Názory čitateľov


Názory k článku:
Je čas ukončiť experiment s negatívnymi úrokovými sadzbami

10. 1. 2020   jim45
Inflacia +2% znamena urok na hypotekach cca 4%. Inak povedane skoro vsetci co maju hypoteku idu pod most. A to si nijaka vlada nedovoli. Zaporny urok bude pokracovat dalej az do uplneho kolapsu ekonomiky.
10. 1. 2020   anonym
Len tak premýšľam, úroky sú na hypotéke pod 1% a výnosy na vkladoch sú blízko 0%. Kto, ktorá banka by bola ochotná zvýšiť úrok na vkladoch a z čoho by mala vyplácať "zisk/úrok"? Veď ktorá inštitúcia by bola ochotná sa v dnešných časoch deliť o svoj zisk s plebsom a prečo?
10. 1. 2020   jim45
Pochopitelne treba inflaciu 2%. Ale ako to teraz dosiahnut, ked si vsetci zvykli na lacne peniaze.
10. 1. 2020   fero z BA
úplne choré.. tí bankári, ktorí preferujú a pretláčajú negatívne úrokové sadzby sú zrelí na vyšetrenie a nie zastávať dôležité hospodárske funkcie. To úplne popiera princíp peňazí
10. 1. 2020   Jozef
Pred vyše rokom som napísal, že agresívna reklama a súčasní bankári potopia svetovú ekonomiku. Stále si to myslím.
10. 1. 2020   Lokálne Ochladzovanie
Je pravda, že v prírode majú právo na prežitie iba tí najsilnejší, najrýchlejší najdravejší, najinteligentnejší, najzákernejší, najkrutejší a hlavne tí čo majú najväčšie šťastie.
Tí ostatní si nezaslúžia žiadne zľutovanie, ohľady, a za svoju neschopnosť musia kruto zaplatiť.
Problém je, že človek je jediné zviera, ktoré sa vymklo tomuto brutálnemu prírodnému rádu civilizáciou - ktorá mu umožnila zvíťaziť práve tvrdým a tisícky tokov trvajúcim bojom proti satanskej prírode.
Lenže človek napokon tak zmagoril, že to už nechápe, prírodu považuje za najväčšie dobro, čo je BIO je sväté, vymyslel si dedičný hriech globálneho otepľovania a ešte si aj vytvoril ekonomické zákony, ktoré sa snažia tie prírodné kopírovať.
Na druhej strane, ani dinosaury neprežili a dobre je ;)
10. 1. 2020   erik
je ces prestat klamat ludi s tymi dristami tzv. expertov o tom, ze firmy nechcu uvery... ale chcu, len uvery nedostanu... uvery dostavaju len korporacie, ktore s peniazmi hazarduju na ukor danoveho poplatnika, ktory sa stava otrokom.
10. 1. 2020   jim45
Len ako to dvihanie inflacie dopadne. Treba ju zdvihnut na +2%. To hypotekari neunesu, hlavne ti, co maju hypoteku "na krv". K tomu klesnu ceny nehnutelnosti a dopadne to tak, ze im byt zoberie banka a este budu splacat rozdiel medzi cenou bytu a zvyskom hypoteky. K tomu najroznejsie poplatky. A to bude "richtige Scheisse".
10. 1. 2020   romantische scheisse katze
a na to mnohi cakaju, co si chcu riesit byvanie za ine, ako tie dnesne nafuknute ceny nehnutelnosti.
1/1