Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovákom porastú náklady na bývanie, už teraz patria k najvyšším v únii

21. 12. 2019   anonym
Nieje to nic nove, vzhladom na to, ze sme koloniou, alebo dominiom EU.
Pracujuca chudoba, tvori hypotekarne otroctvo, koli drahemu byvaniu.
Vysoke vydavky na byvanie, vytvaraju aj energeticku chudobu.
Chudoba je dedicna.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Pracuj %C3%ADc%C3%AD_chudoba
Podle jedné z definic jsou pracující chudí lidé, kteří za svou práci obdrží méně než 60 % mediánu příjmu, v případě domácností se jedná o ekvivalizovaný příjem
https://energok lub.sk/sk/clanky/anal ytici-potvrdili-slove nsko-trapi-energetick a-chudoba/
Energetická chudoba: Keď nie je definícia, nie je ani problém
https://euracti v.sk/section/energeti cka-ucinnost/news/ene rgeticka-chudoba-ked- nie-je-definicia-nie- je-ani-problem/
20. 12. 2019   Ivan
Zlatí komunisti.Chceli ste kapitalizmus, tak tu ho máte. Pred rokom 1989 som platil nájom za 3izbový byt 180 Sk, to je asi 6 Euro.Teraz platím 280 Eur. To je 47 násobok.
20. 12. 2019   enviro aktivista
Kúrite drevom? Chcete tým ušetriť na plyne?, či elektrine?
Od januára 2021 si povinne namontujete filter na komín alebo zaplatíte emisnú povolenku!
Hlboko si siahnite do peňaženky milí Slováci. Nová vláda vám to už chystá.
To preto aby ste neznečisťovali prírodu.
25. 12. 2019   ekozavislak
hm, asi tazko. aj male dieta vie, ze taky maly filter na mikrocastice zatial neexistuje.
20. 12. 2019   jojo
slovaci su ako teliatka, budu spokojni, ake su uzasne lacne uvery a hypoteky a budu sa stale dalej extremne zadlzovat miesto toho aby vysli do ulic ako francuzi a demonstrovali za vyssie platy !!!
20. 12. 2019   fero z BA
vo všeobecnosti rast cien na Slovensku spôsobujú ficove ISTOTY a nedostatok konkurencie
20. 12. 2019   bingo
Trepes cocotinyy,Ty istota!!!!
21. 12. 2019   topo
bingo, trepes ty - 10 rokov "socialnej" vlady smeru. na zaciatku naklady na byvanie 14% po desiatich rokoch 25%
22. 12. 2019   anonym
Aj ty trepeš somariny. V parlamente je 150 poslancov, tak mi povedz za čo berú peniaze, keď za všetko môže Fico. Tak to vyzerá, že Fico ako jediný 10 rokov pracuje a ostatný tam len sedia na ritiach poberajúci poslanecký plat.
22. 12. 2019   Petrik2
Ferko, Tvoje príspevky pri každom článku mi pripadajú také akési "udrístané klišé", lebo Fico.
20. 12. 2019   M.V.
Potom vraj mobilita pracovnej sily! Ani na poriadne zimné topánky mu nezostane a teplé ponožky do basy, keď bude pracujúci človek bývať dvojmo, čítať literatúru zapísanú na "indexe" spochybňujúcu nutnosť ochrany prvohorných papradí a lišajníkov a platiť preto pokuty za fosílne palivá a uhlíkovú daň.
20. 12. 2019   Tenčo Snimipil
Náklady na bývanie by mohli byť skoro nulové (ako na Madagaskare - keby sa na tom drzo nepriživovala neskutočná armáda príživníkov :(
1)zákerní zmrdi radostne využijú vymetených ochranárov - ktorí chcú ochrániť všetko pred všetkými a každým - a ako kultúru si predstavujú momentku zo svojho prašivého života. Odmietajú akceptovať, že vznik nových a zánik starých živočíšnych druhov je prirodzený, ochraňujú vybývané stavby, ktoré by mali byť dávno zbúrané - a strkajú nos do všetkého, len nie do svojho. V každom oku vidia brvno - len nie vo vlastnom - asi preto, že tam to brvno majú. Sami o sebe by boli len neškodní blázni - bohužial zmrdi si ich vystrčia ako vývesný štít a potom ryžujú na expolodujúcich cenách pozemkov, na emisných povolenkách a na všetko, na čom sa ryžovať dá. Ochranárskym odroňom akurát poplatia chlebíčky na konferenciách a tí sa potom pretekajú v katastrofických scenároch - čo zase teší masmédia, pre ktoré by jedinou katastrofou bolo, keby sa znížil počet klikov na reklamných stránkach. Ak si niekto zúfalo žlá koniec sveta, tak sú to práve masmédiá - provided, že budú mať fotografa a spravodajacu v prvej rade.
Že energie ?
Energie sú zadarmo.
Uhlie, nafta, plyn, drevo, jadrové palivo - všewtko to je úplne zadarmo - ako zlato.
Drobný problém je, že vyťaženie, spracovanie a dopava naozaj niečo stojí - ale to by bola nesmierne efektívna spoločnosť 21. storočia -+ disponujúca úžasnými (a dokonca už aj inteligentnými strojmi) schopná zvládnuť bezmála zadarmo. Lenže na všetkom sú navesené stovky a tisíce sprostredkovateľov, regulátorov a iných zmrdov - z ktorých mnohí palivo, na ktorom kráľovsny zarábajú ani nikdy nevideli.
Táto - akože "demokracia" - to je v skutočnosti len jedno obrovské výpaľníctvo, ktoré je tak gigantické, že ho už ani nevidno. Len raz za dlhý čas sa odhalí, aké absurdne primitívne kreatúry ho skutočne vedú (Trnka) - a drvivé je, že spoločnosť to vníma, ako akúsi výnimku - nikto si totiž nie je ochotný pripustiť hroznú pravdu, že to nie je výnimka, ale oceľové pravidlo.
Systém je totiž tak zákerne nastavený, že len absolútny keket sa môže dostať do vedenia štátu.
Toto pravidlo bohužiaľ nemá výnimku :(
20. 12. 2019   GG
Slováci majú jedny z najvyšších nákladov na bývanie (25%)?
Ja bývam viac ako 10 rokov v Nemecku, robím si dlhodobú analýzu výdavkov a náklady na bývanie tvoria u mňa 52% celkových mesačných výdavkov.
Mňa by zaujímalo, komu vyhovuje (vláde?, bankám?) vypúšťať zavádzajúce informácie o ekonomickej situácii pre občanov.
20. 12. 2019   j.kacmar@zoznam.sk
Toto ludia ale nechcu vidiet. Vsetci vidia len vysku zarobku v Nemecku atd., ale vyska nakladov ich nezaujima.
20. 12. 2019   anonym
Ak chceš byť múdry, musíš povedať celú pravdu. Aký byt máš a koľkí tam bývate, lebo: Ak na SVK býva jedna osoba v dome, zarobí cca 500 v čistom a mesačné náklady má cca 260, tak to má tiež cca 50%. + -.
20. 12. 2019   Vlado
52% mesacnych vydavkov, kolko % je to z prijmu?
21. 12. 2019   mako
Dobrý deň! Chlope zarobíš v Nemecku 1600€ a ja mam 520€,mńa byt stojí 126€ a Teba dom 800€ v Nemecku,tak kde je rozdiel???
20. 12. 2019   @@@
"Slováci majú spomedzi 28 krajín Európskej únie jedny z najvyšších nákladov na bývanie. Kým pred viac ako 10 rokmi tvorili výdavky na bývanie 14,3 % z celkových mesačných výdavkov domácnosti, vlani to bola vyše štvrtina. " ..... ..... ..... ...... ...... ..... ..... "„Zaujímavosťou je, že práve Slovensko je jednou z krajín, kde sa výdavky na bývanie za posledných desať rokov mierne znížili, a to o približne tri percentá. " ............ ...... ..... .....
20. 12. 2019   ksí
kým pred viac ako 10 rokmi...
... za posledných desať rokov.
to asi nebude celkom to iste
20. 12. 2019   @@@
tak potom mali napisať že v roku 1989 ....alebo sa to boja napisať ?
1/1