Názory čitateľov


Názory k článku:
JBC Energy: Prevrat v Iráne by dostal ropu na 40 dolárov

15. 1. 2020   anonym
Rusi sa boja prevratu v Irane, pokles ceny roby na 40 dolarov ich vrati do doby kamennej.
29. 1. 2020   Vodník Čľupko
Asi ťažko, lebo - podľa demokratickej tlače - tam stále sú (okrem Moskvy).
Bohužiaľ to asi je aj pravda.
Horšie je, že keď sa dívam na fotky z čínskeho Wu-Chanu, tak mi je jasné, že v tej dobe kamennej sme aj my :(
Lebo keď my sme sa už bláznili na Žigulákoch a nomenklatúra jazdilana 613-kach, tak čínski kuliova ešte behali bosí s rikšami a ich nomenklatúra jazdilana bicykloch.
Je však možné, že ten vírus 2019-nCoV je naozaj z vojenských biologických laboratórií - nebol vyvinutý ako bojová biologická látka - ale ako biologický "delobuch".
Tréningová látka pre vyskúšanie evakuácie a mobilizácie veľkého rozsahu pre nacvičenie obrany pred odvetným nukleárnym útokom ...
Ak na vojenskom cvičení niekoho trafí vojenský delobuch - tiež ho môže zabiť - z hľadiska armádneho cvičenia niekoľkých desiatok tisíc vojakov je však jedna fatalita prípustná (tak ako hory mŕtvych v doprave pri výrobe automobilov).
No a na rozdiel od Rusov, ak by Čínsky preventívny jadrový úder doviedol USA do doby kamennej čo i len na niekoľko hodín - tak sa z toho už nevymotajú, lebo sú príliš zhýčkaní technologickými vymoženosťami modernej civilizácie. Rusi by si to zrejme ani nevšimli a nerušene by pokračovali v práci ako na ostatných troch černobylských reaktoroch po výbuchu toho štvrtého (akurát by vypili viac vodky) ...
Že Čína nesmie mať plán preventívnej jadrovej vojny, lebo by to bolo neľudské,nemorálne a neetické ?
Nuž pravda.
Ale USA ho majú od roku 1962 (Eisenhower - SIOP-62 - dnes už dávno odtajnený aj so zoznamom predprogramovaných cieľov strategických rakiet, driemajúcich v podzemných silách Severnej Dakoty - niekoľko z nich aj na našom malebnom Slovensku ...)
19. 2. 2020   anonym
Co to prosim ta trepes? Keby Nemecko, Amerika, Anglicko a dalsie zapadne staty postavili tovarne na Slovensku ako ich postavili v Cine tak by Slovensko bolo vystavane iba z mrakodrapov. Cinania naozaj 40 rokov dozadu ani nevedeli ako funguje traktor, vsetko co tam je a co vedia je zo zapadu oni iba dodali pracovnu silu. Tak isto je to s Ruskom, keby Europa 60 rokov nekupovala z Ruska ropu a plyn, tak este stale zili v zemljankach.
Rusi sami vypracovali spravu v ktorej stoji, ze keby Europa 3 mesiace sabotovala rusky plyn tak nastane kolaps ruskej ekonomiky.
1/1