízou: Kto zaplatí biliónový účet za zelenú dohodu?

26. 1. 2020   yzyz
Nikto ... Je to hlupost-utopia a nerealna realita! Uz vedci v 60-70-80. rokov minuleho storocia hovorili ze pride nova naopak doba ladova. 99. percent zelena dohoda v Europskom zvaze zostane navzdy na papieroch! Na ropu ide cela moderna ludska civilizacia nic viac a nic menej ... Rusi-Sovietsky zvaz si naplanovali ze TOKAMAK akoze nova lacna energia za ropu mala prist na zaciatku 80. rokov minuleho storocia. No kde ZSSR dneska tak!
26. 1. 2020   Coronavirus na Hrad !
Analýza vývoja ekonomiky za posledné polstoročie ukazuje, že všetko vždy zaplatili dôchodcovia prostredníctvom inflácie.
Presnejšie povedané sporitelia - lenže nie je sporiteľ ako sporiteľ - lebo niektorí šetria dobrovoľne a niektorí nútene.
Nuž a najviacej - samozrejme - zaplatili tí, čo šetria z donútenia - a to sú práve dôchodcovia, ktorých štát núti šetriť na dôchodok (a iné odvody).
Je to pritom zákernosť jak sviňa, lebo z optimistického pohľadu to je chvályhodná sociálna služba, ktorá má jedinca zabezpečovať v starobe - z iného pohľadu to však je ohavný zločin - lebo sporiteľ nedostáva to čo sporil - ale znehodnotené peniaze s dramaticky nižšou kúpnou silou - vďaka inflácii.
Peknou ilustráciou sú petržalské paneláky.
Byt ktorý pred 30-timi rokmi stál 100.000,- Kčs dnes stojí 100.000,- Eur - čiže jeho hodnota sa zdanlivo zvýšila 30x - čo je naozaj gigantický úspech demokratickej ekonomiky - keďže aj idiotovi je jasné, že hodnota toho bytu musela poklesnúť - už len skrz odpisy.
A to je aj naozaj pravda - trik je v tom, že sa 30x znížila kúpna sila meny :(
Teraz nastúpi demokratická úderka a začne blabotať, že sa aj 30x zvýšili platy.
Iste - tým, čo sú zamestnaní. Lenže to neplatí práve pre dôchodcov - lebo aj keby chceli, tak ich už nikto nechce - pretože príliš veľa vedia a zažili príliš veľa sklamaní - takže sú nebezpeční, neopiteľní rožkom a nemotivovateľní kalerábmi - čiže ich radšej žiaden mladší manager a podnikateľ nechce - a niektorí sú aj naozaj zdravotne kaput (pričom nie všetci sa prepili a prefajčili).
Okrem toho starší muži sú neporovnateľne sexuálne atraktívnejší pre mladé a krásne sekretárky, pretože na to nejdú ako barani a doprajú za hrsť orgazmov aj druhej strane (v rámci predohry ;)
Pri tejto krádeži pritom nejde o malú sumu - ale o tisícky miliárd - pričom je úžasné, že "komunisti" a "demokrati" robili a robia - v dojemnej zhode - presne to isté :(
Možno to bude tým, že to ani neboli "komunisti" a ani nie sú "demokrati" - ale, ako nám plasticky ukázala Kočnerova threema - sú to len obyčajní zmrdi, ktorí by za trestné činy inflácie a zvyšovania štátneho dlhu mali byť zo Zákona potrestaní - bohužiaľ však tie "zákony" robia oni - čo je aj dôvod, prečo sú také, aké sú :(
27. 1. 2020   anonym
Sytem je vadny a produkuje ludi, co ten system udrzuju. Vecny kolobeh houna v prirode..
Stary muz, dochodca, je atraktivny nielen lizingom, ale najma schopnostou zabezpecit zenu z ditatom. Ostane jej vdovsky dochodok.
Ostatne, je uz nechutna pornografia.
26. 1. 2020   anonym
Prelozene z newspeaku:
Ide najma a predovsetkym o to, ako vytiahnut z vackov motrokov peniaze, bez ohladu na nasledky a moznosti kompenzacie.
Ked to neslo podobrotky, bankstersky na sposob "to big to fail", tak to skusia zelenou cestou "EK green shit, everybody eat".
1/1