Názory čitateľov


Názory k článku:
M. Ivan: Systém podpory elektromobilov je postavený na hlavu

15. 12. 2019   anonym
Neviem co sa kto zavzdusnuje.
Problem je v systeme, system sa neda personalizovat, ani personifikovat.
system ktory je v tejto krajone, je chory, alebo povedzme zdravy, rovnako ako je zdravy nejaky nador, lebo z pohladu nadoru, je dobre, ak sa rozvija rastie, modifikuje.
System podpory elektromobilov, ak vychadza zo systemu, ktory je zavedeny v nasej kolonii, ktoru riadi konstitucna kleptokracia, je takmer dokonaly. Apeluje na hlboke podvedomie a charakterizuje krajinu, narod a ludi. Rozoznieva strunu zavisti, nespokojnosti a frflania.
Osobone si myslim, ze keby tie peniaze, vyclenili len pre sucasny parlament a ich blizkych, aj tak by sa pobili o tie peniaze na nakup elektromobilov.
Princip je jednoduchy, keby elektromobily rovno rozdavali, ludom na sidliskach, trebars 1000 elektromobilov mesacne, ludom co nemaju garaz, len byt v panelaku, ako vymenou za spalovacie auto akekolvek, ktore ludsky zdroj vlastni, tak za 12 mesiacov, by skolabovala elektricka siet na sidlisku, ci uz Dlhe diely, alebo Petrzalka, dolne hony..
Lebo keby dali ludskemu zdroju, alebo domacnosti nizkoprijmovej, elektromobil vymenou zadarmo, len z podmienkou vybudovania si nabijacej pripojky za vlastne, tak by pravdepodobne aj tak nikto elektromobil nechcel, nakolko len kupa parkovacieho miesta a vybudovanie antonicka, na nabijanie, by vysla konkretny ludsky zdroj na cenu 2-3 fobii a to z velkou neistotou, ci na svojom ieste zaparku je a ci vobec mu to miesto po 2 rokoch ostane. Okrem ineho nova parkovacia politika z principu nepocita z parkovanim CP a uz vobec nie z CP elektromobilmi. V pripade ze nejaky CP spalovak, alebo elektromobil, musi zaplatit za trvale odstavenie na sidlisku len 1500 eur a platit po prejazde do centra, dasich zhruba 3000 eur rocne, za 9h statia pri robote, bez moznosti nabijania, je chujovina na entu.
Bez vybudovanej infrastruktury a nabikacich miest najma pre dochadzajuce elektromobily, je cele SR, ale najma jedine velke mesto, ako BA, uplna kravina.
15. 12. 2019   buko1
Pozerám že dopravný expert Demokratickej strany si pomýlil prihlášku. S jeho názormi mal zastupovať Smer, alebo Komunistov a nie PRAVICOVÚ stranu. Vie vôbec ten expert že vďaka tej dotácii klesnú ceny niektorých elektromobilov POD hranicu 10000€ a stanú sa teda ekologickou alternatívou najlacnejších áut so spaľovacím motorom? A kto si kupuje autá nižšej triedy za 10000€? Milionári asi ťažko. Keby to tak bolo, tak keď vidím koľko nových áut tejto cenovej kategórie jazdí po našich cestách, tak by sme boli najbohatšou krajinou EÚ.
15. 12. 2019   gibonik
Presne tak. Je to vpodstate rovnaka hovadina ako srotovone, aj ked este vacsia. Len bohati, ktori to naozaj nepotrebuju, si takto budu moct dovolit auta, ktore by mozno vahali kupit. Klimu to nespasi, obzvlast ked sa elektrina vyraba z fosilnych paliv vacsinou.
15. 12. 2019   buko1
Urán je naozaj fosílne palivo!
14. 12. 2019   fero z BA
vždy všetko čo vymysleli komunisti v SMERe je postavené na hlavu
14. 12. 2019   Ivan
Ak bude na Slovensku 1000000 elekatromobilov, tak bude 1KWh el energie stáť 25 Euro.
14. 12. 2019   iziz
elektroautá sú len jeden veľký podvod! to akože tú elektrinu pre autá budú vyrábať elektrárne bez znečisťovania životného prostredia?
15. 12. 2019   buko1
Predstav si že hej. Lenže to by ekoteroristi a podobní imbecili nemohli súčasne propagovať elektromobilitu a zakazovať jadrové elektrárne.
14. 12. 2019   yzyz
Podpora elektrovozidiel je na Hejslovensku cisto podvod! Fakticky podpora na Hejslovensku elektrovozidiel je pre 1. percento ludi a to bohatych a oligarchiu kabala mafia ... V Cinskom Komunistikom imperiu jazdia autobusy 300 000. tisic kusov ako elektrobusy! A potom je stat Eko Nori ktory palia ropu a premienaju to na elektricky prud pre ich 30 000. tisic kusov elektrovozidiel. Elektrovozidla nikdy nebude revolucia nie je nerast strategicka surovina je ale obmedzena tak. Lithium uchovava ako nerast elektricky prud najdlhsie ... Eko Nori su fakticky aj idiokracia realna ludska-opicia. Eko Nori nasadnu rano do elektrovozidiel Tesla a cez den a v noci palia ropu pre pohon elektrovozidiel. Preto opice-ludia su iracionalne bytosti ako schizforenici a spol!
15. 12. 2019   nastvany_nor
Naozaj mám rád diskutérov, ktorí vedia o problematike veľké H, ale pikujú ako keby mali pred menom aj za menom 10 titulov z odboru!
V nórsku je 95% vyrobenej elektriny z VODNÝCH elektrárni. 3 % sú z iných obnoviteľných zdrojov a len 2% sa vyrábajú z fosílnych palív. Takže nabudúce doporučujem nerobiť zo seba idiota a najskôr si naštudovať fakty.
14. 12. 2019   jej
Presne tak, súhlasím s názorom. Ak chce štát podporovať elektromobilitu a najmä znižovanie emisií, nech vyhlási granty na elektrobusy a celkovo podporu MHD. Alebo granty pre verejné budovy na solár a fotovoltariku, napr. pre nemocnice či školy. Nie rozdávať podporu súkromným osobám, hlavne vysokopríjmovým z daní chudákov. Len neviem či to Ficove a Dankove ovce pochopia že sa skladajú pracháčom na drahé hračky.
14. 12. 2019   xxx
Suhlasim s napisanim.
Budem mat z toho vyhodu par vyvolenych a poskladame sa na to vsetci.
Kto ma moznost nech zo Slovenska /Pentastan, Kocurkovo/ zuteka inde, kde je lepsie a kde stat z ludi len netaha peniaze a nesprava sa k nim ako k otrokom.
1/1