Názory čitateľov


Názory k článku:
Až 70 % Slovákov býva vo vlastnom bez hypotéky

14. 1. 2020   oleg
Ved mladi zaplatia hypoteky aj dochodky starych a ked potom pride cas, zaplatia si aj svoje dochodky. O nicom nerozhoduju a tak nic nemaju, smutne ..
14. 1. 2020   erik
toto je dobry priklad toho ako sa robia nepravdive a zavadzajuce statistiky, nakolko pouzivaju zlu metodiku vyskumu. Za obyvatela vlastneho domu, teda podla statistiky obcana, ktory byva vo "svojom" sa povazuje v tychto statistikach aj syn, dcera, otec, mama v dome, ktory nema ztazenie hypotekou.ja neviem ci je ta metodika vyskumu zamerna, alebo su slovenski uradnici taki sprosti.
14. 1. 2020   erik
takisto tupa j statistika kvalit zivota, kde sme na tom velmi dobre, kedze v zapadnych krajinach je miera chudoby napriklad 800eur ziv.minimum, na sk 200. a kedze za 200 eur by clovek neprezil, tak taki ani nie su, tym padom je na tom slovensko lepsie ako nemecko, ci holandsko, co sa tyka chudoby. tupe statistiky, ako ich tvorcovia
14. 1. 2020   erik
trvale bydlisko nie je byvat vo svojom vy tupe uradnicke sracky
14. 1. 2020   M.V.
Veru preplnené domácnosti sú všade veľký rébus, veď aj prima. cz priniesla reportáž o Ahmedovi z Hamburgu, ktorý si priviezol dve ženy a 6 detí zo Sýrie, žije v prenajatom dome a keďže plánuje ešte dve ženy s perspektívou 20 detí (naozaj 20) a teraz čakajú siedme verí, že dostane väčší dom a vlastne ani nevie koľko dostáva podporu na mesiac a verí, že ich Nemecko uživí. S deťmi sa hrá veľmi rád.
14. 1. 2020   oleg
Keby to bolo u nas a nie v nemecku, dostal by aj vyhradene parkovacie miesto od statu. U nas ho dostane kto nepotrebuje a ti co ho naozaj potrebuju dostavaju zial len malu podporu od statu.
14. 1. 2020   anonym
A co z toho vyplyva?
Prelozene volne z newspeaku.
Ze vlastnictvo byvania, je vynuteny stav, ktory vobec neznamena, ze sme bohaty, ani dokonca neznamena lepsiu kvalitu byvania, zivota, prilezitosti, moznosti stahovat sa za pracou.
Je to vlastne saturacny stav, blokujuci urcitu u cast ludskych zdrojov v krajine.
Mnoho nehnutelnosti je sice vlastnenych, ale kusok dalej, mimo dojazdovu vzdialenost do prace v BA, su mnohe nehnutelnosti prazdne, alebo len nudzovo udrziavane, avsak ludske zdroje pracuju mimo svoje bydlisko, kde maju trvaly pobyt.
Bud pracuju v zahranici, alebo v hlavnom meste. Tam ziju nastohovany po 5-8 ks v najmoch, za ktore musia platit agregovane najomne.
Nakolko sa nove ludske zdroje nerodia, napriek baby boomu, po roku 2009, stale umiera viac ludi, ako sa novych ludskych zdrojov, motrokom narodi.
Vynimku tvoria len etnika, ktore sa mnozia na plne davky, byvaju v alternativnom prostredi, alebo vo vylucenych lokalitach, osadach a slumoch. Tieto etnoka maximalne vyuzivaju prostredie, ktore umoznuje alternativne sposoby byvania, ktore ma minimalne naklady, na vykurovanie pouzivaju alternativne sposoby decentrlaizovanych vykurovacich zdrojov, od ukradnutej biomasy drevnej hmoty, po spalovanie odpadu. Usetrene naklady na byvanie a vykurovanie, dokazu investovat do vonocasovych aktivit, pocnuc mnozenim sa na plne davky, cez rozne skupinove cvicenia, pripadne zazitkove pobyty v statnych ustavoch.
Taketo alternativne zitie, byvanie, fetovanie, si nemoze pracujuca chudoba dovolit, je zviazana z vlastnictvom nehnutelnosti, miestom pobytu a miestom vykonu prace, zamestnania.
1/1