Názory čitateľov


Názory k článku:
V roku 2019 platili Slováci za štvorcový meter bytu v priemere 1 859 eur, čo je medziročne viac o 11 %

21. 1. 2020   Zblata Dokaluže
Hm - a to má byť úspech kapitalizmu a tzv. "demokracie" ?
Za totality sa rozprával vtip o RVHP (to bolo niečo podobné ako EU - akurát na východe a s dominanciou Moskvy a nie Bruselu - pričom Moskva aspoň mala plyn, ropu, oceľ a jadrové palivo).
Stretne Fero Jana:
"Kamže vlečieš toho prašivého psiska ?"
"Idem ho predať do RVHP"
"Predať ??? A koľko ti dajú ?"
"Iste aspoň milión ..."
"Si sa už načisto zošalel ? Však toho nevezmú ani do kafilérie a ani keď mastne zaplatíš ..."
O týždeň stretne Fero Jana znovu a začne posmešne:
"No čo, prdeal si psíka predal ?"
"Iste, predal"
"A koľkože ti v tej RVHP dali ?"
"No, ako som čakal - milión a dvesto tisíc"
"Čože ? To nemôže byť pravda - netáraj !"
"Nuž dali mi dve prašivé mačky po 600.000,-"
21. 1. 2020   Death End
Takže zo svojho super platu - ktorý je iste aspoň 30x vyšší - než za totality, si kúpite presne to isté, čo si za komančov kúpil bársktorý roboš (ak to nedostal zadarmo - napríklad, ako štátny, či podnikový byt).
Kúpite si síce neporovnateľne kvalitnejšie auto - ale s ním nemôžete jazdiť, lebo cesty sú preplnené magormi, policajtmi a kadejakými zábranami - a hlavne nemôžete slobodne, bezstarostne a zadarmo parkovať hocikde a aj rovno pred vlastným vchodom (čo bolo normálne ešte do roku 2000)
Nuž, ale pravdou je že sú pomaranče aj banány - akurát zubár už nerobí zadarmo a už vôbec nie zlaté korunky (tie však už aj tak neletia - ale možno práve preto ;)
Ale asi najväčšie víťazstvo je, že môžete slobodne cestovať - podívať sa, že ani inde sa vývoj nezastavil - a tak ste voči tým bohatším stále rovnako chudobní, ako ste boli aj v minulosti.
Do Severnej Kóreje však radšej nejazdite, lebo sa len zbytočne nahneváte, že tam už dávno majú metro a tu vám budú len donekonečna tlačiť kaleráby, prečo to nejde.
V skutočnosti to nejde len preto, že ak sa k cene metra prirazia všetky provízie a ostatné úplatky - tak je to fakt premrštená cena.
Ak by ste však vyhnali všetkých tých príživníkov a zmrdov, čo na tom demokraticky parazitujú - tak by tu mohli byť metrá aj dve ...
21. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri cene bytov, a hoci aj za štvorcový meter, si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je
21. 1. 2020   EXI
HNUSNY SPAMMER ROBOT ... PRESTAN S TYM UZ KONECNE TAK AKO TEN POMATENEC S VUBkou !!! KAZDU DISKUSIU TU SPINIS S NADEJOU ZE NIEKTO TVOJ MINDRAK ZA TEBA VYRIESI. AK MAS PROBLEM ZACNI HO RIESIT NAPR. NAVSTEVOU PSYCHOLOGA ALENO SI ZALOZ STRANU DOSTANES HLASY A BUDES MAT MOZNOST TO ZMENIT A NIE TU HUCKAT INYCH NECH TO ZA TEBA RIESIA LEBO URADNICEK UPOZORNUJE!.
21. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Nie som robot.
O podvode tzv.DPH na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch predkladám od roku 1993 ekonomické fakty. S matematickou istotou.
Od roku 1978 /ešte z čias EHS/ s prestávkami dodnes pôsobím v mnohých krajinách EÚ aj mimo nej. Žiadna emigrácia. Žiadny úradníček.
Pri narábaní s tzv.DPH sú porušené zákony najvyššie, prírodné v tomto prípade matematické.
Dnes o podvode tzv.DPH na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch vedia na Slovensku státisíce.
21. 1. 2020   anonym
tak ked to vedia uz nemusis pisat....
21. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Iba na upresnenie.
22. 1. 2020   EXI
Nikoho tu nezaujimaju tvoje jalove upresnenia, neschopneho a zatrpnuteho, co vsade bol ... vsetko videl a na vsetko ma nazor pretoze ma patent na mozog. Cintoriny su plne nenahraditelnych ludi. Ked chces zmenu zacni od seba. Ak chces zmenu musis prist s navrhom a zmenit zakon ... na to ale potrebujes hlasy v parlamente. Je uplne zbytocne tu hladat stupencov tvojej viery (sekty), nic sa tu nevyriesi, len infikujes ostatnych svojim negativiznom a postojom k zivotu za ktory si si ale sam zodpovedny.
22. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Nie je to jalové.
O podvode tzv.DPH na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch upozorňujem na rôznych fórach a tiež osobne od roku 1993.
Píšem a uvádzam ekonomické fakty podložené matematickou istotou.
O podvode tzv.DPH na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch vedia o.i. na MF SR, na FS SR, na DÚ, na Akadémii daňových poradcov, v Slovenskej komore daňových poradcov, v NR SR /o. i. poslankyňa Veronika Remišová, poslanci Mihál, Rajtár, Galko, Klus . . ./ na SAMO . . . ďalej v NAKA a na Finančnej polícii, na Úrade vlády, na NKÚ . . . ďalej sú to redakcie o.i. RTVS, TA3, denníka Pravda, HN . . .
Nepíšem jalovo. To v žiadnom prípade.
23. 1. 2020   A. Einstein
Je šialenstvo, ak robíte stále to isté, no zakaždým očakávate iný výsledok.
23. 1. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri fenoméne tzv.DPH predkladám ekonomické fakty. Fakty sú fakty a faktami zostávajú. Nedajú sa meniť alebo prekrúcať, keď sú raz faktami. Navyše sú v tomto prípade ekonomické fakty podložené matematickou istotou. Ako sa ľudovo vraví: Matematika nepustí. Výsledok je v tomto prípade všeobecne známy tak od roku 1920. A síce: Tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/, pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./, tento nekalý nápad a výmysel podvodníka Karl-Friedricha von Siemens z roku 1919 je podvodom na spotrebiteľoch, zákazníkoch a vôbec na občanoch.
21. 1. 2020   anonym
Myslis toho druheho uchyla s poistenim ? hahaha. Je to fakt trapne tu uz len psychiater pomoze...
1/1