Názory čitateľov


Názory k článku:
Stav úverov na bývanie presiahol sumu 30 mld. eur

24. 12. 2019   anonym
Ludske zdroje musia vlastnit, nie ze by chceli. V nasej kolonii, je zavedeny trend vlastnenia, bez ohladu na nasledky, nakolko nemame najomne byty.
Najomne byvanie, umoznuje prilis velku mobilitu ludskych zdrojov, vlastnictvo byvania hoci aj na uver, je poistkou kleptokracie. Spomaluje sa utek a masivny exodus ludskych zdrojov, zabranuje sa vyludnovaniu chudobnych regionov, nafukuju sa ceny byvania a vpripade velkeho pruseru, bude zase moznost vyvlastnovat, zostatnovat a robit klucky a triky z prebytkom a stale sa zabezpeci "kontinualny nedostatok".
V nasej kolonii, sa kleptokracia a system ako taky, zbavil problemu byvania a preniesol ho na ludske zdroje. v podstate je to ako podla hesla "nevlastnis-nebyvas , nebyvas-Nezijes".
Vsetko funguje ale len urcity cas. Rovnako ako bol neudrzatelny trend statneho byvania a statnej bytovej vystavby za sociku, tak je neudrzatelny trend vlastnictva bytov a najma vynuteneho vlastnictva na uver.
Problem uplne zakladny, je vymieranie. Od roku 1989, sa pocet obyvatelov nezvysil, naopak znizil. Jedine co trendu stahovania v ramci SR napomaha, je vysoka koncentracia a stahovanie do miest, popri stale starnucom vidieku, kde dozivaju a udrzuju nehnutelnosti rodicia milenialov. Po 30 rokoch, este tak 10 rokov sa moze udrzovat trend tohoto servisu, ale nie na veky.
Stary ludia z miest, nemozu ist umierat na vidiek, chybaju sluzby, nilen phrebne. Rovnako nemozu odist dochodcovia zit do Rumunska, alebo na Ukrainu, hoci ich dochodky by zabezpecili velmi slusny zivot, Slovenskym dochodcom, napriklad v Kieve. Naopak mlade ludske zdroje, by mohli prist zarabat do SR, byvat by mohli v bytoch po dochodcoch, tak nejak na vymenu.
Ale preco to nejde, je jasne. Ani z Blatisravy sa na stare kolena, po skonceni aktivneho zivota nestahuju do Kosic, alebo do Presova dochodcovia.
Problem sa vyskytne, az v priapde velkeho mnozstva vypadku pracovnych miest, ale aj na to sme zvyknuty, len nie v BA, kde by taka 20-30% nezamestnanost, asi velmi pokrocilo rozlozila urcite standardy a trendy, nielen v oblasti byvania.
25. 12. 2019   dino
Prečo to dochodcovia nevedia? Lebo ich to život nenaučil. Prečo nepredajú všetky veľké a nevyužívané nehnuteľnosti a nepoužijú tieto prostriedky na svoj lepší a krajší život? Strach z vlastných detí. Čo poviete svojím rodičom keď predajú svoje nehnuteľnosti a tieto prostriedky použijú na kvalitnú opatrovateľskú službu. Nebude sa dediť. Nevieme si užívať život, nikto nás to nenaučil. Len závidieť západným dôchodcom ako cestujú a naši sedia doma vo velkých zaprdených domoch na vidieku
25. 12. 2019   M. V.
Na Slovensku je náročné nielen dosiahnúť vlastné bývanie, ale aj jeho obnova po 30 rokoch ako výmena všetkých spoločných časti od výťahov, rúr, podlahy, osvetlenie. To je zadĺženie na 20 rokov napríklad do Šátneho fondu rozvoja bývania. Všetko je rto skrytá chudoba. Z Trenčína som počul v rozhlase otázku prečo si bezdomovci nehľadajú byt a vracajú sa do lokálneho útulku? Ozaj prečo??? Nikto nevie. Počet obyvateľstva vzrastá asi o 5000 ročne, celosvetovo asi 80 miliónov - nasťahovali by sa sem radi, ale nie za prácou na poli.
1/1