Názory čitateľov


Názory k článku:
Nová premiérka hovorí o štvordennom pracovnom týždni

8. 1. 2020   lofo
Fínska vláda poprela, že by zvažovala štvordňový pracovný týždeň, ako v uplynulých dňoch špekulovali médiá. Premiérka Sanny Marinová myšlienku len zmienila vlani v auguste ako ministerka dopravy v panelovej diskusii. (bloomberg)
https://www.blo omberg.com/news/artic les/2020-01-07/finlan d-dispels-media-myth- pm-is-considering-a-4 -day-work-week .... všetky média sa idú poblázniť. Zasa typické pre Slovač. Ako ovečky sa budú hnať za dezinformáciami.
8. 1. 2020   M.V.
Aj u nás bola dlho len každá druha sobota voľná, ale potom začali v rozhlase hovoriť, že medzi výrobou a spotrebiteľom panuje nedorozumenie, teda inak povedané sklady sú plné a odbyt viazne. Jedenkrát sa znížili centrálne ceny všetkých tovarov aj lokomotív a zaviedli sa všetky soboty voľné, ale pôvodne bol v sobotu 6 hodinový pracovný čas a v skutočnosti sme to zaplatili zaostávaním. Neviem, čo urobia vo Fínsku so zdravotníctvom a zrušenými pracovnými pozíciami. Asi otvoria nejakú mimovládku na boj za prijatie Istanbulského dohovoru alebo niečo podobné ak tak už neurobili.
8. 1. 2020   buko1
4 dni po 6 hodín? Za prvé som zvedavý kde zoberie Fínsko ľudí aby pokryli ten výpadok vo výrobe a službách (asi sa nebudú rozhŕňať 2 pruhy na ceste, ale iba jeden) a za druhé - som zvedavý ako sa budú tešiť Fíni že dostanú len 60% súčasného príjmu - predsa len - je rozdiel robiť týždenne 40 hodín za 10€ na hodinu (400€) a robiť 24 hodín za 10€ na hodinu (240€). Alebo si tá ekonomická analfabetka myslí že pri skrátení pracovného času budú zamestnávatelia schopní platiť rovnaké peniaze???? Neviem, ale takí sprostí neboli ani komunisti. Skrátenie o pár hodín (v prípade Francúzska išlo o necelých 9% týždenného času) dokáže zamestnávateľ vykryť nižším rastom miezd v niekoľkých nasledujúcich rokoch, ale skokovo skrátiť produktívny čas o 40% nezvládne žiadna ekonomika a už vôbec nie tá Fínska.
7. 1. 2020   anonym
A z heslom "Slnieckari vsetkych kolonizatorov spojte sa" budeme makat este aj v nedelu.
Lebo sme v kolonii.
7. 1. 2020   trader
Vo Finsku sa to dá.Tam systém funguje.Nekradne sa,korupcia nízka,vysoká ekonomika, celkovo poriadok.
7. 1. 2020   jojo
ta na Slovensku , poniektorí robia iba dve hodiny aj to try krát do týždňa , určite bola na výzvedy na Luniku.
7. 1. 2020   ROBO
alebo v slovenskom parlamente...tam tiež robia hala-bala občas
7. 1. 2020   anonym
try krát ... dve chyby v jednom slove ... ty si tiež jeden z tých vzdelanejších :-D
7. 1. 2020   lues
Na SK sa skôr dočkáme šesťdňového pracovného týždňa...a za 30 % fínskeho platu
8. 1. 2020   anonym
tak :) :)
1/1